Kisadózó vállalkozó vagy? Ha van adótartozásod, akkor figyelj arra, hogy még az idén rendezd adótartozásodat. Nem lehetsz tovább KATA-s, ha az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárod.

Jogszabály értelmében, ha a kisadózó vállalkozásod van és a nyilvántartott nettó adótartozásod az év utolsó napján meghaladja a 100 ezer forintot, megszűnik a KATA-alanyiságod. Erre azért is fontos figyelned, mert ilyen esetben az adóalanyiság megszűnésének évében és az azt követő 12 hónapban nem választhatod újból ezt a kedvező adózási módot.

Tájékozódj az adószámládról

Ezért célszerű, ha legkésőbb az év vége előtt akár az Ügyfélkapun keresztül (eBev szolgáltatások) elektronikusan, akár telefonon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintézési Rendszerén keresztül (a 06-40/20-21-22-es számon) tájékozódsz a folyószámládról.

Még nincs Ügyfélkapud?

Ha még nincs Ügyfélkapud, a NAV ügyfélszolgálatain regisztrálhatsz. Ehhez a személyes okmányaid, egy működő e-mail címed és egy felhasználó név kell. Telefonos ügyintézéshez a NAV honlapjáról letölthető „TEL” adatlapot kell kitöltened és a beküldened, majd a kapott ügyfélazonosító számmal tudod az adószámládat lekérdezni.

 

Vállalkozni akarsz?  Kattints ide!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a vállalkozás-fejlesztő tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*