Alapesetben nagyon átgondoltan ajánlom csak a hitelfelvételt (főleg, ha nagyobb összegre van szükséged), mert könnyen adósságspirálba lehet kerülni.
Mégis előfordul, hogy átmeneti pénzzavar keletkezik, amit orvosolni kell.
A hitelkártyáról és a személyi kölcsönről megoszlanak a vélemények, de sok esetben jelenthetnek gyors megoldást.

személyi kölcsönA hitelkártyáról és annak okos használatáról itt írtam.
Most nézzük a személyi hitelt, amelyeknek nagy előnye, hogy gyorsan juthatsz hozzá a kívánt pénzösszeghez. A teljes és hiánytalan dokumentáció benyújtását követően akár néhány órán belül a számládon lehet a kért összeg.

Ebbe a posztban összefoglalom, hogy milyen feltételekkel vehetsz fel személyi hitelt, s melyek a legjobb ajánlatok pillanatnyilag a piacon.

Ha nem tudsz, vagy nem akarsz ingatlan-fedezetet biztosítani a hitel „mögé”, akkor csak pár százezer forintig gondolkodj ebben a megoldásban.

A legjobb ajánlatokat akkor tudod igénybe venni, ha

  • vállalod az adott bankhoz irányított, minimum 150.000 Ft-os nettó jövedelem utalás és
  • aktívan használod a bankszámládat.

Ha csak kevés pénzre van szükséged és rövid futamidőt vállalsz…

Ezt kevés bank szereti. Ha 250.000 Ft-ot egy évre kérsz kölcsön banktól, akkor csak az OTP (THM 26,08%) és a Sberbank (THM 19,74%) áll veled szóba.

Ha ezt az összeget (250.000 FT) hosszabb futamidővel szeretnéd, akkor már több bank ajánlatából választhatsz. Az Erste és a Raiffeisen Bank is bejön a képbe. Legjobb ajánlata a Sberbanknak van, azt követi a  Raiffeisen MindigFix Személyi kölcsöne (THM 20,36%). a harmadik az Erste Személyi kölcsöne (THM 20,75%).

Magasabb hitelösszegnél és közepes időtávtól az MKB Személyi kölcsöne (THM 17,14%) a befutó. Előnye, hogy akár alacsonyabb jövedelem mellett (80.000 Ft-tól) is elérhető, és elegendő a 3 hónapos munkaviszonnyal. A második helyen van a Sberbank személyi kölcsöne, s a harmadik a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne (THM 19,84%). A CIB-nél szintén elég a 3 hónapos munkaviszonyt igazolni.

A magasabb hitelösszegeknél és 5 éves futamidőnél a Cofidis Fapados kölcsönével (THM 17,99%) bővül a választék. Fontos, hogy a Cofidisnél amit csak lehet, online intézz, átutalással vagy bankkártyával fizess és csak elektronikus kivonatot kérj. Ha a hagyományos ügyintézést választod, megugranak a költségeid.

Van kérdésed? Tedd fel! Jelentkezz pénzügyi tanácsadásra!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds