„A szabadpiaci gazdaságban bárki annyi pénzt csinálhat, amennyit csak akar” – mondta Steve Siebold, aki a millióit egyedül kereste meg.

Annak érdekében, hogy elérd a 7 számjegyű megtakarítást 30 éves korodig, adok pár tippet a Money.com segítségével olyan emberektől, akiknek már fiatalon is sikerült elérni ezt a célt. [social_warfare]

Fókuszálj a pénzkeresésre

„A mai gazdasági környezetben nem tudsz annyit spórolni, hogy milliomos legyél” – írja Grant Cardone, aki csődbe jutott, majd milliomos lett. „Az első lépés, hogy növeld a bevételed, és ezt ismételd mindig.”

Sokszor könnyebb mondani, mint csinálni, de a legtöbb embernek vannak lehetőségei. Meg kell keresned a módját, hogyan tudod tovább növelni bevételeidet.

Befektetésre spórolj

Az egyetlen ok, amire megéri spórolni az a befektetés. Tedd a megtakarított pénzed olyan helyre vagy számlára, ahol nem nyúlhatsz hozzá. Soha ne használd ezt a számlát, még vészhelyzetre se. Ez az arra fog sarkallni, hogy folytasd a spórolást.

A befektetés nem olyan ijesztő és bonyolult, mint ahogy azt sokan hiszik. A legegyszerűbb nyugdíjmegtakarítással kezdeni. Vigyázz, nem mindegy, melyik megtakarítást választod. Nézz utána a dolgoknak, tájékozódj mindenről, mielőtt bármilyen szerződést kötnél.

A lényeg, hogy automatikusan rakj mindig félre a célra. Például megbízással utaltasd át a számládról. Ahogy a fizetésed megjön, már utalja is a pénzt a bank magától, így az az összeg nem fog hiányozni, hiszen számolni sem nagyon tudtál vele.

Mutasd fel

„Nem vettem magamnak addig luxus karórát vagy autót, amíg a vállalkozásaim és a befektetéseim többszörösen biztonságos jövedelmet nem termeltek volna. A munkahelyi etikádról legyél híres, ne pedig a vásárlásaidról.”

Fektess magadba

„A legbiztosabb befektetés, amit valaha is tettem, az a jövőmbe volt. Olvass legalább 30 percet naponta, hallgass releváns podcasteket miközben vezetsz, és keress mentorokat, akiket követhetsz, Nem csak mesternek kell lenned a szakterületeden, hanem minden témában otthon kell lenned.”
Szerezz minél nagyobb tudást, Úgy tanulj, mint ahogy levegőt veszel. Rengeteg sikeres és gazdag ember is ezt teszi.Tudatad, hogy Warren Buffett, -saját becslése alapján – munkanapjának 80 százalékát olvasással tölti.

Keresd olyan emberek társaságát, akiket csodálsz

Andrew Carnegie, aki a nulláról lett Amerika leggazdagabb embere, a gazdagságát egy alapelvre tette fel: a Mesterelmére.
Az alap, hogy olyan tehetséges emberekkel vedd magad körbe, akikkel osztozol a látásmódon, mert a sok okos és kreatív elme exponenciálisan erősebb együtt, mint külön-külön.
Ráadásul olyanná válsz, mint akikkel körbeveszed magad. Ne feledd: a gazdagok általában gazdagokkal társulnak.
A legtöbb esetben a vagyonod tükrözi a közeli barátaid szintjét. Ha olyan emberekkel veszed körbe magad, akik sikeresebbek mint te, az arra sarkalhat, hogy kibővítsd a gondolkodásmódodat. A valóság az, hogy a milliomosok máshogy gondolkodnak a pénzről, mint a középosztálybeliek, és ezáltal sokkal többet nyerhetnek” – mondta Siebold.

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó,coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*


 

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds