Semmivel sem hasonlítható össze a házi készítésű bőrradír, amellyel spórolhatsz is, hiszen alig kell költened a hozzávalókra. Különösen imádni fogod, ha szereted a takarékos DIY cuccokat. Ezt a bőrradírt  szeretem, mert rendkívül könnyű elkészíteni! A receptet módosíthatod: hozzáadhatsz még illatot vagy más olyan elemet, amely tetszik neked. A lépésről-lépésre szóló leírással készítsd el a saját bőrradírodat!  Ajándékként is adhatod!

A drága bőrradírok, amelyeket a boltokban látsz, össze sem hasonlíthatók ezzel a házikészítésű bőrradírral, ezért ne költsd a pénzedet, készítsd el és kezd el használni a saját bőrradírodat.

Nem csak a bőrödet érzed majd szuper puhának tőle, de kellemes illatot is hagy maga után. Az összetevők többsége, melyeket itt alább látsz, valószínűleg már van a kamrádban.

Barnacukor-bőrradír hozzávalók:

  • 2 csésze barna cukor
  • 2 csésze kristálycukor
  • 1 csésze olaj {olívaolajat használtam, de mandulaolajat is lehet}
  • 1 tk. vanília, illóolajok, fűszerek {én levendula olajat használtam}

Így készítsd el a bőrradírt:

Öntsd a barna cukrot és a kristálycukrot egy nagy keverőedénybe. Ezután add hozzá olajat és az illóolajat, majd az egészet keverd össze. Győződj meg róla, hogy alaposan összekeverted. Ezután a keveréket tedd üvegedénybe. Én nagyon szeretem a képen látható („újrahasznosított”) üveget. ( Eredetileg IKEA mécses volt :-).

Ez a bőrradír 2 hónapig tartható el, de ha olyan vagy, mint én, akkor valószínűleg gyakran fogod használni, és nem kell aggódnod, hogy megavasodik.