Szeretnél jobb anyagi körülményeket és szeretnéd gyorsan kifizetni az adósságodat? Meg tudod csinálni! De meg kell húznod a határokat.

Ez azt jelenti, hogy többé nincs meggondolatlan kiadás, kevesebbszer eszel éttermekben, és nincs több hitelkártya-használat. Annak érdekében, hogy átvedd a pénzed felett az irányítást, készítened kell egy költségvetést és a lehető legtöbbet kell kihoznod jövedelmedből.

Remélem, hogy a szándékod mellett kitartasz. Mutatok egy bevált stratégiát, hogy segítsek neked gyorsabban és könnyebben kifizetni az adósságodat. Az alábbiakban egy részletes útmutatást kapsz a nem jelzálogkötelezettségek értékeléséhez és csökkentéséhez, kifizetéséhez, az előrehaladás nyomon követéséhez és a motivációd fenntartásához.

Döntsd el, hogy az adósságra másképp nézel ezután

Valószínűleg úgy gondolod, hogy az adósság kifizetése olyan, mint a számháború. De nem az!  Az adósság kifizetése egy stratégiai játék, amit meg akarsz nyerni!

A legtöbb ember számára az adósság elkerülhetetlen: szinte mindenkinek van egy autókölcsöne, vagy személyi kölcsöne, fogyasztási hitele, diákhitele… A hitelfelvétenek sokféle magyarázata van. DE!

Lehet autót vennni készpénzért, diplomát szerezni diákhitelek nélkül, ….

Meggondolandó, hogy adóssággal akarsz-e élni, és ezért havonta odaadni a nehezen megkeresett pénzedet valakinek.

Ha tényleg ki akarod fizetni az adósságod, akkor egy kicsit változtatnod kell a gondolkodásodon.

Döntsd el még ma, hogy nincs szükséged a adósságodra, nem fogsz új adósságot vállalni, és megvan benned az elhatározás, hogy az adósságodat minl előbb  kifizeted. Mondd el magednak a tükörben. Írd le. Mondd meg családodnak és barátaidnak. Ha kész, gyere vissza, megyünk tovább. Elmondom, hogyan.

Tegyél félre 3 havi bevételednek megfelelő összeget adósság elleni pufferként

Ez a megtakarítás  a legjobb első lépés. Ezt az összeget hívjuk vésztartaléknak. Tegyél meg mindent, amivel gyorsan összerakhatod ezt az összeget és elkötelezheted magad, hogy ott hagyd a pénzt, hacsak nem feltétlenül szükséged lesz rá.

Ez azért kell, hogy amikor az adósságod kifizetése a cél, fontos, hogy az adósság kifizetésére koncentrálj.  A készpénz (vésztírtalék) lehetővé teszi, hogy 1-1 válatlan költséget kifizess gond nélkül. A vésztartalékkal elkerülheted egy új hitel felvételét, miközben megszabadulsz a régi adósságodtól.

Írd le, hogy mekkora adósságot kell visszafizetned

Ez elég egyszerűnek hangzik, de sok ember számára ez a legfélelmetesebb lépés. Talán félsz szembenézni a pénzügyi helyzeteddel kapcsolatos igazsággal. Azért én bíztatlak, tedd meg! Mindannyian kerültünk már pénügyi zavarba, és soha nem késő, hogy megváltoztasd a helyzetet jobb szokások kifejlesztésével.

Bátorság! Fogj egy tollat s ​​papírt, és írd fel az összes adósságodat. Megéri! Ha megteszed, készen állsz arra, hogy tegyél valamit ezekkel a számokkal. Veled leszek minden lépésnél!

Értékeld újra a költségvetésedet

Mielőtt beszélnék az adósságok kifizetésének részleteiről, fontold meg a havi költségkereteidet. Nincs költségvetésed? Kattints!  Ha nehezen tudod beilleszteni az adósság-kifizetést a költségvetésedbe, kérdezd meg magadtól:Ez  jövedelemprobléma vagy kiadási probléma?

Más szóval, többet kellene keresned, vagy kevesebbet kellene költened? Talán túlórával, vagy egy másodállással, vagy egy kisvállalkozás elindításával  több jövedelmed lehet. Lehet, hogy csökkenteni kell a kiadásaidat, spórolsz az ételeken, kevesebb ruhát vásárolsz, vagy lemondod a kábeltv-t.

Priorizálás: az adósság kifizetési terv

Az adósság gyors kifizetése érdekében erős és könnyen követhető stratégiára van szükség. Itt van a terv dióhéjban:

Add el az “adósságokat”. Ha több mint két évet vesz igénybe, hogy megszabadulj a kézzel fogható tárgyakhoz (pl. autó) kapcsolódó adósságaidtól, vagy ha a nettó vagyonodnak több mint 50% -át leköti az adósság, jobb lehet, ha eladod most ahelyett, hogy évekig dolgoznál azért, hogy kifizesd.

Rangsorold a nem jelzálog-adósságaidat a legkisebbektől a legnagyobbig, és először a legkisebb adósságot kezdd visszafizetni. Felejtsd el a kamatlábakat. Az adósság hógolyó. Amikor elkezded a kicsi adósságaidat kifizetni, akkor lendületet kapsz.

Fizesd a minimális törlesztőrészletet minden más adósságodra. Amint kifizetted teljesen az első adósságot, add hozzá az addig arra fizetett a pénzt a második adósságod minimális törlesztőrészletéhez, és így járj el mindaddig, amíg az összes adósságodat ki nem fizetted

Adj magadnak egy határidőt. Tekintsd át a költségvetésed, és ésszerű célokat határozz meg. Talán egy év alatt leheszt adósságmentes. Jelöld be a dátumot a naptárban, és hagyd, hogy ez az határidő arra ösztönözzön, hogy keményebben dolgozz.

 

Maradj motivált

Ahogyan ezeken a lépéseken keresztül gyorsan és egyszerűen fizeted ki adósságaidat, mindig tarts szünetet egy kis vidámságra. Összejött a vésztartalék a bankban? Ünnepeld meg a házastársaddal egy ünnepi vacsora keretében. Kifizetted az első adósságot? Mozizzatok egyet a gyerekekkel. Felszabadító érzés 1-1 hiteltől, adósságtól megszabadulni, ezért minden kis győzelmet ünnepelj meg!

Ha elbátortalanodsz vagy túlterheltnek érzed magad, gondolj arra: nem vagy egyedül. Ez a terv segített már másoknak is átvenni a pénzük felett az irányítást Olvasd el a történeteiket itt. Várom a Te sikertörténetedet is!