Úgy tűnik, nincs vége a botrányoknak. A média ismét brókerbotrányként emlegeti a Kun-Mediátor Kft. esetét, pedig a nevezett cég nem pénzügyi-befektetési cég, hanem alapjában véve egy utazásszervező. Biztos, hogy egy utazásszervetőnél kellett befektetni sok-sok embernek? Ki hibázott?

Milyen következtetést lehet ebből az esetből levonni?

Az alábbi sorok olvashatók a hvg cikkében:

A vállalkozás pénzügyi szolgáltatói tevékenységének híre azonban jellemzően informális úton terjedt, a fő profil továbbra is az utazásszervezés volt. Több helyi forrásunk is megerősítette, hogy ebben az esetben valóban szájról szájra terjedt a banki kamatoknál jóval magasabb hozamokkal kecsegtető befektetési lehetőség híre. Mivel a település több sikeres vállalkozója is a Kun-Mediátor ügyfelének számított, kevesen gyanakodtak arra, hogy a céggel gond lehet. Jellemzően ezzel, és az ügyvezető asszony helybéli igen komoly megbecsültségével magyarázható az is, hogy az utóbbi időszak brókerbotrányait követően sem indult meg a tömeges pénzkivétel.

Boncolgassuk ezt a pár sort egy kicsit:

  • Ha be szeretném fektetni a pénzem, akkor leellenőrzöm, hogy a cég, amiről azt mondják, hogy befektetéssel IS foglalkozik, rendelkezik-e MNB engedéllyel az adott szolgáltatás végzéséhez. Hol tudom ezt megtenni? ITT.
    Kun-Mediátor-MNB
  • Kun-Mediátor-figyelmeztetés

 

  • A banki kamatoknál jóval magasabb hozamokkal kecsegtető ajánlatnál szólaljon meg a vészcsengő! Ami irreális az adott piaci körülmények között, azt kezeljük fenntartásokkal.  Nem kell túl messzire visszagondolni. A Questor esetében is a 8-9% hozamígéret egy Kft. papírjára, ahol a cég alaptőkéje 10 millió forint – nem volt megalapozott.
  • Nem azért fektetek valamilyen eszközbe, mert a cég vezetője szimpatikus, hanem azért, mert a cég számai meggyőztek, hogy valóban jó helyre teszem a pénzem. Ha egy vállalkozást finanszírozok a pénzem „kölcsönadásával”, akkor tisztában kell lennem azzal is, hogy ha a cég nem úgy teljesít, ahogy várnánk, akkor kicsit vagy nagyon nagyot, de bukhatok. Akár az egész pénzem.
  • Ha már a banki kamatoknál nagyobbat akarok „kaszálni” a pénzemmel, akkor tisztában kell lennem a befektetési formák kockázati besorolásával…
  • Csak olyan eszközbe fektetem a pénzem, amit ismerek, tudom, hogyan működik.

Te is elégedetlen vagy a banki kamatokkal, keresed a pénzed helyét, s szeretnéd elkerülni az ilyen átverős helyzeteket?

Jelentkezz értékesítés mentes pénzügyi tanácsadásra, segítek megtalálni a Neked megfelelő megoldást!

 

Teljes nevem*
Email-címem*
Választott konzultációs forma*
Telefonszámom*
Számlázási név*
Számlázási cím*
KuponkódodBiztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds