Amikor változásra készülsz, csakis a hosszú távú gondolkodás kifizetődő, ehhez pedig hozzátartozik az is, hogy elkerülhetetlenek a nehézségek. Ezt fogadd el. De tudd azt, hogy a fennakadások és a holtpontok nem jelentenek feltétlenül tragédiát.

Ha a visszaesés jeleit látod, a következők jussanak eszedbe:

A változás nem megy erőfeszítés nélkül és sokszor a vártnál többet kell tenned érte.

A számodra megfelelő élet kialakítása megéri a befektetést, így gondold át újra, tényleg megfelelő módon támogatod-e folyamatot. Például: szánsz rá elég időt? Nem jó taktika, ha a könnyebbnek tűnő utat választod, mert az gyakran zsákutcába vezet, ahonnan hosszú ideig nem tudsz kiszabadulni.

Válaszd a neked megfelelő módszereket,

s ne dőlj be a legújabb „hogyan legyünk gyorsan boldogok és sikeresek” módszernek!

És ha az általad választott módszer mégsem működne, akkor vedd a fáradtságot, keresd meg ennek okait és próbálkozz más megoldással.

Az akaraterőt ne értékeld túl!

Szinte senki sem képes ellenállni hosszú időn át a kísértésnek, legyen bármilyen erős is az akarata. Ezért kerülj mindent, még a legapróbb dolgokat is, amelyek veszélyeztetik a céljaidat.

Fogadd el, hogy szinte biztosan nem sikerül minden elsőre.

A változáshoz vezető út nem olyan, mint egy jól belátható egyenes sztráda, ahol csak gázt adsz, s haladsz előre. Kénytelen lehetsz néha cikk-cakk vonalban haladni, vagy visszafelé haladni egy darabon. De van jó is ebben, hiszen te még ebben az esetben sem leszel ugyanaz az ember. Sokkal több tudással és talán egyel magasabb szinten állsz majd a kiindulóponthoz képest.

 Ne felejtsd: mindig fontos a pillanatnyi állapotod.

Időnként szükséged van némi pihenőre, hogy összeszedd magad. Néha elkedvetlenít az állandó küzdelem. Engedélyezz magadnak egy kis szabadságot, gyűjts erőt, rendezd a gondolataidat, dolgaidat.

Maradj kíváncsi!

A visszaesés korántsem jelent kudarcot, csupán azt jelzi, hogy szükség van némi töprengésre, módosításra, újratervezésre. Ilyen szitukban fontos a nyitottság, mert csak így tudod levonni a fennakadásból adódó tanulságokat és így tehetsz szert jótékony kíváncsiságra, tudásvágyra, ami aztán segít túllépni a következő szint útjában álló újabb holtpontokon, akadályokon.

 

Van kérdésed? button (7) Társ kell a változáshoz?

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com


Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*