Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy sokat keresel, attól gazdagnak érzed magad? Nem biztos. A vagyon valódi fokmérője a nettó vagyon.

Derítsd ki, hogy jó úton haladsz-e, vagy le vagy maradva.

Tanuld meg, hogyan növelhetnéd gyorsabban a vagyonod.

Mik a pénzügyi terveid? Köztük van a gazdagság és az anyagi függetlenség? Az alábbiakban mutatok egy gyors tesztet, amely megmutatja egy pillanat alatt, hogy most éppen milyen szinten állsz. Tartalmaz néhány tippet is, hogyan tudod javítani a jövőbeni eredményeidet.
vagyon
Annak érdekében, hogy meghatározzuk, felmérjük a vagyonod, először is meg kell egyeznünk abban, hogy milyen mércét használunk. A nyilvánvaló az, hogy a nettó vagyont mérjük, de ez nem ilyen egyszerű.

Végtére is, ha van egy 30 éves ember, akinek van 12.500.000 Ft nettó vagyona van, szükségszerűen kevésbé vagyonos, mint az a 60 éves , akinek van 50.000.000 Ft nettó vagyona? Hogyan vegyük például figyelembe az életkori és az életmódbeli különbségeket?

Egy ésszerű “képlet”, annak megítélésére, hogy a vagyon mértéke szerint sikeres vagy kudarcos valaki:

Szorozd meg az életkorod a realizált, összes forrásból (kivéve az öröklésből) származó, adózás előtti éves jövedelmeddel. Oszd el tízzel. Ennyinek kellene lennie a nettó vagyonodnak pillanatnyilag.

Ez nem egy forradalmian új képlet. Alig több, mintha egy kis csavarral a klasszikus 10%-os megtakarítási szabályt alkalmaznád. Ez egy kipróbált és bevált formula, amely szigorúan a matekon alapszik. Bár nem tökéletes, mert sok egyéb szempontot ( infláció, adók, kamattényezők…) nem vesz figyelembe, mégis hasznos megközelítés, amely arra szolgál, gyorsan, egyszerűen és könnyen kiszámítsd, megállapítsd a pillanatképet, hogy milyen jól haladsz a pénzügyi szabadság felé.

Például, ha 35 éves vagy, keresel 3.000.000 Ft-ot évente, akkor a nettó vagyonod 10.500.000 Ft kellene legyen, mert 35-ször 3.000.000 osztva 10-zel egyenlő 10.500.000. Ha Te ebben a helyzetben vagy most, akkor mondhatjuk, hogy „a pályán” vagy.

Most itt az ideje, hogy kiszámold, hogy valóban “pályán” vagy-e. Kiszámoltad már? Ha nem, kérlek, tedd meg most mielőtt tovább olvasnál.

Ha legalább a számított összeg kétszeresét sikerült felhalmoznod, akkor gratulálok és bekerültél a vagyonteremtők csoportjának felső negyedébe.
Ha számított érték a nettó vagyon felét nem éri el, akkor csak az alsó negyedben vagy.


A milliomosok 7 fő jellemzője

 • Nem élnek olyan nagy lábon, mint amit megengedhetnének maguknak.
 • Idejüket, energiájuk és pénzüket hatékonyan osztják be, hogy elősegítsék a meggazdagodást.
 • Úgy vélik, hogy az anyagi függetlenség fontosabb, mint a magas társadalmi státusz fitogtatása.
 • Szüleiktől nem kaptak pénzbeli, anyagi támogatást.
 • Felnőtt gyermekeik anyagilag önfenntartók.
 • Ügyesen megragadják a piaci lehetőségeket.
 • Maguknak való foglalkozást választanak.


 • gazdagságű

  Jó tanács:

  Légy mértékletes, mert a mértékletesség a vagyonteremtés alapja.
  Ha még nem rendelkezel megtakarítási, vagyongyarapítási tervvel, jelentkezz pénzügyi tanácsadásra:

  Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

  Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
  a személyes és családi pénzügyek szakértője, a tudatos megtakarítók pénzügyi tanácsadója
  +36 30 737 5074