Ha tőzsdézni akarsz, tanulj, olvass. Legelőször olvasd el Nicolas Darvas – Hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén? című könyvét!
  1952 novembere volt. Manhattan Latin Quarter nevű mulatójában léptem fel New Yorkban, amikor az ügynököm telefonált. Kapott egy ajánlatot, hogy táncpartneremmel, Júliával lépjünk föl egy torontói mulatóban, ami egy ikerpár, Al és Harry Smith tulajdonában volt. Ők egy nagyon szokatlan javaslatot tettek. Azt ajánlották, hogy készpénz helyett részvényekben fizetnek. Tapasztaltam már néhány furcsaságot a showbizniszben, de ez nekem is új volt.
  Rákérdeztem és kiderült, hogy a Brilund társaság 6000 részvényét adták volna nekem. Ez egy kanadai bányaipari vállalat volt. A részvényárfolyam akkoriban 50 cent volt papíronként.
  Tudtam, hogy a részvényárfolyamok föl-le ingadoznak – valójában ez volt minden, amit akkor tudtam -, ezért a következő garanciát kértem a Smith testvérektől: ha a részvény ára 50 cent alá csökken, kifizetik nekem a különbözetet. Beleegyeztek, 6 hónapos időtartamra.
  Úgy alakult, hogy nem tudtam elmenni a torontói fellépésre. Rosszul éreztem magam, amiért cserbenhagytam a fivéreket, úgyhogy becsületből fölajánlottam nekik: megveszem tőlük a részvényeket. Küldtem is nekik egy csekket 3000 dollárról, és kaptam 6000 Brilund részvényt.
  Nem sokat törődtem a dologgal, amíg két hónappal később egy napon meg nem pillantottam a részvény tőzsdei árfolyamát az újságban. Kiegyenesedtem a székemben. Az 50 centes Brilund Részvényeim 1,90 dollárt értek. Azonnal eladtam őket, és közel 8000 dollár hasznot zsebeltem be.
  ….
  Úgy gondoltam, mintha már eddig is sokat mulasztottam volna. Elhatároztam, hogy tőzsdézni kezdek. Soha nem bántam meg ezt a döntésemet, bár akkor még keveset tudtam a problémákról, amelyekkel ebben az ismeretlen dzsungelben szembesülni fogok.
  Egyáltalán semmit sem tudtam a tőzsdéről….
  Miképpen induljak el? Hogyan találjam ki, mely részvényeket érdemes megvenni? Mégsem választhattam véletlenszerűen. Jól informáltnak kell lenni. Ez volt a legfőbb problémám, miképpen jussak információhoz…..

Nicolas Darvas
forrás

A fenti idézetet a Hogyan nyertem 2 millió dollárt a Tőzsdén? című könyvből másoltam ki.
Hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén?
A híres spekuláns, a magyar származású Nicolas Darvas története az egyik legelképesztőbb tőzsdei legenda. Amint az idézett részben is olvashatod Nicolas Darvas sikeres táncosként véletlenül került kapcsolatba a tőzsdével. A véletlen befektetés olyannyira szerencsés volt, hogy a papírok árfolyama két hónap alatt több mint megháromszorozódott. Ez lázba hozta Darvast és belevetette magát a tőzsde világába. A Hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén? című könyvében leírja, hogyan vált tapasztalatlan kezdőből vérbeli profivá.

Nicolas Darvas - kereskedési_naplórészlet

kereskedési naplórészlet


Konkrét üzleteken keresztül mutatja be elképesztő sikereit, miközben nem feledkezik meg tévedéseiről és nagy bukásairól sem.

Nicolas Darvas - hogyan nyertem 2 millió dollárt a tőzsdén?

A tartalomjegyzék

Elolvasnád? Katt IDE, rendeld meg!

Pénzügyi klub

Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Krisztina_small Papszt Kriszta
a fegyelmezett, biztos pénzügyi háttérre vágyók öngondoskodási, pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074


Olvasnál még tőlem? Konzultálnál velem a pénzügyeidről?


„7fői pénzügyi személyes üzenet”Kattints ide és minden héten kapsz egy hasznos, pénzügyi infót tőlem!
Személyes Pénzügyi Konzultáció – s máris jobbnak látod a pénzügyi helyzeted! – KATT ide érte!!!

Megosztok hasznos pénzügyi információkat, híreket a Facebookon is! Csatlakozz, kövesd Velem a pénzvilág eseményeit. Nyomj egy lájkot!

Letöltheted ingyen az anyagaimat a Scribdről is!

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds