Sok ötletem van a költségek csökkentésére – a főzz menütervezéssel, vidd magaddal az ebédedet – től kezdve az add el a felesleges cuccaidaton át, a költözz kisebb lakásba-ig. De van egy tipp, amit sokan nagyon szeretnek. Minden alkalommal, amikor megemlítem, az emberek köszönetet mondanak, mert több százezer – forintot takarítanak meg.

Talán már hallottad. Ha igen, lehet, hogy alkalmazod is.  Vagy talán hallottad, de még soha nem próbáltad. Ha ez az igazság, akkor javasolom, hogy kezdd el!

Tehát mi a kedvenc tipp? Pénzügyi tanácsokat – egy valóban – független tanácsadótól kérj.

Miért ez a legnépszerűbb megtakarítási tipp?

Miért a valóban független pénzügyi tanácsadó ( nem a biztosítási ügynök) a nagy spórolás? Mivel a tanácsai nem korlátozódnak egyetlen szolgáltató termékére sem. A független pénzügyi tanácsadók  a te céljaidat, érdekeidet nézik. Ha van egy független tanácsadód, olyan, mintha saját személyes bankárod lenne!

És biztos lehetsz benne, hogy a független tanácsadó nem azt fogja a tanácsadás során nézni, hogy melyik – neked ajánlott, illetve veled megkötött – szerződésért mennyi jutalékot kap. Tanácsot ad neked, elmondja a pénzügyi termékek előnyét, hátrányát, de a választás a tiéd, hogy mit csinálsz az információval.

Nézzük: mennyit spórohatsz ezzel a tippel?

Például a nyugdíjas éveidre szeretnél megtakarítást indítani. A barátnőd, szomszédod, valamelyik családtagod ajánl egy pénzügyi tanácsadót (biztosítási ügynököt), aki elmegy hozzád, vagy egy kávézóban találkozik veled, s megbeszéli veled a dolgot. Ajánl egy megoldást (általában ez egy unit-linked biztosítás), ha ügyes, akkor rögtön alá is irat veled egy szerződést. Te boldogan mész haza, hiszen évente befizetsz pl 250ezer forintot a szerződésre, és majd sok millió forintod lesz nyugdíjas korodra. Fizeted a megtakarítást rendesen, aztán amikor megnézed a 2. 3 év táján az éves kimutatást, elkezd valami nem tetszeni.

Egyik ügyfelem, Viktória ezzel a problémával jelentkezett:

“Nem bízok meg az ….-s pénzügyi tanácsadóban, mert úgy tapasztaltam, hogy nem ért a pénzhez, csak betanulta a szöveget és emiatt egy haszonhajhászó élősködőnek tartom aki másokról lehúz minden bőrt a saját haszna érdekében. Attól tartok, hogy ez a szerződés elsősorban a biztosítónak kedvez, majd az ….-nek, és az ügyfél meg szépen elsorvad. ….Nemhogy több lenne a pénzem, az egyenleg szerint, ha most kiveszem a pénzem, annyit sem kapok vissza, mit amennyit befizettem.”

Persze. Hiszen az általa befizetett pénzből fizetik ki az üzletkötőt, ha MLM rendszerben dolgozik a cég, akkor ez elviheti az első éves befizetésedet is akár. Ezt a “veszteséget” a szerződés szerinti befektetési alapok (amelyeknek egy részét direktben, szolgáltatóknál, bankban Te is meg tudnád venni) hozama nem tudja kompenzálni, “ledolgozni”. Pláne úgy ha Te egyáltalán nem értesz a befelktetésekhez, az ügynöknek pedig nem érdeke, hogy aktívan foglalkozzon a Te pénzeddel.

Mennyit spórolsz, ha valódi, értékesítés mentes tanácsadást veszel igénybe? A fenti 250 ezer forintos éves megtakarításnál maradva cca 230 ezer forintot.

Te mit csinálnál ennyi pénzzel? 

Jelentkezz be tanácsadásra, beszéljük meg!

Így gyűjtsd össze egy hónap alatt a vésztartalékod
Így működik a borítékrendszer
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.