OTP lakástakarék? Erste lakástakarék? Fundamenta? Vagy Aegon lakástakarékpénztár? Melyiket válaszd? Melyik a számodra legjobb megoldás?

Sok megtakarítással rendelkező ügyfelem érdeklődik a lakástakarékok iránt, de a lakástakarékok összehasonlítása nem kis feladat.
A lakástakarékpénztárak működését A lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény szabályozza. A törvényi szabályozás miatt nincs hatalmas különbség lakástakarék és lakástakarék között, de az ördög éppen a részletekben rejlik.

„Mibe kerül ez nekem?”

Mint minden szolgáltatás, termék megvásárlása esetén, fő kérdés, hogy

  • milyen költségei vannak,
  • mennyibe kerül a számlanyitás,
  • mi a hasznom ebből, stb.

vagyongyarapításA számlanyitási díj mértékét a törvény a lakástakarék szerződéses összegének 1%-ban maximalizálta. Tehát ha kötsz egy 2.450.000 Ft szerződéses összegű lakástakarék megtakarítást, akkor ennek az 1%-a 24.500 Ft a számlanyitási díj. Ennél többet nem kérhet el egyik pénzintézet sem. DE!! Lehet kevesebb a számlanyitási díj, mint 1%, mert időközönként a szolgáltatók akciók keretében el is engedik a felét, vagy az egészet (bár ez utóbbi manapság már nagyon ritka). Ezt a díjat, mint ahogy a nevéből is kiderül a számla nyitásakor, még az előtt kell megfizetni, mielőtt a megtakarítás elindulna.

Ha nem szeretnél számlanyitási díjat fizetni, akkor Neked jó választás lehet az OTP lakástakarék Otthon termékcsaládi szerződése.

„Mennyi ideig kell fizetnem?”

A megtakarítási idő 4 és 10 év között van. Ha hozam szempontjából optimálisan akarsz szerződni, akkor 4 évre köss szerződést. Válassz 4 éves, illetve az adott szolgáltatónál megtalálható legrövidebb megtakarítási idejű szerződést.

„Mennyit kamatozik a pénzem?”

Mivel a jegybanki alapkamat 1,65%, a lakossági állampapírok kamata is max. 3%, lakástakarék terén a 3%-os kamatozású termékcsaládot már nagyon szigorított feltételekkel lehet csak nyitni. Aki ezeket a feltételeket teljesíteni tudja, ritka mint a fehér holló.

Már csak akkor köthetsz 3% kamatozású OTP Fix termékcsaládi szerződést, ha rendelsz egy Amex hitelkártyát, vagy ha már van American Express hitelkártyád, akkor maximum egy hónapja igényelted. Ez a hitelkártya nincs ingyen! (A hitelkártya kondíciós listát itt találod.) Minimum 3.350 Ft éves kártyadíjba és havi 266 Ft zárlati díjba fog neked kerülni.  Kereshetsz is a hitelkártyán, de ha nem tudod jól használni, akkor sokkal többe fog neked kerülni, mint amennyit nyersz a lakástakarék számlanyitási díjkedvezményén.

Persze a lakástakarék szerződés esetében nem csak a betétkamat jár neked, hanem ha szerződésszerűen végig viszed a megtakarítást, akkor tiéd a befizetéseid után lehívott, évi max. 72.000 ft. állami támogatás is. Így akár 12-14% hozamról is beszélhetünk.
Szeretnéd a számodra legjobb lakástakarékot megtalálni? Engedd, hogy külső szakértőként segítsek!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó,coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*


 

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds