Ahelyett, hogy évente 12 hónapra előre szigorúan rögzítenéd a képletet magadra, az idődre, állíts be célokat  szezononként.

Fókusz: egy dolog egyszerre

“Az élet egyensúlya nem azt jelenti, hogy  mindent megteszel ugyanannyi idő alatt. Arról szól, hogy a megfelelő dolgokat a megfelelő időben teszed meg. ”

Ezt tanítom a vállalkozás indító tanfolyamon, de az elv igaz az időgazdálkodásra, a célmeghatározásra, vagy bármire . Úgy gonolom, hogy sokan a formulákra, az egyenlőségre és az “egyensúlyra” koncentrálnak, de hiányzik egy fő tényező, amely a sikereshez szükséges: a középpontba helyezés, a fókusz.

Ismered azt az érzést, amikor hét végére úgy érzed, rengeteget dolgoztatál, pörögtetél és valahogy semmivel sem jutottál előrébb? Nincs semmi kézzel fogható eredménye annak, hogy mennyi mindent csináltál. Ennek egyik oka lehet az, hogy rossz helyre teszed a súlypontot.

Az egyik területre koncentrálás (látszólag) az egyensúly ellentéte. Szándékosan teszel több súlyt a mérleg egyik oldalára, mint a másikra. Ahelyett, hogy egyformán osztanád el az idődet, energiádat , egyszerre egy fontos dologra összpontosítasz.

Ez az, amit én teszek.

Fontold meg, milyen évszakban/időszakban vagy 

Célokat állítottam fel az adott szezonra vonatkozóan, így hatékonyabb és kiegyensúlyozott vagyok, mintha egy egész évre érvényes tervem lenne.

Például

Az ősz nálam mindig húzós. Az ünnepek, a tél mindig laza, nyaralós. Az én tavaszom ismét őrülten húzós és tele van munkaprojektekkel. És a nyaram  ismét laza, utazós.

Tehát ahelyett, hogy évente 12 hónapra szigorúan rögzített menetrendet állítanék fel magamnak, én szezonon alapuló célokat tűzök ki. Ősszel és tavasszal nagy munka céljaim vannak. Minden mást lazán veszek és  segítségem van azokhoz a dolgokhoz, amelyekkel nem tudok lépést tartani, mint például a házimunkához.

Télen és nyáron azonban nagyon sok időt töltök tanulással, feltöltődéssel, és leveszem a lábam a gázról munka terén. Minden pillanatot kiélvezek, például karácsonykor forró csokoládét készítek, aztán elutazom melegebb éghajlatra. Nyáron kétlaki életet élek. Keményen dolgozom a munkaszezonban és “keményen” lazítok a lazulós időszakok alatt. Én az évszakokhoz igazodom és nagyon jól működik.

Azt hiszem, sok ember elfelejtette az évszakok fontosságát. Még akkor is, ha a Te munkád nem olyan szezonális, mint az enyém, valószínűleg van valami szezonalitás az életedben. Lehet, hogy egy kiskereskedelmi üzleted van, és a karácsonyi szezonod éppen ellentétes az enyémmel: őrülten elfoglalt vagy. Talán kisgyerekes vagy és az iskolai félévekhez igazítod az életed… Függetlenül attól, hogy milyen szezonalitást fedezel fel a magán- vagy az üzleti életedben, arra szeretnélek ösztönözni, hogy olyan célokat tűzz ki, amelyek a szezonhoz igazodnak, nem pedig ellene. Hogyan tudsz hangsúlyt fektetni az életed egy adott területére, amikor az idődet és energiádat  arra használod, hogy valami másra koncentrálj?

Sodródj az árral

Állíts be célokat, amelyek az élet- és üzleti ritmusodhoz illeszkednek, és nem ellene. Azt hiszem, ha ezt megteszed, a legjobbat kapod. Tapasztald meg a fókusz és a lendület előnyeit a szezonjaidban, és egyúttal egyensúlyban is leszel.

Ne felejts el, hogy a élet egyensúlya nem azt jelenti, hogy mindent megteszel egy kitűzött  idő alatt. Arról szól, hogy a megfelelő dolgokat a megfelelő időben teszed meg.

Fókuszálj a céljaidra 

Terv készítése papíron – az első lépés az álmaid megvalósításához. Az évtervező workshopon pontosan megmutatom, mire kell koncentrálnod a magán- és az üzleti életedben – beleértve a taktikai lépéseket, a kihívásokat, a motiváltság fenntartásának módjait és még sok minden mást!

Várlak az évtervező workshopon!

9 probléma, amellyel vállalkozóként szembe kell nézned
8 dolog, amit az okos kisvállalkozók megtesznek
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.