Hogyan tudsz változtatni az életeden, az anyagi helyzeteden…? Hát nem úgy, hogy ugyanazt csinálod, mint eddig, csak még erősebben…

A változás ősi alapelve

Viselkedj úgy, amilyenné válni szeretnél

Ez csak egy jól hangzó közhelynek hangzik? Ha nem próbálod ki következetesen és nem kezded el véresen komolyan alkalmazni, akkor Neked tényleg csak egy jól hangzó mondat marad.

Miért olyan nehéz ezt az elvet követni?

Azért, mert súlyos következményei vannak. Ha nulláról el akarod érni, hogy Valakivé válj, akkor el kellene hinned, hogy TE alkalmas vagy erre, hogy megvan benned az erő és képesség, hogy végig menj ezen az úton, még ha sok kudarccal és pofára eséssel jár is.

Csinálj úgy, mintha hinnél magadban!

Mi ebben a nehéz?

Az, hogy elinduláskor még senki nem fog hinni benned! Sőt, ami rosszabb: „jótanácsokkal” ott akadályoznak ,ahol csak tudnak.
Hitetlenek vesznek körül. Olyanok, akiknek nem sikerült Valakivé válni. S ők Ösztönösen azt szeretnék, hogy ez Neked se sikerüljön. Ezért meg akarnak „óvni” a kudarctól. Valójában azonban attól félnek, hogy Neked sikerülni fog. Ha Neked sikerül, akkor az tükröt tartana nekik, hogy ezek szerint lehetséges feltörni a mélyből, csak bennük nem volt elég lendület, akarat, kitartás… A hitetlen környezettel a legnehezebb megküzdeni. Beszélsz a barátaidnak az álmaidról, bekopogsz valahová az üzleti terveddel és kinevetnek, beledöngölnek a földbe, hogy „Naná, majd pont Te fogsz itt nagyot alakítani”.
Na, akkor jusson eszedbe vezérlő elv:

Csinálj úgy, mintha hinnél magadban!

Hidd el, az lesz, amit TE csinálsz, ahogyan TE döntesz.

Sok kincskereső egy ásónyomnyira a kincsestől dühösen dobja el az ásót: nincs itt semmiféle kincs. Amikor Te is el akarod dobni az ásót, mindig gondolj arra, hogy talán csak egy centire vagy már a sikertől.
S mi a siker? Mindenkinek más. Egy közös van minden sikerben. A siker mindig „melléktermék”. Ha csak sikeres akarsz lenni, soha nem leszel az.
Mindig van egy pont, amikor a dolog kezd reménytelennek tűnni. Amikor úgy érzed, most kellene abbahagyni.
Tudod, kik a sikeres emberek? Akik ezen a ponton túl is folytatják.
Mi ad nekik erőt? Az, hogy hisznek magukban és abban, amit csinálnak. Hisznek abban, hogy képesek végigvinni a dolgot. Ha mindenki tudna hinni magában, akkor mindenki sikeres lenne. A hit és önbizalom jó dolog. Nincs meg benned? Jó hírem van: menet közben megszerezheted.

Csak azt jegyezd meg:

nem kell hinned magadban, elég, ha úgy teszel, mintha hinnél. Ha elég sokáig így teszel, egy idő után elkerülhetetlenül hinni fogsz magadban, mert az ember olyanná válik, ahogy viselkedik.
Ha szerencsétlennek gondolod magad, akkor ezen fogsz dolgozni és szerencsétlenné is válsz.
Ha sikeresnek gondolod magad, s e szerint viselkedsz, sikeressé válsz.
Ugyanannyi munka a gödör aljára leásni magad, mint felküzdeni magad.

Menni fog? Hát persze!

Változtatni akarsz? Döntöttél? Kattints ide!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le az önfejlesztő tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*