Újra felbukkant a kifizetetlen számla rendezésére felszólító hamis levél.
Időről időre felbukkan egy megtévesztő levél a postafiókokban (az enyémben is), melyben a Telekom nevében szólítanak fel kifizetetlen számla rendezésére. Most megint köröz egy ilyen levél, érdemes óvatosnak lenned, ha Telekom-os vagy.

[social_warfare]

A levél 2 napja landolt a postaládámban. A trükk az, hogy nem több tízezer forint befizetését követelik a Telekom nevében, hanem egy olyan összeget –  1315 forintot – amelyet, ha nem vagy elég figyelmes, könnyebben elutalsz, mint mondjuk 15-20 ezer forintot.

Azért nem kell dörzsöltnek lenni, hogy felismerd, turpisság van a dologban, csalókkal van dolgod. Ugyanis tört magyarsággal fogalmazták meg ezeket a leveleket, nagyjából olyan színvonalon, mint az „afrikai politikai mozgalmaknak szervezett gyűjtések”, vagy az „Önt hatalmas szerencse érte” típusú leveleknél tapasztalható.

„A levelet nem fizették még” – ezzel a felütéssel kezdődik a hamis levél, és itt már gyanút foghatsz, hogy kamuról van szó. S megadnak ugyan fizetési határidőt, számlaszámot, de a részletező rész pedig egyértelműen lebuktatja a küldőjét. Szó szerint idézem:

Reméljük, hogy a számla kifizetését a megadott határidőn belül. Vagy az előfizetés velünk automatikusan kikapcsol. Most már fizetni a számlákat egyszerű és sima utat a bankkártya vagy a bankszámla és biztonságosan.

Ugyanakkor a levélből hiányzik minden, a hivatalos Telekom-levelekre jellemző logó, jelzés. Ha ilyen levelet kapsz, dobd egyből a kukába, ne foglalkozz vele.

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*