A kék hitel átverés vagy sem?

Tegnap este megkeresett egy régi ismerősöm, egy „hitelintézet” után érdeklődött, mert nem tudja, megkapják-e a hitelt. Nevezetesen Szuper hitelt igényeltek. Ismerős volt a név, s emlékeztem rá, hogy anno negatív hírt olvastam róla. Mielőtt válaszoltam volna az ismerősnek utána néztem a kék-hitelként is reklámozott „nagy lehetőségnek”.

Találtam egy weboldalt, amelynek ez a főoldala fogadott:
Kék-hitel

A szöveg:
„Kék kölcsön – a biztonságot jelenti Önnek minden pillanatban!
Már nem kell sehova sem mennie! Már nem kell semmit sem küldözgetnie! Már nem kell semmit sem intéznie! Már nem kell semmit sem fizetnie! Már nem kell semmit sem leterhelnie! Már nem lesz szüksége kezesre! Már nem kell félnie a magas kamattól!
Lépjen velünk kapcsolatba még ma.”

Gyanús a dolog, első ránézésre is. De kattintottam a menükre. Semmi meglepő, csak megerősítés, hogy ez átverésre készített oldal. Nincs termékleírás (bocs’ a ronda szóhasználatért), se konkrétum a „cégről”, se korrekt kondíciós lista…..Ajánlanak hitelt vállalkozóknak; bevétel leigazolása nélkül; munkanélkülieknek; munkavállalóknak; nyugdíjasoknak… Minden menüpontban 1-2 sorban leírják az igénylés „feltételeit”.
Futamidő minden ügyféltípusnál 1-7 év. Igényelhető hitel összege 30.000-1.500.000 Ft bevétel igazolása nélkül, 30.000-500.000 Ft munkanélkülieknek, a többi ügyféltípusnak 30.000-5.000.000Ft között.


Végül még megnéztem a „Hívjon minket!” menüt is:

szuper hitel- hivjon minket
A szöveg:
„Hívja a kék vonalat, és igényelje a kölcsönt még ma.
A kék vonal minden nap 8-20-ig áll az Ön rendelkezésére.
TEL: 06-90-603-603”


Akkor most gondolkozzunk!!!

 • Mi az a kék vonal? A Kék szám egy olyan kedvezményesen hívható belföldi telefonszám, ahol a hívó fél ha vezetékes telefonról telefonál, csak a helyi tarifát, ha mobil-hálózatból kezdeményezi a hívást, csak a szolgáltató által meghatározott kedvezményes díjat fizeti.
 • Ha már egyszer kék vonalat ír, akkor hogyan lesz a megadott számban az előhívó 90? A kék szám általában 06-40. A 06-90 emelt díjas. Lásd – Wikipedia. Ennél a 90-es számnál elgondolkodtam, aztán rábukkantam az menü-oldal alján (jó sokat kellett görgetnem) az „apróbetűs részre”. Itt még annyira sem figyeltek a magyar helyesírásra:

  „Szolgáltatást technikailag biztosity B.K. Finance s.r.o., AGMO CZ s.r.o. Technikai info: 06-70-892-310. Az ügyfelek szolgáltatását biztosítya a BLUE FINANCIAL Ltd. társaság biztosítja, székhelye Suite 15, 1St Floor Oliaji Trade Centre, Francis Rachel Street, PO Box 1004 Victoria, Mahe, Seycheles. A cég nem szolgáltat ( A c´g nem szolgálatat). Kérelmezo szolgáltatást nyújt továba prtnereknek az ozleti feltételekett megtálya a www.bluefinancial.eu A hívó szám díja 625FT/perc.

 • Tehát, valóban emelt díjas! Drága hiteligénylésbe bonyolódik, aki felhívja a számot! Szegény ismerősömnek a 45 perces „hiteligénylői adatrögzítés” cca. 31.000 forintjába került.
 • Pénzintézetek, hitelközvetítők, pénzügyi szolgáltatók általában a 06-40 előhívót adják meg elérhetőségként. Itt találhatod a Magyarországon működő nagy bankok központi telefonszámait.
 • Ez a „szuper” hitelt ígérő „cég” jelenleg hirdeti magát a Facebookon, (tavaly még újságban tették) az ismerős is ott akadt rájuk.

 • Összegezve – Ha hitelre van szükséged

 • keress olyan közvetítőt, aki nem 90-es előhívó számmal ad meg telefonszámot, és a megadott telefonszám nem titkosított,
 • amelynek weboldalán normális termékleírást és kondíciós listát találsz,
 • a hitelközvetítőnek PSZÁF vizsgával kell rendelkeznie. A +36 40 203 776 telefonszámon a 3-as menüben kérhetsz felvilágosítást ez ügyben.


 • Van véleményed a bejegyzésről vagy a „Szuper hitel”-ről? Mondd el a hozzászólásban facebookon!!


  Ha szeretnél hasznos információkat, ötleteket kapni a pénzkezelésről, megtakarításról, befektetésről – iratkozz fel hírlevelemre:

  Addig is, amíg személyesen nem találkozunk, biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

  Papszt_Kriszta
  Papszt Kriszta
  a fegyelmezett, biztos pénzügyi háttérre vágyók öngondoskodási, pénzügyi tanácsadója
  +36 30 737 5074


  Ezt láttad már??

  Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

  Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

   

  Kattints IDE!!

  This will close in 20 seconds