Teljesen megváltoztatja az életedet az olvasás és a podcastok hallgatása.

Elkezdtem írni egy listát a legjobb – általam elolvasásra ajánlott – könyvekről. A könyvlistát az alábbi kategóriákba rendezem. Vess rá egy pillantást …

Pénzkezelés

 

Sok kicsi sokra megy (eBook) – Papszt Kriszta

Pénzkeresés

 

Egy kis mellékes – Az ötlettől a bevételig 27 nap alatt  Chris Guillebeau

Ha egy kis mellékesre vágysz, 27 nap alatt elérheted a célod. A könyv lépésről lépésre leírja, hogy hogyan indítsd be vállalkozásod 5 hét alatt. Elkezdheted a saját vállalkozásodat, akár vállalati- és pénzügyi ismeretek nélkül is. Ez a könyv végigvezet a sikeres vállalkozáshoz vezető úton.

Cashflow négyszög – Robert T. Kiyosaki

Elgondolkoztál már azon: Mi a különbség egy alkalmazott és egy cégtulajdonos között? Miért van, hogy egyes befektetők alacsony kockázat mellett sok pénzt keresnek, ugyanakkor mások épphogy egyenesben tudnak maradni? Miért vándorol némely alkalmazott egyik munkahelytől a másikig, amíg mások otthagyják az állásukat és saját üzleti birodalmat építenek? Miért akart az ipari korban a legtöbb szülő orvost, könyvelőt vagy ügyvédet faragni gyermekéből … és miért kerültek nehéz helyzetbe az információs korban éppen ezeknek a szakmáknak a képviselői? Ez a könyv megválaszol néhányat a fenti kérdések közül, ezen kívül segítséget nyújt, hogy megtaláld a saját utadat az anyagi függetlenség felé az egyre növekvő méreteket öltő pénzügyi változások világában. Kiknek szól ez a könyv? Azoknak, akik hajlandók feladni a munkahelyi biztonságot és megkeresni saját anyagi függetlenségük világát. Azoknak, akik készek mélyreható szakmai és anyagi változásokat eszközölni életükben. Azoknak, akik készek átlépni az ipari korból az információs korba.

 

Befektetés

 

Az intelligens befektető – Benjamin Graham

„Egyértelműen a legjobb könyv amit a befektetésekről valaha is írtak!”- ezekkel a szavakkal méltatta Warren Buffet, a világ legnagyobb befektetési guruja tanárának és mentorának örök érvényű pénzügyi bibliáját. Benjamin Graham amerikai közgazdász és befektető, az érték alapú befektetés atyja, 1949-ben írta mára már klasszikussá vált könyvét.

Bolyongás a Wall Streeten – Burton G. Malkiel

Hozam-túra (eBook) – Papszt Kriszta

Osztalékból szabadon – Sólyomi Dávid

 

Pénzügyi gondolkodásmód

Gazdag papa, szegény papa – Robert T.Kiyosaki

Mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről, amit a szegények és a középosztálybeliek nem tanítanak meg? Ez a könyv lerombolja a mítoszt, mely szerint a magas jövedelem az egyetlen út a gazdagsághoz; megmutatja, miért nem várhatjuk az iskolarendszertől, hogy megtanítsa a gyerekeket bánni a pénzzel; elmondja, mit tanítsunk meg…

Gondolkodj és gazdagodj – Napoleon Hill

A legismertebb és legnagyobb hatású könyv, amelyet valaha a sikerről írtak.
Napoleon Hill negyed évszázadon át kutatta sikeres emberek életútját kora leggazdagabb iparmágnása, Andrew Carnegie irányításával. Ebben az időtlen klasszikusban lerántja a leplet az elsöprő siker titkáról, és megosztja velünk a kipróbált módszert is, amely lehetővé teszi, hogy elérjük hőn áhított céljainkat. Elengedhetetlen kalauz azok számára, akik nagy dolgot akarnak véghezvinni. Ez a könyv megmutatja, hogyan gazdagodhatunk meg a szó minden értelmében. Elektronikus könyvként is elérhető.

