Magyarországon nem lehet megélni!
Nincs pénz megtakarításra!
Rengeteg a kiadásom!
Miből tegyek félre?

Sok embernek okoz problémát, hogy a bevételéből a hó végéig megéljen, s megtakarításra már nem jut, pedig a szándék megvan bennük. Te is így gondolod?

Lássuk, mit lehet tenni az „ügy”, a megtakarítás érdekében!


2 megtakarítási ötlet, hogy ne lásd olyan rossznak a helyzetet.


Vizsgáld felül a bankszámládat!

A lakossági folyószámlák között a csekkadó bevezetése nélkül is nagy különbségek voltak. Ha azt gondolod, hogy Te anno a számlanyitásnál is körültekintő voltál, a legjobbat választottad, akkor most hátra is dőlhetsz. Hát, nem! Most még inkább oda kell figyelni, s tudatosan választani újat a hatalmas kínálatból.
A bankok folyamatosan változtatnak a kondícióikon. Pl. a Raiffeisen és az FHB Banknál ingyenes maradt a tranzakciós adó bevezetése után is a kártyás vásárlás. A készpénz-felvételi díjat a legtöbb bank megemelte.

A kedvezményes folyószámlacsomagjaikat a bankok különböző feltételekhez köthetik. Ez általában valamilyen összegű,számlára érkező havi jóváírás. Az alábbi táblázatban azokat a bankokat láthatod, melyek igénybe vehetők már 90 ezer forintnál kevesebb összegű jóváírás esetén is.
Ezeket a számlákat ajánlom akár megtakarításra szánt számlacsomagként, mivel például az AXA számlán ingyen tarthatod a pénzed, ha nem veszel fel róla pénzt,akkor minden más tranzakció ingyenes.

90.000 Forintnál kevesebb összegű elvárt jóváirassal nyitható számlák


Axa Bank Kamathozó Budapest Bank Kényelem Plusz FHB alap K&H Elektronikus MKB Elektronikus OTP Tempo CIB Online Raiffeisen Aktivitás UniCredit Bónusz
Szükséges jóváírás 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft Jövedelem 50e FT 50e Ft tarnzakció 75e Ft
Számlavezetési díj/hó 0 Ft 99 Ft 206 Ft 650 Ft 780 Ft 279 Ft 226 Ft 0 Ft 380 Ft
Bankkártya díja 0 Ft 1700 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 3032 Ft 2494 Ft 0 Ft

Átlagos bankolási szokásokkal a bankszámlavezetés és az egyéb költségek 260 Ft és 2919 Ft vannak.

90.000 Forintnál nagyobb összegű elvárt jóváirassal nyitható számlák


Erste Supershop FHB Aktív Raiffeisen Díjnullázó MKB Napi Bankkapcsolat Budapest Bank Kiemelt Nulla Citibank TOP Erste SuperNulla K&H Zéró UniCredit Bónusz
Szükséges jóváírás 90e Ft 120e Ft 120e Ft 120e Ft 150e Ft 150e Ft 150e FT 150e Ft 150e Ft
Számlavezetési díj/hó 543 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft 0 Ft
Bankkártya díja 2764 Ft 0 Ft 2494 Ft 2500 Ft 1700 Ft 0 Ft 2764 Ft 0 Ft 0 Ft


Körültekintő, banki szokásaidhoz leginkább passzoló bankszámlacsomag kiválasztásával éves szinten akár közel 25 ezer forintot takaríthatsz meg a banki költségeken.

Szabadulj meg a magas kamatozású hiteleidtől!

Első sorban a hitelkártyától, de aztán jön a személyi kölcsön és a folyószámlahitel is!
Tudtad, megnézted a szerződést és a szolgáltatáshoz tartozó hirdetményt, amikor beleugrottál valamelyikbe, hogy mekkora brutális mértékű kamatot fizetsz ezekre?
Papszt Kriszta segít Neked!
Bár a bank úgy kínálja pl. a hitelkártyát, hogy nulla a kamata, csakhogy a valóságban, ha nem tudod jól használni a hitelkártyát, akkor a nulla elé nyugodtan oda is írhatsz egy négyest, ami majdnem halvány ötös! 40-48 % a hitelkártyák THM-je%

Egy teljesen kimerített 500ezer forintos hitelkártya-keret 44% kamattal ketyeg a Te terhedre! Évente több, mint 200 ezer forintot adsz oda a Banknak!

Ha jól nézem, e két dologgal – a tudatos bankszámlaválasztással/ váltással, és a hitelkártya felszámolásával – bőven több, mint 200 000 forint megtakarítást érhetsz el! S a többiről még nem is ejtettem szót!

Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
a fegyelmezett, biztos pénzügyi háttérre vágyók öngondoskodási, pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074


Olvasnál még tőlem? Konzultálnál velem a pénzügyeidről?


„7fői pénzügyi személyes üzenet”Kattints ide és minden héten kapsz egy hasznos, pénzügyi infót tőlem!
Személyes Pénzügyi Konzultáció – s máris jobbnak látod a pénzügyi helyzeted! – KATT ide érte!!!

Megosztok hasznos pénzügyi információkat, híreket a Facebookon is! Csatlakozz, kövesd Velem a pénzvilág eseményeit. Nyomj egy lájkot!

Letöltheted ingyen az anyagaimat a Scribdről is!