Nem vagyok biztos benne, hogy Te gondolsz júliusban a karácsonyra, de én igen. Ez a cikk azért íródott, hogy öt hónappal a karácsony előtt, elkezdj tervezni. Túl sok ember vár decemberig azzal, hogy ajándékokat vásároljon. Ha nem tesznek félre pénzt erre a célra, pánikba esve nyúlnak a hitelkártyákhoz, majd április végéig a karácsonyi ajándékokra felvett hitelt fizetik. Tettél már így valaha?

Sokkal könnyebb apránként készülni az ünnepi szezonra.  Íme ötféle mód, hogyan kezdj el készülni karácsonyra  – júliusban.

Havi összeg félre rakása.

Határozd meg a karácsonyi ajándékokra szánt összeget, és oszd el öttel. Például, ha a költségkereted 100.000 forint, havonta 20.000 forintot tegyél félre öt hónapon keresztül. Ehhez a megtakarítási tervhez egyes bankokban közvetlenül tudsz egy célszámlát létrehozni. Ilyen egyszerű! Párosítsd ezt költségketet a karácsonyi költségvetéseddel, és decemberben eltöltheted a pénzt.

Keresd a jó ajánlatokat már most.

Nem lenne jobb, ha akciósan tudnál megvenni egy -egy ajándékot, amikor meglátod? Ha a szemedet nyitva tartod és júliusban elkezded megvenni az ajándékokat a különdöző akciókban, akkor komoly pénzt takaríthatsz meg. Annak érdekében, hogy a legtöbbet ki tudd hozni az ajándékkeretből, tartsd mindig kéznél a telefonodban az ajándékötleteket és az egyéni kiadási kereteket. És mivel most kezded el  az ajándékokat megvásárolni, nem kell a decemberi tolongásban ajándék-beszerző kőrutakat tenned a zsúfolt üzletekben.

Készíts DIY ajándékot karácsonyra.

Nézd meg a Pinterestet vagy az Instagram-ot, hogy ötleteket kapj,  mit készíthetsz karácsonyi ajándékként. Ezek keresése rengeteg időt vesz igénybe, nem különben a hozzávalók beszerzése, és a kézművesség gyakorlása. Jobb, van időd, mert ha az első kísérleted jobban hasonlít valami  Halloween-i iszörnyre, még mindig lesz időd fejleszteni a kézügyességed.

Kezd a közeli családtagokkal a tervezést.

Utazol, hogy az ünnepek alatt láthasd a rokonaidat? Fogd meg a naptárat, s tervezd meg, mikor kihez mivel utazol. Ha olyan nagy a távolság, hogy célszerűbb repülni, akkor már most kezdd el lefoglalni a repjegyet. Mindenképpen beszélj az ajándékokra vonatkozó elvárásokról is. Akarsz-e ajándékot vásárolni minden unokahúgnak és unokaöccsnek?

Tervezd már most a karácsonyt, hogy később csak élvezhesd az ünneplést, a szeretteidel való együttlétet!

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds