Nem számít, ki vagy, vagy mennyi pénzed van, van egy dolog ezen a világon, amiből nem kaphatsz többet: az pedig az IDŐ.

Szinte bármit megkaphatsz, amit csak akarsz. Ha több pénzt szeretnél, akkor kereshetsz, – vagy ahogy az amerikaiak mondják – csinálhatsz több pénzt. Ha több holmit szeretnél, megvásárolhatod őket. Ha több barátot szeretnél, ismerkedsz, kapcsolatot építesz és több barátod lehet. Még hajad is több lehet implantátumokkal, parókával!

De nem számít, ki vagy, vagy mennyi pénzed van, van egy dolog ezen a világon, amiből nem kaphatsz többet: az idő.

William Reilly , a How to avoid work írója azt mondja:

„Minden időre szükség van. Az idő az egyetlen állandó és abszolút uralkodó az univerzumban. De ő egy szigorúan tisztességes uralkodó. Minden élő embert pontosan ugyanúgy kezel minden nap. Nem számít, mennyi holmid van, mit sikerült felhalmoznod, egyetlen pillanattal sem kapsz többet, mint amennyit a sóvárgó megkap, anélkül, hogy kérné. Az idő mindenkinek egyenlő. Mindenkinek ugyanannyi van, nap mint nap. ”

Neked, nekem, mindenkinek ezen a bolygón pontosan ugyanannyi ideje van egy nap – 24 óra. Az, hogy hogyan kezeljük, az lesz a fő tényező a sikerességünkben. És bár a sikert mindenki másképp határozza meg, időgazdálkodás szempontjából valójában csak háromféle ember van:

    1. típus: Az elfoglalt ember, akinek nincs ideje

Elfoglaltnak lenni nem rossz dolog. Ez a fajta ember sokat pörög! Sok csodálatos kapcsolata, feladata  és kötelezettségvállalása van, de sajnos nincs ideje semmi másra. Ahogy a mondás szól: sokat akar a szarka de nem bírja a farka. Probléma akkor van, amikor nincs szabadideje a pihenésre, a kreativitásra vagy a stratégiai gondolkodásra. És mivel állandóan elfoglalt, csak mérsékelten sikeres lehet. Legtöbb esetben szétszórt, feszült és kimerült.

    2. típus: Az ember, aki nem elfoglalt

Az ilyen típusú embernek sok ideje van, ami nagyszerű az új lehetőségek miatt, de mégsem halad semmivel. A legtöbb nagy teljesítményű ember élvezi, ha több vasat tart a tűzben egyszerre, és inkább lelassul, ha kell, minthogy sok ideje legyen, de ne csináljon semmit.. A sok idő  jó dolog, de csak egy pontig. Ha nem történik semmi, az azt jelzi, hogy hiányoznak azok a felelősségek, kapcsolatok és kötelezettségvállalások, amelyek előre visznek.

     3. típus: Az elfoglalt ember, akinek ideje is van

Ebből a típusból van a legkevesebb, mert ez a legnehezebb. Ez a személy egyaránt elfoglalt, fontos kötelezettségvállalásai vannak, és stratégiai fontosságú számára, hogy időt szán a regenerálódásra  és az új lehetőségekre. A rendkívül sikeres emberek gyakran esnek ebbe a kategóriába.

Hogyan csinálják?

A sikeres emberek ebben az utolsó kategóriában vannak, mert céljukat  minden időben ellenőrzik. Proaktívak a reaktív helyett, és idejüket és kötelezettségvállalásaikat együtt kezelik. Ők a legsikeresebbek, mivel maximálisan korlátozzák  úgy az idejüket, hogy hatékonyan végzik azokat a dolgokat, amelyeket fontosnak tartanak, és nem hagyják magukat eltéríteni olyan feladatokkal, időtöltéssel, amelyek nem a céljaikhoz passzolnak. Szándékosan hagynak időt arra, hogy új lehetőségeket és új kapcsolatokat szerezzenek.

Tévedsz, ha azt hiszed, hogy ez véletlenül történik. Minden döntés, amit ezek a személyek meghoznak, minden, amit tesznek – stratégia. Minden alkalommal, amikor igent mondanak egy kötelezettségre, vagy nem-et  egy meghívóra, azt szándékosan teszik.

Hogyan tudod ezt megtenni?

Ha sikeresen szeretnéd kezelni az idődet, akkor el kell kezdened úgy gondolkodni és cselekedni, mint egy sikeres ember. Hatékonyan használd ki az idődet, és határozd meg mivel akarod tölteni azt. Ezután húzz ki a naptárodból, to-do listádból minden olyan tevékenységet, amely nem olyan fontos. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de amikor megcsinálod, akkor tényleg úgy érzed majd, mintha több időd lenne.

Végeredményben a sikeres emberek a céljaikat és a feladataikat menedzselik.

[listamester id=”1170″ mode=”js”]

 

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds