Az Aegon ötödik éve végez nyugdíjkutatást és eredményeik szerint a magyarok többsége nagyon rosszul áll a nyugdíjas korra való felkészüléssel: sokan várják még mindig az államtól a megoldást, s csak kevesen kezdtek el maguknak gyűjteni valamilyen öngondoskodási formában. Ha Te is köztük vagy, akkor itt az ideje tenni valamit, s most van is egy akció, amelyet érdemes kihasználni.

A nyugdíjmegtakarítást célzó lehetőségekről már több cikket írtam itt a blogon, most az OTP Pénztárak július 1-től futó akciójára hívom fel a figyelmedet.

Kezdj el most gondoskodni nyugodt nyugdíjas éveidről és családod egészséges jövőjéről!

Legyél tagja egyszerre az OTP Nyugdíjpénztárnak és az OTP Egészségpénztárnak is! Jutalmul első befizetésed 20%-át, (de maximum 75 ezer forintot) visszautalják bankszámládra! Ráadásul 20% adó-visszatérítésre is jogosulttá válhatsz.

Az OTP által adott 20 %-ot nem valamelyik pénztári (önkéntes nyugdíj-, vagy egészségpénztári) számlára, hanem a bankszámlára kapod. Ez után az összeg után neked kell adóznod, ha az ezévi bevételeidről készítendő adóbevallást a munkahelyed készítené el, akkor emiatt a plusz bevétel miatt önadózóvá fogsz válni. Neked (vagy az általad megbízott könyvelődnek) kell az adóbevallásodat elkészítenie majd.  Ez nem túl jó hír, de kozmetikázza a helyzetet, hogy a kapott pénz után fizetendő adót az OTP Pénztárak fizetik meg, tehát neked a befizetésed után kapott pénz tiszta haszon.

Ha elolvasod a keretes részben levő kapcsolódó cikket is, akkor láthatod, hogy az OTP Önkéntes pénztár nem a legolcsóbb, de ezzel az öngondoskodási program-indító ajánlatával a legjobbá válik, ha az első befizetéssel kihasználod a max. 75 ezer forintos jóváírást.

Másik önkéntes nyugdíjpénztárból történő átlépésnél is él az akciós ajánlat, de az áthozott megtakarítás nem számít első befizetésnek, erre figyelj!

Ha nem tetszik, akkor odébb állsz

Ha később nem tetszik az OTP Önkéntes nyugdíjpénztár működése, hozama, akkor bármikor átviheted a megtakarításod egy másik pénztárhoz. Az Egészségpénztári szerződésed pedig a számla leürítése után bármikor megszüntethető.( Az önkéntes nyugdíjpénztárakból történő „kiszállásról” ebben a posztban írtam már.

Az akció és szabályzatának leírását itt tudod megnézni!!>>

Ha valódi, objektív pénzügyi tanácsra, segítségre van szükséged, kattints ide!>>

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*