Holnap beköszönt a szeptember. Mondj „Hello”-t a hűvösebb hőmérsékletnek, a sárguló faleveleknek…Sokan már elkészítették a havi költségvetésüket, áttekintették a lehetőségeiket. Te hogy állsz ezzel? Itt van 5 költség, amelyet érdemes fontolóra venned a szeptemberi költségvetésed megtervezésénél.

[social_warfare]

Őszi szabadidős tevékenységek

Ez az évszak kiválóan alkalmas például a futás elkezdésére. Nincs már túl meleg, de hideg sem. Kényelmes pólóban, rajta egy könnyű, bezipzározható felsővel bátran nekiindulhatsz. Csupán egy jó edzőcipőre van szükséged, mindegy, hogy a környező házak körül futsz, vagy elmész a legközelebbi pályára, parkba.

Klasszikus, ősszel-tavasszal ideális mozgásforma a biciklizés. Aki egyébként is kerékpárral jár, annak ajánlgatni sem kell ezt a kiváló kis sportot. Ha még nem pattantál nyeregbe mostanában, ideje elővenni a biciklit! Kerekezni jó móka és még zsírt is égetsz vele. De ne felejtsd el átnézni, szervizelni a kétkerekűdet.

Úszni minden évszakban jó ötlet. S ha már a nyári medencék, tó- és tengerpart nem elérhető a mindennapokban, irány az uszoda.

Kalkuláld be a költségvetésedbe a sporttal kapcsolatos kiadásokat és szórakozz jól.

Nyári ruhák

Annak érdekében, hogy helyet biztosítsanak az őszi divattrend darabjainak, a kereskedők akciózzák a nyári ruhákat, fürdőruhákat. Ha a költségvetésedbe betervezel ruházati kiadást, ki tudod használni az akciókat, s jó áron szerezhetsz be kiváló dolgokat. (Tudod, nem a divat, hanem a stílus számít.)

Karácsonyi ajándékok

Lehet, hogy azt gondolod, hogy a karácsony még messze van, de el sem hiszed milyen gyorsan itt lesz a nyakadon. Ahelyett, hogy az összes ajándékra valót egyszerre, decemberben akarnád betervezni, tegyél félre már most, tervezz az ajándék vársárlással már szeptemberben. Hidd el, ez a pár hónap előre takarékoskodás nagy segítség lesz decemberben.

Jövő évi nyaralás

Lehet, hogy most felkapod a fejed és azt mondod : „Mi?”. És én azt mondom: „Jól hallottál!” Ha időben elkezdesz félre tenni a jövő évi nyaralásra, akkor nagyobb eséllyel tudod lefoglalni az előfoglalási akcióknál.

Családi fotózás

Biztosan vannak olyan családtagjaid (nagymama/nagypapa, stb), akik örülnek, ha kapnak tőled képet a gyerekeidről, a családodról. A szeptember remek alkalom, hogy elkészüljenek a fotók. A fotózás költségét tervezd be a havi költségvetésedbe.

Ha minden forintodnak adsz egy „címkét”, akkor minden pénzedet kontrolláltan költheted el és bűntudat nélkül.

Tervezd meg  a szeptemberi (vagy akár az egész éves) családi kasszát könnyen. Élj jobban, aggódj kevesebbet! Segítek Neked. Ha akarod, 6 hónapig támogatlak. Katt ide!
Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*