„Váltsak munkahelyet?”

Ez a gondolat a legtöbb embernek legalább egyszer megfordult már a fejében, de egyeseknél ez az egyszer felröppent gondolat visszatérő dilemmává válik.

De itt van a kihívás:

Hogyan határozzuk meg, hogy milyen nehézségek, bosszúságok vagy problémák normálisak bármelyik munkahelyen? És mi indokolja, hogy új munkahelyet keressünk? Mikor kell továbblépni és kitartani egy helyzet mellett? És mikor kell lemondani a veszteségekről és továbblépni?

Természetesen nincs egy általános válasz arra a kérdésre, ezért járjuk körbe, jó ötlet-e a munkahelyváltás vagy sem.

A Te egyedi céljaid, szükségleteid és helyzeted fogja végső soron meghatározni, hogy a munkahelyváltás a megfelelő lépés-e a számodra.

Fontos azonban, hogy mérlegeld az előnyöket és hátrányokat, hogy olyan lépést tegyél, amelynek van értelme. Ha nem veszed figyelembe az összes különböző tényezőt, véletlenül akadályozhatod a költségvetésed vagy a karriered.

Íme, mit kell figyelembe venned, mielőtt munkahelyet váltasz.

4 jel, amely azt mutatja, hogy itt az ideje munkahelyet váltani

A Statisztikai Hivatal szerint egy átlagos munkavállaló 12 különböző munkahelyet tölt be, mire betölti az 50. életévét, így ha a váltást fontolgatod, ne feledd, hogy nem vagy egyedül.

Íme néhány ok, amiért érdemes lehet váltani:

1. Nem fizetik meg, amennyit érsz.

A munka kétirányú utca. Igen, Te szolgáltatást nyújtasz a munkáltatódnak, de a munkáltatódnak is tisztelnie kell a képességeidet, és ezt a megbecsülést méltányos díjazással kell kifejeznie. Számos olyan forrás létezik, mint például a fizetések.hu, amely segít kideríteni, hogy a Te területeden az azonos munkakörben dolgozók mennyit keresnek. Fontos figyelembe venni a tapasztalatodat is.

Ha például 10 éve dolgozol könyvelőként, akkor a fizetésednek magasabbnak kell lennie, mint annak, aki most végzett az iskolában. Ha elégedett vagy ott, ahol vagy, fontold meg, hogy fizetésemelést kérsz a munkáltatódtól. Mutass be az adatokat objektíven, és érvelj amellett, hogy többet kellene keresned. Ha a munkáltatód nem hajlandó emelést adni, akkor nyugodtan kereshetsz állást annak tudatában, hogy a piac támogatja a magasabb bért.

2. Nem vagy boldog.

Bár fontos, hogy megkapd a fizetésed, amit megérdemelsz, ugyanilyen fontos (ha nem fontosabb), hogy boldog és kiteljesedett légy a munkáddal. Ha a fizetésed nem tudja ellensúlyozni a munkahelyeddel való elégedetlenségedet, akkor az egy nagy, piros zászló kell, hogy legyen.

És itt jön a csavar: bizonyos esetekben még akkor is rendben lehet, ha egy munkahelyen maradsz, ha elégedetlen vagy.

Szóval, mikor helyénvaló ez?

Ez általában a céljaidtól és a világos jövőképedtől függ.

Sok új ügyvéd például több százezres diákhitel-tartozással végez a jogi egyetemen. Az egyik stratégia, amelyet az új ügyvédek alkalmaznak, hogy munkát vállalnak egy nagy ügyvédi irodánál, hogy minél gyorsabban törleszthessék a tanulmányi adósságukat.

De a helyzet a következő: a nagy ügyvédi irodák arról híresek, hogy érzelmileg és szakmailag is megterhelőek.  A legtöbb ember számára ez hosszú távon fenntarthatatlan, de a nagy adóssággal rendelkező friss ügyvédek gyakran vállalják, hogy néhány évig egy nagy cégnél dolgoznak. Ezt az időt arra használják fel, hogy törlesszék az adósságukat, majd átmennek egy olyan céghez, ahol jobb a munka és a magánélet egyensúlya.

Röviden: ha nem vagy elégedett, valószínűleg itt az ideje munkahelyet váltani, de az is rendben van, hogy maradsz, ha erre stratégiai okod van.

3. Nem megfelelő a munkakör

A munkád egyfajta kapcsolat. Persze, nem egészen olyan, mint a házasság, de a munkáltatóddal szakmai kapcsolatban állsz.

Ezzel együtt, ahogy az emberek, úgy a vállalatok is változhatnak. A Te karriercéljaid még mindig megfelelnek a vállalat céljainak? Kihasználja-e a munkahelyed a Te képességeidet, készségeidet és tehetségedet? A feladataid és felelősségi köreid megfelelnek az érdeklődési körödnek?

Ha ezekre a kérdésekre nemmel válaszoltál, lehet, hogy itt az ideje munkahelyet váltani. Csak azért, mert egy munkahely elsőre megfelelőnek tűnt, nem jelenti azt, hogy mindig is az lesz. Hasonlóan a randizáshoz, a vállalatról alkotott véleményed is változhat (és rosszabbra fordulhat), minél tovább vagy ott.

