“A tudás hatalom.” – tartja a közmondás. S a tudás nem csak az iskolapadban ülve szerezhető meg. Sőt, a mindennapi éltben használható tudást, ne is iskolai keretek között akard megszerezni. Hanem az élteből, tapasztalással, gyakorlással, és a rengeteg remek könyvből. Mutatok néhány könyvet, amelyek segítségedre lehetnek, ha sikeres és anyagilag független akarsz lenni.
Ha érdekel a befektetések és a vállalkozás világa, akkor sem kell szaknyelven íródott, emészthetetlen szakzsargonban megfogalmazott könyveket olvasnod. Az általam bemutatásra kerülő könyvek egytől egyig neked szólnak. Légy sikeres, és olvass azokról, azoktól, akik már bebizonyították, hogy nem lehetetlenség sikeressé, anyagilag függetlenné válni. Tanulj a nagyágyúktól, és valósítsd meg álmaidat!

Üzleti siker Richard Branson módra – Des Dearlove

Üzleti siker Richard Branson módraA világ legsikeresebb vállalkozójának üzleti titkai. Richard Branson nevéhez fűződik az egyik legsikeresebb zeneipari cég, a Virgin Group megalapítása. Az 1970-ben létrehozott zenei kiadó nagyjából 400 céget foglal magába. A kiadó olyan világsztárokat szerződtetett le, mint Janet Jackson, Phil Collins, vagy a Rolling Stones. A Virgin Group mára több mint 100 céggel áll társszerződésben 15 országban világszerte.

Hogyan csinálja? Ez a könyv nem csak Branson egyedülálló üzleti sikereinek titkait fedi fel, hanem univerzális karrierépítő leckéket is ad, és olyan hasznos fogásokat is felvázol, amelyek bármilyen üzleti vállalkozásra alkalmazhatóak. Módszerei és tanácsai a megszokott és alkalmazott gyakorlattól elütőek. Egyebek közt megtudod, hogyan kell a nagyhalakat piszkálni, példákat kapunk a puskagolyót megelőző gyorsaság fontosságáról, a szórakozást és pimaszságot a munka részének tekintő, inspiráló vezetés jellemzőiről. Mindezt a valóság talaján, világhírű cégek és ismert üzleti szereplők megjelenítésével.

Hasznos karriertippeken keresztül bepillantást nyerhetsz Branson életébe és sikereinek titkába.

 A Google titok – Laszlo Bock

A google titokTippek a világcég alelnökétől. Manapság nehezebb a Google munkatársává válni, mint felvételt nyerni a Harvardra. A világ egyik legsikeresebb vállalata kizárólag a legjobbakat keresi, és hogy megtalálja őket, képes akár új szabályokat is teremteni a munka világában. Ez a könyv éppen tanulságos olvasmány mindenkinek. Akár céget vezetsz, vagy alkalmazott vagy, vagy csupán az érdekel, hogyan lehetnél hatékonyabb és sikeresebb a saját életedben. Laszlo Bock egyik aranyszabálya, hogy nem az életrajz, hanem a gyakorlat dönti el, ki a rátermett munkatárs, és hogy bizonyos kvalitások – rugalmasság, vezetői képesség, tudás, lelkiismeretesség, kitartás – minden munkakörben elengedhetetlenek.
Laszlo Bock Romániában született 1972-ben, gyermekként a családjával az Egyesült Államokba emigrált. Mesterdiplomáját a Yale üzleti szakán vállalatvezetésből szerezte.
A Google mára, a világ egyik legsikeresebben működő cége, mely több mint 40 ezer munkavállalót tudhat magáénak, s Laszlo Bock jelenleg a Google személyzeti ügyeit irányítja. Ő felel a munkatársak toborzásáért és egyéni fejlődéséért. Nem sokan tudják azonban, hogy a jól menő cég teljesítményéhez nem kicsit járul hozzá nap, mint nap Laszlo Bock, a cég alelnöke. Bock a vállalat filozófiájának, kultúrájának bemutatása mellett hasznos tanácsokkal látja el nemcsak a cégvezetőket, de a munkavállalókat is a magánéletben és a munka világában egyaránt. Neki el is hiheted, hiszen a Google-nél 2006 óta tevékenykedő Bock-nak is köszönheti a világcég, hogy mintegy 30 alkalommal választották meg a ’legjobb munkahelynek’.

