Mindenki vágyik a sikerre, ezért sokan – sokféle könyvet, cikket olvasnak, hogy ötletet merítsenek, de ez nem elég a vágyak, a kitűzött célok eléréséhez. Te is így vagy ezzel? Hiába olvasol, gyűjtesz ötletet, hiába ismersz minden trükköz, ha változatlan az élet dolgaihoz a hozzáállásod. De nem kell, hogy így maradjon. Bármikor dönthetsz: változtatsz. Segítek Neked a változásban.
Előfordult már veled, hogy egy kitűzött célod megvalósításában elbizonytalanodtál, vagy nem láttad a sikerhez szükséges lépéseket? Megkérdősjelezted már valaha is magadban azt, hogy képes vagy-e megvalósítani a kitűzött célod?

Itt az idő, hogy negatív, gátló gondolatokat elűzd, helyükbe pozitív gondolatokat „ültess” és elindulj a sikerhez vezető úton.

Íme, egy kis „gyakorlat”.

15 mondat, amellyel megváltoztathatod a sikerhez való viszonyodat.

Sikeres vagyok…..

Fejezd be, egészítsd ki a mondatot úgy, hogy a … helyére beilleszted azt, amiben sikeres szeretnél lenni. Ezzel az egyszerű feladattal végig gondolod, mit szeretnél elérni. Segít megtalálni azt a tulajdonságod, ami sikeressé tesz. Felfedezed azokat a félelmeket, amelyek eddig akarályoztak a cél elérésében.

Már eddig is sikeres voltam.

Amikor ezt kimondod, gondolj olyan dolgokra, feladatokra, melyeket korábban sikeres oldottál meg, amelyek sikerélményt adtak neked.
A sikereid felidézésével magabiztosabbá válhatsz, motivációt nyerhetsz új, számodra szokatlan dolgok kipróbálására.

Legyőzöm a félelmeim.

Ha szembenézel a félelmeiddel, már félsikert el is értél. Ha felismered őket, meg van az a lehetőséged, hogy túl teszed magad rajtuk. A félelmeknek csak akkor van hatalmuk feletted, ha hagyod.

Rosszabb is lehetne.

Ha tartasz attól, hogy valami balul sül el, nem jól sikerül; mondd azt: „Rosszabb is lehetne!” A legtöbb szituáció nem annyira vészes, mint ahogy a fejedben előre lejátszottad.

Ma megteszek valamit, amit más nem akar.

Ne csak beszél, cselekedj. Mindegy hogy a munkahelyeden a kávéfőző vízkőtelenítése, a növények meglocsolása, az otthoni szemetes levitele a „nemszeretem-feladat”, tedd meg, amit mások nem szívesen tesznek meg. Bűszkeséggel és jó érzéssel tölt majd el, hogy Te ezt is megtudod tenni.

Sajnálom, az én hibám.

Vállalj felelősséget cselekedeteidért, döntéseidért, tetteidért. Ha elismered azt, hogy hibáztál, esélyt kapsz arra, hogy a balsikerű cselekedet körülményein enyhíts.De más tévedéseit sose vállald magadra!

Már ma elkezdem.

Az új szokások kialakítása nem egyszerű, de gondolj arra, „minden kezdet nehéz”. A következő lépéseket már könnyebb lesz megtenni. Ha valami új dologba kezdesz, valami új szokás kialakításába fogsz, jutalmazd magad. Így motiváltabb leszel a folytatáshoz.

Jó vagyok.

Dicsérd magad. Senki sem tökéletes, de naponta juttasd eszedbe azokat a készségeidet, amelyekben jó vagy, amik miatt elégedett lehetsz magaddal. Ha így teszel, idővel egyre több pozitív tulajdonságot fogsz felfedezni magadban, amely önbizalmat, s magabiztosságot ad.

Nem foglalkozom mások rólam alkotott véleményével.

Lehet, hogy el sem hiszed, de ismerőseid, barátaid kevesebbet gondolkodnak rólad, mint hiszed. Gyakran ébred benned rossz érzés, félelem, ami visszatart valami cselekedet megtételétól, mert „Mit gondolnak rólam mások?” Nem mindegy? Tedd azt, ami neked örömet okoz és ne foglalkozz azzal, másoknak tetszik vagy sem.Légy hű önmagadhoz.Aki igazán fontos az életedben, az úgyis olyannak fogad el, amilyen vagy.

Nem vagyunk egyformák.

Téged is idegesítenek különböző emberek? Ne ítéld el őket, amiért nem olyanok mint te. Inkább igyekezz megtalálni a velük és környezeted minden tagjával a közös hangot. Ha így teszel, nem leszel magányos és olyan kapcsolatokra tehetsz szert, amelyek társaid lehetnek, s velük hamarabb érheted el a céljaidat.

Képes vagyok rá, meg tudom csinálni.

Ha kihívás előtt állsz, bíztasd magad, hogy meg tudod csinálni. Ha hiszel magadban és elhiszed azt, hogy a feladatot meg tudod oldani, könnyebben eléred azt, amit akarsz.

Ez az én időm.

Ha kiegyensúlyozott szeretnél lenni, minden nap szánj „énidőt” magadra.Adj magadnak minden nap minimum 10 percet, amikor csak az érzéseidre figyelsz, relaxálsz, illettve átgondolod a napod. Ez a néhány perc remek alkalom arra, hogy jobban megismerd önmagad, s inpirációt nyerj céljaid megvalósításához.

Nem vagyok tökéletes.

No problem, senkisem az. Fogadd el magad, úgy ahogy vagy. Mint mindenkinek, úgy neked is megvannak a magad erősségei és gyengeségei. Tartsd szemeleőtt a tehetségedet és készségeidet, ugyanakkor azért ismerd el a gyengeségeidet is.

Ez nem az én dolgom, de megoldom.

Ha hajlandó vagy olyan feladatokat is elvégezni, ami nem a te dolgod, könnyedén kitűnhetsz a munkahelyi átlagból. Ez pedig hosszútávon segítheti céljaid elérését.

Naponta mondd ki ezeket a mondatokat és figyeld meg, napról napra produktívabb, összeszedettebb leszel.

Mára ennyi! Jöhetnek további tippek? Iratkozz fel hírlevelemre.

Email*
Név*


Van kérdésed? button (7) Változtatnál?

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds