Mik a reáliák, a nyersanyagok?
Miért van szükség rájuk saját megtakarításaink között?
Miért értékállók?


A nyersanyagok véges mennyiségben vannak a Földön, előállításuk, kibányászásuk nagy költséggel jár.
Mivel a készlet véges, a felhasználás pedig széleskörű, ezért mindig lesz rájuk kereslet, s ha van kereslet,( azaz mindig van, aki meg karja venni őket,) akkor hosszútávon értékőrzők.Vannak olyan nyersanyagok, amelyeknek az ipari felhasználása egyre nő, van olyan, amelyből egyszerűen csak olyan kevés létezik, hogy önmagában a “ritkaság” vagy hagyományos szerepe miatt van nagy értéke.

Melyek ezek a reáliák?
Pl. a kőolaj, az arany, az ezüst, a palládium….

A Föld népessége folyamatosan növekszik, így folyamatosan növekedni fog nyersanyagok iránti igény is. Tehát nyersanyagból majd egyre több kell, s hát a kitermelhető mennyiség véges. Egyre drágábbak a kinyerési költségek, így törvényszerű, hogy egyre magasabb az ár.
DE!! A nyersanyagoknak is árfolyamuk van, azt pedig az aktuális kereslet-kínálat is jelentősen befolyásolja. Sokszor nem egyszerű tehát a választás, hol, mely árfolyamon érdemes még vásárolni, vagy éppen eladni…..

Ha hosszú távon gondolkodsz, akkor a fent leírt okok miatt, trendszerűen emelkedő árak alapján – szinte kötelező a portfóliódba a nyersanyag- befektetés is.


Akkor most az árutőzsdén kell nyersanyaggal kereskednem?

Az a kép él benned, hogy ha befektetési eszközként nyersanyagokat akarsz venni, akkor el kell menned az árutőzsdére? Joggal gondolhatod, hogy csak sok millió forinttal célszerű nekivágni. Az is eszedbe juthat, hogy milyen stresszt jelenthet az egyes tranzakciókat megelőző döntés, majd az árfolyamok nyomon követése.

Nem kell tőzsdézned.

Amennyiben a nyersanyagot (vagy bármi mást) az ember spekulatív eszközként használja, a fentiek mind igazak lehetnek.
Azonban leegyszerűsödik a dolog, ha legalább egy-két éves befektetésben gondolkodsz, mert vannak olyan tőke és hozam-garantált megoldások, amelyekkel nagy biztonsággal, jó hozamkilátással kóstolhatsz bele a nyersanyagok piacába, s mindehhez nem kell milliókkal sem rendelkezned. Csak extra még, hogy a nyersanyag-piac nagy forgalma miatt befektetésed gyakorlatilag teljesen mobilizálható lehet, bármikor pénzedhez juthatsz, ha pénzre van szükséged.

Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
a fegyelmezett, biztos pénzügyi háttérre vágyók öngondoskodási, pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074


Olvasnál még tőlem? Konzultálnál velem a pénzügyeidről?


„7fői pénzügyi személyes üzenet”Kattints ide és minden héten kapsz egy hasznos, pénzügyi infót tőlem!
Személyes Pénzügyi Konzultáció – s máris jobbnak látod a pénzügyi helyzeted! – KATT ide érte!!!

Megosztok hasznos pénzügyi információkat, híreket a Facebookon is! Csatlakozz, kövesd Velem a pénzvilág eseményeit. Nyomj egy lájkot!

Letöltheted ingyen az anyagaimat a Scribdről is!