Nehéz elhinni, de néhány nap múlva újra itt a Black Friday! És fel kell készülni a szezon következő nagy eseményére – a karácsonyi vásárlásra is.

Függetlenül attól, hogy az üzletekben sorban állva, vagy a kanapén ülve, kényelmesen akarod megoldani a vásárlást, el kell készítened egy stratégiát. Ha nem akarod, hogy lenullázd a költségvetésed, a pénztárcád, bankszámlád, akkor van egy kis munkád. Ez a poszt azért íródott, hogy megosszam néhány pontban, hogyan tudsz győzni a vásárlási rohamban, amikor beállítod a Black Friday költségvetését és az idei vásárlási tervet.

Vigyázz! Kész! Rajt!

1. Állítsd be a költségkeretet.

Mielőtt még betennéd a lábad bármelyik boltba, rákattintanál egy akciós hirdetésre, vagy rányomnál az ujjaddal a Kosárba helyezés gombra, meg kell határoznod a költségkereted.  Amikor azt mondom, hogy „állítsd be a költségkeretet”, nem arra gondolok, hogy véletlenszerű előrejelzést adj arra, hogy mennyit fogsz költeni. Úgy értem, hogy egy teljes körű listát készíts,  amelyből tudod, mit tervezel személyenként és összesen.

Elkészítetted már a karácsonyi listád? (Nem a kívánság listát, hanem azt a listát, hogy kinek, mit vásárolsz, ajándékozol.) Készíts részletes vásárlási útmutatót: Anya megkapja azt a mini süteménykészítő gépet 9.995 forintért. Apa 9.995 forintért 3 az 1-ben, ostábla, dáma és sakk készletet kap…. Mindezekkel a részletekkel tudod pontosan, hogy mit akarsz venni, mennyit fogsz költeni.

2. Fókuszban a többiek – többnyire.

Amint láthatod, azt javasolom, hogy a kiadásaidat összpontosítsd mások köré. Persze beírhatod a személyes kiadási összegedet is, hogy vásárolsz magadnak egy kis valamit, de használd a Black Friday akciót arra, hogy letudod a karácsonyi ajándékok vásárlását. Így nem kell az utolsó pillanatban sorban állnod, aggódnod, hogy kihozza-e még a futár karácsony előtt az ajándéknak vett bármit.

3. Tervezd meg a csapatot.

Akárkivel vásárolsz, ne várj a tervezéssel. Kezdj hozzá most.

Sokan a hétvégéket a plázákban töltik a családdal. Tervezd meg, hogy a karásonyi bevásárlást kivel, hogyan fogod lebonyolítani. A gyerekek ajándékait a pároddal,  a párod ajándékát a barátnőddel. Vagy minden egyedül, egy bögre teával a képben, kényelmesen a kanapén ülve… (Igen, rengeteg online webáruház van azok számára, akik utálják a tömegeket, illetve tömegtermékeket. Ha van olyan családtagod, aki használ még határidőnaplót, neki pl. KarlaLina shopjában rendelhetsz egyedi dizájnos példányt. Az enyém is tőle van.).

4. Készíts egy beszerzési tervet.

Manapság az akciók messze túlmutatnak a fekete pénteken. Vannak Joy-napok, Cyber ​​hétfő/DocommersDay, stb. Ne felejtsd el nézni az akciós hirdetéseket, hogy a legjobb ajánlatokról tudomást szerezz.

Vagyis. Ez azt jelenti, hogy miközben a bevásárlási tervedet formálod, nem csak azt tervezed meg, hogy kinek mit veszel, hanem azt is, hogy melyik üzletben, áruházban találod meg, s mikor tudod olcsóbban megvásárolni.

5. Védd meg a költségvetésedet.

Miután meghatároztad a költési irányelveidet, ragaszkodj hozzájuk! A fekete péntek miatt ne improvizálj. Már régóta nézegeted a hirdetéseket, és tudod, mi jön. Ne vegyél meg olyan dolgokat, amelyek nem szerepelnek a listádon, csak azért, mert Black Friday van, hacsak nem állsz készen arra, hogy valami egyenlő vagy magasabb értékű, tervezett tételt kihúzz a listádról.

Gyakorold: „Ez nem része a tervnek!” Ezeket a szavakat gyenge pillanataidban megismételheted magadnak és eladóknak az üzletekben.

Fontos, hogy tudd:

  1. mik a kiskereskedők céljai az ilyen értékesítési akciókkal: ők pénzt keresnek. Rengeteget.(1) Ezért nagy költségvetésű reklámkampányt futtatnak, hogy minél több embert elérjenek – tehát legyél résen!
  2.  hogyan tudod a pénzed irányítani? Tervezéssel! Komolyan. Hiszek a nagy pénzügyi céljaidban, és nem akarom, hogy a szezon kísértései miatt meghiúsuljanak.

Itt vagyok néhány kattintásra tőled. Jelentkezz be, kezdjünk el költségvetést készíteni.