Az észak-magyarországi megyék vállalkozásai cca 4,4 milliárd forint európai uniós támogatásra pályázhatnak novembertől telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre.

A Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért című pályázat a vállalkozások telephelyeinek modernizációját és bővítését, illetve új telephelyek kialakítását segíti. A cél az, hogy a vállalkozások működésének helyszínéül szolgáló térségek versenyképessége is javuljon.

Az összességében 4,42 milliárdos keretösszegre mikro-, kis- és középvállalkozások, illetve nagyvállalkozások egyaránt pályázhatnak. 10 millió és 1 milliárd forint közötti összegben igényelhető támogatás új épület építéséhez vagy meglévő épületek átalakítására, épületgépészeti beruházásokra, fejlesztésékre és eszköz-vásárlására.

Október 9-től Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért címmel 4 régióban – Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl – összesen közel 15 milliárd forint értékben lehet pályázni vállalkozásfejlesztési célokra, telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre.

A fejlesztések célja, hogy a vállalkozások telephelyeiket modernizálhassák és bővíthessék, hogy a kkv-k versenyképességének meg tudják őrizni, hogy a működésük helyszínéül szolgáló térségek versenyképessége is javuljon.

A pályázati kiírás és a dokumentáció a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról letölthető.