A milliomos elme titkai – A gazdagság belső játszmájának elsajátítása – T. Harv Eker

Ebből az életeket megváltoztató könyvből megtudhatod, miként ismerheted fel és módosíthatod saját pénzről és sikerről alkotott gondolati modelledet úgy, hogy az megnövelje jövedelmed…

Személyes fejlődés

Új föld – Eckhart Tolle

Nélkülözhetetlen könyv ha a spiritualitás iránt érdeklődsz, meg akarod érteni az életet, és mindazoknak, akik már torkig vannak a kínlódással.

A most hatalma a gyakorlatban – Eckhart Tolle

Ez a könyv egyfajta szavakon túli hatalomról szól, és képes elvezetni minket egy – a gondolataink mögött lévő – jóval csöndesebb helyre, ahol megoldódnak gondolat teremtette problémáink, s felfedezzük, mit is jelent létrehozni egy szabadabb életet. Elektronikus könyvként is elérhető.

Lényeglátás – Kevesebbet, de jobba– Greg McKeown

A Lényeglátás nem arról szól, hogy többet végezzünk kevesebb idő alatt, hanem arról, hogy csak a valóban szükséges dolgokat végezzük el.

A békés harcos útja – Dan Millman

A történet alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmait. Dan egy Szokratész nevű öreg tanítómester, a békés harcos vezetésével, és egy rejtélyes, vidám lány hatására a végső szembesülés felé halad, amely felemeli, vagy tönkreteszi őt.

Flow – Az áramlat – A tökéletes élmény pszichológiája – Csíkszentmihályi Mihály

A boldogság keresése és a kizökkent sorsok helyreállítása utáni vágy az emberi lélek mélyéről ered, az ideális életről való elmélkedés egyidős a filozófiai gondolkodással. A Flow elméletének ritka erénye, hogy komoly kutatómunka alapozta meg, ugyanakkor leírása, illetve rendre beigazolódó következtetései a pszichológiában járatlanok számára is érthetőek és sokszor a rendkívüli felismerés erejével hatnak.

Fordulópont – Ahol a kis különbségekből nagy változás lesz – Malcolm Gladwell

Vajon miért és hogyan keletkeznek hirtelen és váratlanul nagyobb hatású, jelentősebb változások? Hol és mikor van az a fordulópont, ahol a mennyiség átfordul minőségbe? Gladwell könnyen érthető nyelven, köznapi példákon keresztül vázolja fel a fordulópontokról folytatott kutatásainak eredményeit.

A tökéletlenség ajándéka – Szeresd magad elvárások nélkül – Brené Brown

Te meddig mennél el, hogy megfelelj a környezeted elvárásainak? Lehet, hogy észre sem vetted, és máris túl sokat áldoztál fel magadból!

Életmód

4 órás munkahét – Szabadulj meg a 9-5-ig robottól és élj ott, ahová a szíved húz!  – Timothy Ferriss

Ha nem akarod otthagyni az állásodat ne olvasd el ezt a könyvet!

Siker

A meggyőzés iskolája – Dale Carnegie

 

Boldogság

A boldogság, mint versenyelőny – Achor Shawn

A boldogság jóval több egyfajta kellemes érzésnél valójában siker elengedhetetlen eszköze. A legtöbb ember sikeres akar lenni. És, persze, a boldogságra is mindenki vágyik. Sokan azt gondolják, kemény munkával sikeresek lesznek, ami elhozza a boldogságot is. Ám ez a képlet hibás.

 

 

Vállalkozás

A Vállalkozás mítosza – Michael Gerber

Miért vállalkoznak oly sokan csak azért, hogy utána csodbe menjenek? Mi az, amit nem tanultak meg ezek az emberek? Miért van, hogy szinte korlátlan ismeretanyaggal rendelkezünk arra nézve, hogyan vállalkozhatunk sikeresen, mégis olyan kevés a sikeres vállalkozás? Mi az eredményesség valódi titka? A könyv ezekre a kérdésekre válaszol.

