Olvasási idő: 2 perc

Már régóta suttognak róla és most végre megérkezik az emberi mohóságra alapozó, a kisbefektetők pénzét elszedő szolgáltatás korlátozása! Az eddigi tájékoztatások alapján az ESMA a legszigorúbb lépéseket fontolgatja a bináris opció kapcsán, ami a szolgáltatás értékesítésének betiltását jelenti.

Piaci információk szerint az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) új, régóta várt szabályozáson dolgozik a kisbefektetőket célzó brókeri termékekkel kapcsolatban.

Az eddigi tájékoztatások alapján az ESMA a legszigorúbb lépéseket fontolgatja a bináris opció kapcsán, ami a szolgáltatás értékesítésének betiltását jelenti.

A bináris opcióval már több cikket írtam. Egy olyan termék, ahol az ügyfélnek hosszú távon esélye sincs nyerni. Az ügyfél gyakorlatilag fogadásokat köt, ahol, ha 100 dollárt tesz kockára, mindösszesen 60-at, 70-et nyer, ha szerencséje van. A bináris opció szolgáltató cég olyan környezetet teremt, ahol minimum 60%-os találati arány kell ahhoz, hogy az ember elérje a nullszaldót! Az ügyfél pénze tehát szinte biztosan a bróker számlájára vándorol! Normális környezetben kereskedő ember, az előbbi találati arány mellett – amennyiben betartja, a nagyot nyerek, kicsit bukok elvet – a legnagyobb tőzsdézők közé küzdi fel magát, és rendkívüli nyereségességet ér el.

Betiltott appok, tőzsdefelügyeleti figyelmeztetések

Nem véletlen, hogy az Apple már letiltotta a bináris opció szolgáltatók applikációit, illetve az európai tőzsdefelügyeletek is zsinórba adják ki figyelmeztetéseiket.

A CFD és deviza termékek estén korlátozni akarják a promóciós lehetőségeket, így vélhetően a “Napi 5 perc kereskedéssel havi 500 000 Ft-ot keresek” típusú hirdetések is eltűnnek végre. A tervezett változások a tőkeáttételt is érintik, mely maximuma várhatóan 1:30 lesz.

Az állampapírral is bukhatsz?
Egy évre akarom befektetni a pénzem, hova tegyem?
Loading...
Facebook Messenger for Wordpress
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.