Egy őrülten elfoglalt, rohanós, programokkal teli hónapra készülünk. Az ünnep, a vásárlás, vendéglátás, az ünnepi menü és a  család körül lesz rengeteg tenni való az elkövetkező hetekben. 

De mielőtt rohannál a Télapó ünnepségre, a céges partyra, a karácsonyfának való fenyőért…, vess egy pillantást a decemberi költségvetésedre.

Itt van 7 költség, amelyet ne felejts ki az e havi költségtervedből:

1. Karácsony.

Ajándékok a fa alá, egy új jégcsap világítás, csomagolópapír, masni, ajándékkísérő kártya, adventi koszorú, ajtókoszorú,…- ez csak néhány ok, amiért extra pénzt kell tervezni a karácsonyi költségvetésbe.

2. Sütési kellékek.

A munkahelyi batyus-bulihoz, a gyerek ovis ünnepségére, az ünnepi vacsorához… a mézeskalács- és egyéb sütemények sütéséhez való hozzávalókig, ne felejtsd el hozzáadni az élelmiszerbolti költségvetéshez!

3. Utazás.

Ha a rokonokhoz utazol látogatóba, vagy elutazol wellnessezni a családdal ne felejtsd ki a költségvetésedből az üzemanyag, busz.vonat-repülő , a szállodai, az étkezés és szórakozás költségeit. Ó, és élvezd a pihenést!

4. Extra élelmiszerek költségei.

Akár utazol, akár karácsonyi vacsorát szervezel, akár Te is készítesz harapnivalót a baráti társaságba,  valószínűleg a szokásosnál többet fogsz költeni az élelmiszerboltban ebben decemberben.

5. Ünnepi összejövetelek.

Keresel valami menő ünnepi ruhát az irodai ünnepségre? Vagy szeretnél pezsgőt vinni barátnődhöz szilveszterkor? Ha kiskorú gyereked van, de nincs nagyi, vagy nem vállalja a pesztrát, ne felejts el elkülöníteni készpénzt a bébiszittere is.

6. Télapó-csomagok és más „Last minute” ajándékok.

Készítettél listát, és kétszer ellenőrizted. . . és ennek ellenére még mindig elfelejtettél valamit a gyereknek. Vagy talán elfelejtetted, hogy a munkahelyen is megajándékozzátok egymást. Különíts el egy  kis extra pénzt az utolsó pillanatokban eszedbe jutó ajándékokra.

7. Téli tevékenységek.

Az ünnepek alatt és között valószínűleg olyan tevékenységeket keresel, mint a jégkorcsolyázás, a szánkózás, a karácsonyi filmes maraton. Korcsolyabérlés, belépődíj…

Szeretnéd megtervezni az egész évi költségvetésed és jól jönne ha kapnál hozzá segítséget, akár több hónapon keresztül?

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*