Eladni emberi dolog – Daniel H. Pink

A könyv új szemszögből mutatja be az értékesítés művészetét és tudományát. A bemutatott hasznos módszerekkel és gyakorlatokkal sokkal érthetőbbé és meggyőzőbbé tehetjed az üzenetedet.

Nulláról az egyre – Gondolatok startupokról, avagy hogyan teremtsünk jövőt – Blake Masters – Peter Thiel

Könnyebb valamit lemásolni, mint valami újat alkotni. A következő Bill Gates nem operációs rendszert fog megálmodni. A következő Larry Page vagy Sergey Brin nem keresőrendszert fog létrehozni. És a következő Mark Zuckerberg sem közösségi hálózatot hív életre. Ha utánozni próbáljuk őket, akkor semmit sem tanultunk tőlük.
Ha megszokott tevékenységet végzed, akkor csak valamilyen már ismert dologból hozol létre többet. Viszont ha valami újat alkotsz, azzal nulláról az egyre jutsz.

 

 

 

Online vállalkozás és blogolás

Előhatás – A meggyőzés forradalma – Robert B. Cialdini

Mi különbözteti meg az átlagos meggyőzőerejű embereket a rendkívül sikeresektől? Robert Cialdini bemutatja a meggyőzés leghatékonyabb módját, és azt is elárulja, hogy a titok nem magában az üzenetben rejlik, hanem az üzenet átadása előtti döntő pillanatban.

 

Vezetés

Dobd be magad! – Nők több szerepben – Sheryl Sandberg

Miért nincs több női vezető? Miért sikeresebbek a férfiak?
Sheryl Sandberg nem vitatja a társadalmi korlátok szerepét, de önkritikusan elemzi, hogyan korlátozzák a nők, akarva-akaratlan, maguk is karrierjüket. Ne arról beszéljünk, mit nem tehetnek meg a nők, hanem arról, mi mindenre képesek.

Kezdj a miérttel – Hogyan ösztönöznek a nagy vezetők mindenkit cselekvésre – Simon Sinek

Ez a könyv azoknak íródott, akik másokat akarnak inspirálni és azoknak akik találni akarnak valakit aki őket inspirálja.

Találd meg a miérted! – Simon Sinek

Tisztában vagy vele, miért teszednap mint nap, amit teszel? Mi a megoldás, ha a miérted nem kapcsolódik a jelenlegi munkádhoz?

A vezető 21 nélkülözhetetlen tulajdonsága – John C. Maxwell

Miről álmodozol? Legmerészebb elképzeléseidben milyen tevékenység közben látod magad? És vajon mi áll közted és az álmod között? A válasz a vezetés.

 

Időgazdálkodás & hatékonyság

Hatékonyságnövelés stresszmentesen – David Allen

A munkában és a magánéletben nem az időhiány az igazi probléma, bármennyire ezt gondoljuk is, hanem sokkal inkább az, hogy nem látjuk tisztán és nem határozzuk meg pontosan a feladatot és a szükséges lépéseket. Emiatt élünk állandó stresszben (még ha nem is valljuk be magunknak), és már el sem tudjuk képzelni, hogy másként is lehetne.
A GTD-módszer abban segít, hogy ne csak az idővel gazdálkodjunk, hanem a gondolataink között is rendet tegyünk.

 

 

Szokások

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Stephen R. Covey

A szokás hatalma – Charles Duhigg

A szokás hatalma című könyvében Charles Duhigg, a New York Times díjnyertes újságírója, izgalmas tudományos felfedezésekről mesél, amelyek magyarázatot adnak arra, miért léteznek a szokásaink, és megmutatja, hogyan változtathatunk rajtuk, hogy átalakítsuk üzleti vállalkozásainkat, közösségeinket és az egész életünket.