Üzlet Jamie Oliver módra – Trevor Clawson

Üzlet Jamie Oliver módraKi ne ismerné az angolok főzőguruját, a méltán sikeres sztárszakácsot, Jamie Olivert. Rokonszenves médiasztár és nagyon szerethető figura, de sokkal több is ennél: sikeres üzletember. Népszerű show-műsoraira lapozva erőteljes, értékes és eladható márkát épített fel. Jamie üzleti sikereinek alapja a személyisége.

Márkája az élelmiszerekre, az életmódra és arra szenvedélyes meggyőződésre épül, miszerint az egyén képes jobbá tenni ezt a világot.

Sikertörténetén keresztül a márkaépítés 10 receptjét ismerheted meg, amelyek bármilyen üzleti karrier során alkalmazhatók. 

 

Az ötletember – Paul Allen

Az ötletemberHa a Microsoftról van szó, akkor sokaknak Bill Gates neve jut először eszébe. Kevesen tudják azonban, hogy az ötlet nem az ő nevéhez fűződik! Paul Allen egy amerikai mérnök, informatikus, üzletember, aki Bill Gates-szel együtt hozta létre a Microsoftot. Filozófiája a „Mi az, ami nincs, de léteznie kellene?”. Ez az, ami Allent motiválja: imád olyan dolgokat kitalálni, ami még nem létezik, ám nagyon is reális esély van arra, hogy ha létezne, akkor az emberek szeretnék és használnák. Ezen filozófia mentén jött létre a Microsoft is.

Allennél 1982-ben Hodgkin-kórt diagnosztizáltak, de a daganatos megbetegedés ellenére is folytatta az olyan ötletek keresését, amelyek megváltoztathatják a világot. A Microsofttal útjaik ugyan kettéváltak, de hatalmas vagyonát és ötleteit a kutatásoknak szentelte, illetve megalapította saját cégét, a Vulcant, amelynek égisze alatt több mint 50 vállalatba fektetett be, a szórakoztatóipartól kezdve a telekommunikáción és a biotechnológián át az agykutatásig. Allen önéletrajzi művében olvasmányos formában olvashatsz egy sikeres ember legjobb és legrosszabb időszakáról, miközben megismerkedsz a Microsoft világával is.

Az intelligens befektető – Benjamin Graham

Az intelligens befektetőBenjamin Graham amerikai közgazdász és befektető, az érték alapú befektetés atyja, 1949-ben írta mára már klasszikussá vált könyvét. Hogyan lehet időszerű egy több mint fél évszázada írt pénzügyi mű? Graham többször, utoljára 1973-ban dolgozta át munkáját. Azt, hogy Graham tanításain nem fogott az idő, leghíresebb tanítványának, Warren Buffetnak az eredményei is igazolják.

“Egyértelműen a legjobb könyv amit a befektetésekről valaha is írtak!”- ezekkel a szavakkal méltatta Warren Buffet, a világ legnagyobb befektetési guruja tanárának és mentorának örök érvényű pénzügyi bibliáját.

Graham nagyon éles különbséget tesz a spekuláns és a befektető között. Könyve nem azoknak szól, akik azt szeretnék megtudni, hogy miként lehet a pénzügyi piacokon egy hónapon, egy éven vagy akár három éven belül meggazdagodni. Akkor fogod a legnagyobb haszonnal forgatni ezt a könyvet, ha az élethosszig tartó befektetésekhez szeretnél iránymutatást kapni – vagyis nem spekulánsként, hanem intelligens befektetőként szeretnél tevékenykedni.

Van kérdésed? button (7) Vállalkozol? Mehetne jobban is?

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com
Közeleg az SZJA-bevallás határideje - május 20-a
A kontrollvesztés
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.