4. Te nőttél, de a cég nem nőtt veled együtt.

A karrier egyik kiteljesedő aspektusa, hogy szakmailag fejlődhetsz. Nem ritka, hogy az emberek a kezdeti szerepkörükhöz képest fejlődnek, de egy olyan munkahelynek, amely tisztel és megbecsül téged, veled együtt kell fejlődnie.

Ez jelenthet előléptetést, fizetésemelést, bónuszt vagy több felelősséget.

Ha a munkáltatód nem hajlandó elismerni a szakmai fejlődésedet, akkor ne félj elkezdeni a lehetőségek feltárását.

Az, hogy mikor kell munkahelyet váltani, igen nehéz kérdés lehet.

Miért?

Mert a legtöbbünknek van egyfajta „hűségérzete” és megbecsülése a munkáltatója iránt. Ahogyan a munkaadónk kockázatot vállalt azzal, hogy felvett minket, és lehetőséget biztosított a megélhetésre, úgy ezt a megbecsülést „hűséggel” is ki akarjuk mutatni.

De ismét fontos megjegyezni, hogy a munka kétirányú utca.

A munkáltatónak éppúgy meg kell becsülnie Téged, mint ahogyan Te megbecsülöd a munkádat.

Ha nem az értékednek megfelelő fizetést kapsz, akkor a legjobb, amit a költségvetésedért tehetsz, hogy olyan munkát keresel, amely kölcsönösen előnyös számodra.

Azonban nem minden a pénzről szól.

Mi van akkor, ha alulfizetett vagy, de a költségvetésed rendben van, és boldog és kiteljesedett vagy a munkádban? Vannak olyan forgatókönyvek, amikor érdemes lehet ugyanannál a munkahelynél maradni?

4 jel arra, hogy maradj ugyanazon a munkahelyen

Ha azt kérdezed, hogy érdemes-e munkahelyet váltanod, akkor nagy valószínűséggel vagy elégedetlen, vagy alulfizetett vagy a jelenlegi munkahelyeden.

Mégis van néhány ok, amiért előnyös lehet, ha maradsz a jelenlegi pozíciódban.

1. Vezetőváltás következik.

A legtöbb esetben a magas fluktuációs arány intő jel, mivel ez azt jelzi, hogy az emberek elégedetlenek a céggel.

Ha azonban tudod, hogy a feletted álló emberek távoznak, akkor ez több lehetőséget is rejt magában.

Először is, jelenthet ez egy lehetséges előléptetést vagy előrelépést a Te számodra? A céged hajlamos belülről előléptetni a munkatársakat? Ha igen, akkor érdemes megfontolnod, hogy maradj.

Még ha nem is kapsz előléptetést, a vezetőváltás pozitív kulturális változást eredményezhet a munkahelyeden. A változás ijesztő lehet, de egyben lehetőséget is jelenthet.

2. A maradás előnyei meghaladják a hátrányokat.

Tegyük fel, hogy a jelenlegi munkahelyeden való maradás legnagyobb hátránya a fizetésed.

Lehetnek más előnyök is, például a vállalat növekedésének lehetősége, amely jövőbeli fizetésemelést vagy előléptetést eredményez.

Talán egy induló vállalkozásnál dolgozol. Egy új cégnek nem lesznek megalapozott forrásai ahhoz, hogy ugyanannyit fizessen, mint egy nagyobb vállalat, de ha Te elégedett vagy, és ha a vállalat tisztel Téged, akkor rengeteg szakmai lehetőséged lesz arra, hogy a céggel együtt fejlődj.

Ez megint csak a hosszú távú céljaidtól függ, és attól, hogy hosszú távon merre látod a vállalatot.

3. Még csak néhány hónapja vagy a munkahelyen.

Hacsak a munkahely nem mérgező vagy bántalmazó, a legtöbb karrier-tanácsadó azt ajánlja, hogy legalább 12 hónapig maradj egy munkahelyen, mielőtt másikra váltanál. A túl gyakori munkahely-váltás megkérdőjelezhetőnek tűnhet a potenciális munkaadók számára. Csak azért, mert a dolgok rosszul indultak, nem jelenti azt, hogy ez így is marad.

Természetesen minden szabály alól vannak kivételek. Ha például a szíved mélyén tudod, hogy az adott állás abszolút nem megfelelő, akkor ne félj más lehetőségek után nézni. Azonban ne legyen szokásod, hogy csak azért ugrasz ki, mert a dolgok nehezen mennek.

4. Boldog vagy.

Ha ki tudod fizetni a számlákat és egyensúlyban tudod tartani a költségvetést, a lényeg az, hogy elégedett vagy a munkáddal és a munka és a magánélet egyensúlya is rendben van.

Persze, lehet, hogy máshol több pénzt kapsz, de vajon megéri-e, ha nyomorultul érzed magad?

Számos tényező befolyásolhatja a boldogságodat: elégedett vagy a munkáddal, értékeled a munkatársaidat, kedveled a főnöködet, összhangban vagy a vállalat értékeivel, van lehetőséged a fejlődésre stb.

A lényeg

A maradás vagy távozás eldöntése sosem könnyű, de remélem, hogy ez a cikk segített jobban mérlegelni az új munkahely keresésének előnyeit és hátrányait.

Van más tipped is?

A Pénzügyi Fitness-klubban egy olyan közösséget építünk, amelyben anyák támogatnak anyákat, emberek támogatnak embereket.

Gyere, bátran oszd meg tapasztalataidat.