Első lépés a pénzügyi szabadság felé: 300.000 Ft megtakarítás összegyűjtése. Lehetséges ennyi pénzt összeszedni egy hónap alatt? Lehetséges!

Az első lépés nélkül nem érheted el a pénzügyi céljaidat. Az 1. lépés megtanítja Neked, hogy prioritásként kezeld a megtakarítást és legyen egy védőhálód, amellyel le tudod állítani a hitelkártyák, hitelkeretek, hitelek használatát és elkezdheted az adósságaid kifizetését.

Attól függően, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezel a spórolás terén, az első lépés , azaz a 150-300.000 Ft vésztartalék összegyűjtése nagy “falat” lehet neked, vagy egyenesen lehetetlennek tartod a kivitelezését. Megkérdeztem ügyfeleimet, akik a családi kassza tervező konzultáción vagy a családi kassza tervező online workshopon vettek részt, és már összegyűjtöttek 300.000 forintot, mondják el a tapasztalataikat.

Hogyan takaríthatsz meg gyorsan pénzt?

Dolgozz azzal, amid van!

Sokan alkalmazzák már: jó költségvetéssel és a kiadások csökkentésével.

„Amikor elkezdtem, azt gondoltam: Ez örökké fog tartani! „- mondta Johanna. “DE mindössze három hétig tartott.”

“Készíts költségvetést és látni fogod, mennyi pénzt pazarolsz minden hónapban.” T. Beáta

Másoknak olyan trükkök segítettek, mint az, hogy a 200, 100, 50 forintos érméket kitették napvégén a pénztárcájukból, vagy elkezdték az 53 hetes megtakarítást. Lehet, hogy egy hónap alatt nem spórolsz 300. 000 forintot, de biztos lehetsz abban, hogy össze fog jönni ez az összeg.

„Az étkezési költségek csökkentése volt a legjobb hatással a megtakarítandó összeg összegyűjtésére.” – mondta N. Kati.

„Használj készpénzt – mondta Éva – nekem ez segített, láttam a pénzünket.”

Szerezz pénzt

Az egyik kedvenc módszerem a gyors készpénz-szerzésre, hogy eladsz  olyan dolgokat, amelyeket nem használsz.

„Garázs vásár, Vatera vagy Jófogás!” mondta Teri. „Eladni a cuccokat, megszabadulni olyan dolgoktól, amikre nincs szükséged!”

(Én – bár nem a vésztartalék összegyűjtése volt a cél, hanem eladtam egy lakást, s nem akartam hatalmas raktárat bérelni a holmiknak – egy hétvége alatt kerestem 60-70 ezer forintot használaton kívüli tárgyak értékesítéséből. S csak facebookon osztottam meg a “portékák” fotóját, árát.)

Ha nem olyan helyen laksz, ahol érdemes garázsvásárt tartani, akkor add el a régi arany- vagy ezüst ékszerekidet. Ez segíthet gyorsan több ezer forinthoz jutni. Ha a munkád lehetővé teszi, vállalj túlórát,hogy extra pénzekhez juss. Ha ez nem opció, használd a készségeidet vagy a tehetségedet, hogy további készpénzt kereshess részmunkaidős munkával.

„Egy délutánra vállalhatsz takarítást, vagy megtaníthatsz valakit, hogy hogyan használja a számítógépet” – mondta Juli.. „Taníts meg valakinek, hogyan kell főzni, vagy taníttsd azt, hogyan lehet fájlokat rendszerezni. Még ha csak filléreknek tűnnek is az ezekért a munkákért kapott díjak, ne add fel.”

“Legyél próbavásárló! Nem kell másodállás, túlóra. A szabadidődet áldozod fel, de nagyon változatos próbavásárlásokkal kereshetsz pénzt. Azt is Te döntöd el, hogy mennyi és milyen próbavásárlást vállalsz” –  J. Marcsi

Pénzt takaríthatsz meg néhány szerződés módosításával

Nézd át az összes szolgáltatói szerződésed, amelyikre nincs hűségidő, amelyiknél van olcsóbb, de szolgáltatásban ugynazt, vagy többet nyújtó, szerződj át.

Hidd el, hogy össze tudod gyűjteni a vésztartalékot

Nem számít, milyen trükköket használsz, vagy hogy mennyi pénzt tudsz spórolni, akkor nem fogsz megtakarítási célt elérni, ha nem hiszed el magadról, ha eléred, hogy megcsinálod.

Most a legjobb alkalom, hogy átvedd a pénzed felett az irányítást! Ismerd meg, hogyan takaríthatsz meg pénzt, hogyan készíts költségvetést, hogyan fizesd ki az adósságodat. Vegyél részt a Családi Kassza-tervező online workshopon. Jelentkezz még ma!