Nem meglepő, hogy az egészségesebb étkezés és a több edzés mellett a legtöbben arra tesznek újévi fogadalmat, hogy több pénzt spórolnak majd az új évben. Te is közöttük vagy?  Van egy jó hírem. Tudok segíteni!

Hadd osszak meg veled egy titkot: amíg pénzt takarítasz meg, kevesebbet költesz, s hamarabb valósulnak meg a (megtakarítási) céljaid.

Szóval, bármi legyen is az, amire spórolsz: egy lakás, az esküvőd, egy vésztartalék-alap, egy életre szóló utazás, egy új autó, egy kanapé, a nyugdíjad, kezdj el azon dolgozni, hogy növeld a bevételeidet, és hamarabb eléred a célod.

Hogyan szerezz extra jövedelmet?

Lehet, hogy gondoltál már arra, hogy több bevétel kellene, szeretnéd növelni jövedelmedet, és szeretnél több pénzt megtakarítani, de nem tudod, hol kezdjed? Állj meg egy pillantra, gondold végig, mid van, miben vagy jó, és mit szeretsz csinálni. Lehet, hogy meglepődsz a benned, körülötted levő lehetőségeken, amelyek csak arra várnak, hogy megtedd az első lépéseket.

Az első lépések megtételéhez – segítségként- itt van néhány kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak:

Mid van, amit lehet, hogy valaki más szeretne megvásárolni?

Gondolj könyvekre, ruhákra, cipőkre, ékszerekre, bútorokra …. Eladhatod a cuccaidat online az eBay-en, Jófogáson, Veterán keresztül. Figyeleld meg, mások mit keresnek, és értékesíts olyan holmidat. Lehet, hogy így megkeresheted a kezdő tőkéjét a  saját kisvállalkozásodnak.

Milyen készségeidet tudod felajánlani egy vállalatnak vagy magánszemélynek, az ő igényeik kielégítésére?

Született szervező vagy? Jó érzéked van a dekorációkhoz? Jól és könnyen tudsz írni? Írhatsz  szövegeket vagy adminisztratív feladatokat lát hatsz el. Talán értesz az elektronikához és szívesen  tevékenykedsz a ház körül?

Használd az erősségeidet, hogy megkönnyítsd egy vállalkozás vagy egy személy életét a tudásoddal, miközben extra pénzt keresel magadnak.

Mit tudnál létrehozni, amit mások élveznének?

Ne feledd: Sok ember van, aki nem akar szolgáltatni, alkotni…, de értékelik azokat, akik igen. Ők a jövőbeli ügyfelek.

Csatlakozz az Etsyhez és a Meskához, és adj el a nyomatokat, ékszereket vagy táskákat….

Ne felejtsd el, hogy a mellékkeresethez nem kell néhány óránál több időt ezzel  eltöltened. keress olyan ötletet, amellyel lehet extra jövedelmed anélkül, hogy öt napot dolgoznál vele egy héten. Ha bejön, még mindig fordíthatsz majd a felálláson.

Ha  nagyon elfoglalt vagy, keress olyan munkát, amely rugalmas és lehetővé teszi, hogy beállíthass magadnak szabad időt. Addig is próbálkozhatsz babysitterkedéssel, vagy  tarts egy-egy órát a helyi edzőteremben, vállalj adatrögzítést, vagy próbavásárlást.

Keress további pénzeket

Amellett, hogy extra bevételt keresel, akkor is növelheted pénzed, ha a már megkeresett pénzedet keresed. Nem, most nem arra gondolok, hogy a valamikor elrejtett dugipénzt, zsebből kiesett aprót keresed a kanapé párnái között. A költségvetésre gondolok, vagyis a kedvenc módszeremre, amellyel a legtöbbet hozhatod ki a pénzedből. Havi költségkeret mellett eldöntöd, hogy mikor és milyen célból, milyen módon költöd el a jövedelmedet. Ez azt is jelenti, hogy mielőtt a fizetésed megérkezik, eldöntöd, hogy 5, 10 vagy akárhány ezer forintot félre teszel, amint apénz megérkezik a számládra, vagy a kezedbe.

És mielőtt elkezdesz kételkedni abban, hogy több mint 5-10 ezer forintot találsz a költségvetésedben, figyelj, mit mondok: megtalálod. Bízz bennem. Ha minden egyes forint elköltését feljegyzed és tervezed, hogy miként fogod elkölteni a bevételeidet, akkor kezdesz tudatossá válni. És amikor tudatos vagy, akkor úgy dönthetsz, hogy a mindennapi “ iszok egy lattét a büfében” szokást megváltoztatod, és a bevételeidnek egy részét jobban, okosabban, tudatosabban használod fel.

Készíts egy tervet az extra pénz, több bevétel keresésére (és megtalálására :-)).
Jelentkezz Családi költségvetéskészítő online workshopra

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds