A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatot tett közzé cselekvőképes nagykorú természetes személyek részére, a háztartások energiahatékonyságának növelése érdekében, meglévő háztartási nagygépek (hűtő és fagyasztó készülék) magas energiahatékonyságú, új berendezésekre történő cseréjének támogatására.

Reggel 8 órától indult a pályázás, elsőként az észak-alföldi régióban. Majd július végéig fix menetrend szerint nyílnak meg a források a többi régióban. Előnyt élveznek a nagycsaládosok és nyugdíjasok. Ha két nap után még marad szabad forrás, olyan magánszemélyek is pályázhatnak, akik korábban nem cseréltek háztartási gépet az Otthon Melege Programban. A támogatás mértéke a vételár 50 százaléka, a maximum pedig energiaosztálytól függően 25-45 ezer forint között mozog.

Pályázat kódszáma: HGCS/2016

Jelen pályázati kiírásra személyenként és lakásonként legfeljebb egy háztartási nagygép (hűtő és fagyasztó készülék) cseréjére nyújthatsz be pályázatot.Több pályázat benyújtására akkor sem vagy jogosult, amennyiben több bejelentett lakóhellyel rendelkezel.
Kizárólag a pályázati portálon található „Regisztrált kereskedők listáján” szereplő kereskedőtől beszerzett alábbi háztartási nagygép cseréhez nyújtható támogatás:

  • hűtőszekrény vagy
  • kombinált hűtőszekrény vagy
  • fagyasztószekrény vagy
  • fagyasztóláda.

A háztartási készülék cserével minimum 10%-os energia, vagy minimum 20 kg/év CO2 megtakarítást szükséges elérned.

Ezt kell még tudnod a pályázat benyújtásával kapcsolatban

A pályázatot kizárólag magyar nyelven, elektronikus úton a pályázatbenyújtó rendszeren keresztül a szkennelt dokumentumok csatolásával nyújthatod be. A beérkező pályázatok regisztrálásra, iktatásra kerülnek, és egyedi azonosító jelet kapnak.

A pályázatot a megjelenést követően 2016. július 04. – 2016. szeptember 07. időszakban, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatsz be a Pályázati Útmutatóban rögzített területi bontásban.

Letölthető dokumentumok:

Pályázati felhívás

Pályázati útmutató

Ha valódi, objektív pénzügyi tanácsra van szükséged, kattints ide!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*