A Magyar Államkincstár 6-18 év közötti gyermekek részére írt ki pályázatot. A 6-14 évesektől rajzokat, az idősebbektől (15-18) fotókat várnak. Nézd meg a pályázat részleteit.

A rajz és fotópályázat témája a megtakarítás

A Magyar Államkincstár két témában írta ki a III. Mesterecset pályázatot a 6-14 és a 15-18 éves korosztályt megszólítva. A 6-9 és 10-14 éveseket rajzpályázatra invitálják „Forintokat gyűjtögetek – a jövőmbe fektetek” címmel. A 15-18 éves fotózásban jártas diákoktól „Mert megtakarítani érdemes!” témakörben várják a képeket június 15-ig.

A rajzpályázaton a gyerekek, fiatalok egyénileg, a pályázati kiírásban szereplő témák egyikében egy pályaművel vehetnek részt. Az alkotások A/4-es méretben, szabadon választott képzőművészeti technikával készülhetnek.

A fotók A/5-ös JPEG formátumú színes, illetve fekete-fehér lehet. Minden pályázó legfeljebb egy fotóval nevezhet, a beküldendő pályamű bármilyen fotózásra alkalmas készülékkel készülhet (például filmes analóg, kompakt, DSLR, mobil). A kinyomtatott pályamunka hátlapján a jobb alsó sarokban szükséges a nyilatkozat szerinti pályázó nevének feltüntetése.

Nyilatkozni kell arról, hogy a Pályázó elismeri,  a  beküldött  fotók  felett  korlátlan  felhasználási  joggal rendelkezik, az nem sérti harmadik fél jogait.

A pályázat lezárásának határidejét követően a beküldött pályázatokat egy héttagú bizottság bírálja el. A bizottság tagjai korosztályonként 3-3 alkotást választanak ki. Az eredményhirdetést ünnepélyes keretek között, sajtónyilvánosság előtt augusztus 25. napján tartják, melynek részleteiről az érintetteket a Szervező értesíti.

További információkat és pályázati részleteket ide kattintva érhetsz el.

A nyeremények

Mivel a játékszabályból, pályázati kiírásból nem derül ki,hogy mire is pályázhatnak a gyerekek, felhívtam az Államkincstárt, ahonnan azt a tájékoztatást kaptam, hogy a rajzpályázat nyertesei rajz- illetve rajzolással kapcsolatos eszközöket, a fotópályázat nyertesei pedig  fotós, fotózással kapcsolatos eszközöket fognak kapni. A nyeremények ennél pontosabban pillanatnyilag nincsenek meghatározva.