Arról már írtam, hogy mi a különbség a pénzügyi tanácsadás és a pénzügyi coaching között (olvasd el ITT), ez a bejegyzés pedig arról szól, hogy miben tudok segíteni Neked, mint pénzügyi tanácsadó.

Általában nincs szükség arra, hogy valaki állandóan ott álljon az ember mellett, s pénzügyi tanácsokat osztogasson; de vannak az életben olyan pillanatok, amikor jó, ha van egy szakember, aki segít.
Az adóbevalláshoz szakembert kérsz segítségül.
Ha jogi ügyekben kell döntened, jogászhoz, ügyvédhez fordulsz.
Ha házat akarsz építeni, felkeresel egy tervezőt….

Ha a komoly döntésekben nem akarsz egyedül dönteni, kell egy szakember, aki átsegít ezeken a nehézségeken.

Miben tudok segíteni Neked én, a pénzügyi tanácsadó?

 

Összeszedtem azokat az „eseteket”, mikor kellhetek én, mint pénzügyi tanácsadó Neked.

Ha nem tudsz saját pénzügyeiddel kapcsolatban objektív döntést hozni.

Rengeteg ember van, akik intelligensek, értelmesek és mégsem tudják a saját pénzügyeiket jól menedzselni, döntési helyzetekben elbizonytalanodnak, irreális célokat fogalmaznak meg; nincs idejük a saját vagyoni helyzetüket alaposan átgondolni, újratervezni…
Sok ember jobb anyagi helyzetben van annál, mint amit maga gondol. Én feltárom ezeket a helyzeteket és nagyon jó, amikor ezt a jó hírt tudom közölni az ügyfelemmel.

Konkrét terv kell a pénzügyi célok eléréséhez.

Vannak terveid, céljaid, elképzeléseid ezeknek a megvalósítására, mégis vergődsz, mint légy a pókhálóban. Segítek a gondolataid között rendet tenni, ajánlok működőképes megoldásokat annak érdekében, hogy a céljaidat elérd.

Nem sikerül fontossági sorrendbe rendezni  a célokat, tetteket.

Rengeteg ötleted van arra, hogy mivel tudnád a pénzügyi helyzetedet javítani, de nem tudod, hogy mi és melyik lenne az az alapvető változtatás, amellyel valóban eléred a célod. 

Segítek felismerni azokat a változtatási lehetőségeket, amelyek legjobban megfelelnek az anyagi helyzetednek, s mégsem lesznek álmatlan éjszakáid miattuk. Segítek felállítani a fontossági sorrendet.

Ha nem akarsz rengeteg időt, energiát pazarolni és óvni akarod az idegeidet

Ha már tisztában vagy azzal, hogy miben, milyen fontos „zsebre menő” kérdésben kell döntened, előtted van még annak megvalósítása is, amelyhez újabb információkra lesz szükséged, amelyek begyűjtése után ismét döntési helyzetben leszel… Pénzügyi tanácsadóként ennek a folyamatnak a lerövidítésében tudok neked segíteni. Bármilyen pénzügyi kérdésben kerülsz döntési helyzet elé, mérhetetlen mennyiségű információval találkozol, amelynek feldolgozása rengeteg időt venne igénybe, s ráadásul sok olyan információn rágnád át magad, amely nem lényeges. Csak elveszel a részletekben. Ezt az időt tudom Neked megspórolni, lerövidíteni, a fontos információkat kiszűrni…. Segítek kiválasztani, neked melyik a legjobb pénzügyi, megtakarítási, befektetési lehetőség és melyik szolgáltatót válaszd.

Jutalékmentesen vásárolsz pénzügyi termékeket, megoldásokat

Ha a bankban akarsz ügyet intézni és nem rendelkezel pénzügyi ismeretekkel, könnyen kaphatod magad azon, hogy nem a Neked legjobb szerződést birtoklod majd, s magas költséget fizetsz érte. Miért fordulhat ez elő? Mert a bankban vannak tervszámok, az ügyintézők teljesítménybért kapnak és lojálisak a saját munkahelyükhöz -tehát nem fogják azt ajánlani, hogy menj a konkurenciához, mert az ő termékük jobb, olcsóbb, rugalmasabb…

Ha magát független pénzügyi tanácsadónak hívó (valójában biztosítási, pénzügyi terméket közvetítő ügynök) segítségét veszed igénybe, „ingyen” kapsz tanácsot, majd kiderül, hogy nagyon is drága volt a tanács, mert nagyon magas a költség, amit fizetsz a szerződésed alapján. A függetlenséggel is baj van, mert a közvetítők, csak a saját partnereik termékeit ajánlják, s azok nem fedik le a teljes piacot… Tehát lehet, hogy 5 termékből ajánl Neked, s azokból is azt, amelyikre neki a legmagasabb a jutaléka.

Mivel óradíjért dolgozom, nincs érdekütközés a munkámban. Természetesen a banki és szolgáltatási költségeket fizetned kell majd, de a termékek kiválasztása az alapján történik, hogy Neked mi a jó. Amit a közvetítők jutalékért értékesítenek, azok a termékek (más vagy ugyanazon a néven) elérhetőek nélkülük is.

Tárgyilagos, külső vélemény a legfontosabb döntéseidhez

  • Mikor menj nyugdíjba?
  • Hogyan pakold össze a nyugdíjtőkédet?
  • Mennyi pénzt költs megtakarításodból ingatlan vásárlásra, felújításra?
  • Mibe fektesd a megtakarításodat?
  • stb
nem.csak.kezdőknek
Ezekben a kérdésekben elég nagy körültekintést igénylően kell döntést hoznod. A döntéseknél pedig az érzelmek elég erős szerepet szoktak játszani, ami azt eredményezheti, hogy a döntésed nem telsz tárgyilagos, objektív. Segítek az érzelmi állapotod kezelni, és racionális alapokon nyugvó döntést hozni.

Lépj a tettek mezejére

Nem elég csak a döntést meghozni, cselekedni is kell.  Pénzügyi tanácsadóként segítek Neked, hogy a döntés után végig is vidd a folyamatot.

 Moderálás, közvetítés

Vannak olyan döntési helyzetek, amelyekbe a partneredet (feleség, férj, élettárs, stb) is be kell vonnod. Ilyenkor bonyolult helyzetek állhatnak elő. Ezekben a bonyolult, különböző igények és aggályok zűrzavarában, vitás helyzetekben segítek minden fél számára elfogadható kompromisszumot találni.

Még nem vagy döntés-helyzetben? Csak információkat gyűjtesz? Iratkozz fel hírlevelemre ITT!
Ha pontosan akarod tudni, hogy hogyan dolgozom, mennyibe kerül a tanácsadásom, kattints ide!

Van kérdésed? button (7) Megbeszélnéd mielőtt döntesz?

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

 Ne maradj le a folytatásról! Iratkozz fel a hírlevélre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*