Az MNB 2017. május 29-én közzétett határozatában 40 millió forint bírsággal sújtotta a bolgár székhelyű Interactive Ltd. társaságot visszafizetendő pénzeszközök engedély nélküli gyűjtése miatt, három közreműködő magánszemély pedig 7 millió forint büntetést kapott.

[social_warfare]

Ez nem az amerikai Interactive Brokers

Nem először fordult elő, hogy egy amerikai cégre emlékeztető névvel csalt ki vállalkozás sok milliárd forintot magyar befektetőktől.

Légy közültekintő!

Sokszor, de nem elégszer hangsúlyozom. Bármilyen ismerősen cseng is egy cég neve, még nem biztos, hogy arról a cégről van szó, amelyikre gondolsz.

A legjobb, ha nem állsz szóba olyan céggel, amelynek termékeit ügynökök ajánlják. A komoly cégeket eléred mindenféle közvetítő nélkül is. Ha pedig nem komoly a cég, gondold végig, hogyan tudsz utánajárni, ha bármilyen problémád akad menet közben? Van elég cég itthon is.

S ha körültekintően jársz el pénzed befektetésekor, nem esel olyan csalók áldozatául, akik jó nevű cégek nevével visszaélve gyűjtenek “befektetőket”, mint a most megbírságolt Interactive Ltd.

Van olyan megtakarítási, befektetési ajánlat, amin épp most gondolkodsz?

Több mint 20 éves szakmai tapasztalatomnak köszönhetően – amelyet banki vezetőként szereztem – nem csak segítek eligazodni a pénzügyi termékek között, de a megfelelő szolgáltató kiválasztásában is segítségedre lehetek.

 

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*