“A Tomorrow Today Global amerikai jövőkutató központ szerint 2025-ben már nem lesz szükség ügyvédekre, privát bankárokra, könyvelőkre, de még frontvonalba küldött katonákra sem: szoftverek és robotok helyettesítik őket.
Nem jósol nagy jövőt a bankároknak, a személyi pénzügyi tanácsadóknak és a tőzsdealkuszoknak sem Graeme Codrington jövőkutató. Ezen szakemberek helyére algoritmusok lépnek.
Amint a gépek megtanulják a pénzmozgásokkal kapcsolatos információkat kezelni, nélkülözni lehet az emberi tényezőt.”

Július 23-án lettek nyilvánosak az idei felvételi ponthatárok a felsőoktatásba készülők nagy izgalmára. A fentebb említett kutatási adatok még nem befolyásolták az idén érettségizőket, hiszen a TOP szak a felvételizők között a gazdálkodás és menedzsment, és a 10. a rangsorban a pénzügy és számvitel. Persze e két szak elvégzése után nem mindenki lesz pénzügyi tanácsadó, vagy bróker, de ha az amerikai kutatás eredménye valósággá válna, akkor a most felvételt nyert diákok hamar pályamódosításra fognak kényszerülni.

Ki lehet-e váltani a személyes kontaktust, a bizalmi lapon működő személyes közreműködést a pénzügyek intézésében?

robot-hi-techMár most is vannak programok, szimulátorok, kalkulátorok, amelyek segítenek a pénzügyi döntések meghozatalában, de ezek nem számolnak az “Ügyfél” lelkivilágával, kockázattűrésével, a hirtelen hozott döntéseivel, nem terveznek előre…..

Jó-e ha a robotokra bízza az ember magát? Kényelmes? Persze. Aztán ha valami nem úgy alakul, ahogy elvárt lenne, akkor nem mi vagyunk a hibásak, hanem a robotok, algoritmusok. Szóval a felelősségvállalás nem a mi gondunk. Pedig ennek a felelősségátadó döntésnek a meghozatala is a mi döntésünk, a mi felelősségünk.

A robotok nem fognak arra választ adni, hogy

  • miként csökkentheted a költségeidet, a fizetendő adódat,
  • ha vállalkozást akarsz indítani, milyen formában tedd,
  • ha adóellenőrzést kapsz, hogy éld túl a vizsgálat lezárását,
  • nem segít a céljaid meghatározásában,
  • nem válaszol, nem támogat, ha elbizonytalanodsz….

Ezzel szemben a hús-vér pénzügyi tanácsadó – coach segít Neked

  • nem veszi le a válladról a döntés terhét, de segít , hogy meghozd a Neked leghasznosabb, legjobb döntést;
  • a meglévő megtakarításod gyarapításában segít Neked,
  • ha az a gondod, hogy nem tudod megfelelően menedzselni a pénzügyeidet, nem tudsz megtakarítani a havi bevételedből, akkor segít a kezdő tőkéd összegyűjtésében,
  • ha elbizonytalanodsz egy-egy befektetést illetően, külső szemként objektív véleményt mond, tanácsot, javaslatot ad arra, mit tegyél…

Más a cél egy tanácsadással, s más a cél a coachinggal, de mindkettő Téged segít a céljaid elérésében, a Te személyedhez, igényeidhez igazodik.

Te melyiket választod? Megvárod a robot-vezérelt világot és hátradőlsz, vagy magad irányítod a pénzügyeidet? Ha már most van mit megoldani, döntéshelyzetben vagy, akkor foglalj időpontot pénzügyi coachingra vagy értékesítésmentes pénzügyi tanácsadásra.
időpontfoglalás
Biztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com
Mennyi pénzt tartsunk devizabefektetésben
Hova kerüljön a megtakarítás?
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.