Egy, az interneten terjedő adathalász (phishing) levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg személyes internetbelépéshez szükséges adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől. Az OTP egyik számlacsomagjához, a Simple-höz tartozó netbanki felület nyitóoldalára egyelőre be sem lehet lépni.

[social_warfare]

OTP-ügyfél vagy? Vigyázz!

Adathalász levélre figyelmeztet az OTP. A levélben található  hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra vezetnek a csalók. Az OTP Bank leszögezi (bár ez minden bankra vonatkozik), hogy soha nem kért és nem kér e-mailben ügyfél adatokat vagy a szolgáltatás megerősítését. Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Az OTP Bank Simple számlacsomaghoz tartozó netbankjának nyitóoldalát nem lehet elérni, a Chrome böngészőben az alábbi üzenet jelenik meg:

 

A böngésző automatikus üzenetében pedig ez szerepel:

A(z) www.otpsimple.hu webhely rendes esetben titkosítást alkalmaz az Ön adatainak védelme érdekében. Amikor a Google Chrome most csatlakozni próbált, a(z) www.otpsimple.hu webhely szokatlan és helytelen hitelesítési adatokat küldött vissza. Ez olyankor fordulhat elő, amikor egy támadó megpróbálja magát kiadni a(z) www.otpsimple.hu webhelynek, vagy valamilyen Wi-Fi-bejelentkezési képernyő megszakította a kapcsolatot. Adatai továbbra is biztonságban vannak, mivel a Google Chrome még azt megelőzően megszakította a kapcsolatot, hogy bármiféle adatcserére sor kerülhetett volna.

A(z) www.otpsimple.hu webhelyet pillanatnyilag nem tudja felkeresni, mert a webhely HSTS-t használ. A hálózati hibák és támadások rendszerint átmenetiek, ezért az említett oldal később valószínűleg már működni fog.

Ha már megadtad az adataidat….

….haladéktalanul lépj kapcsolatba az OTP-vel a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó,coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*