Egyre gyakoribb napjainkban a stresszes életmód következményeként különböző betegségek előfordulása, azonban idő vagy pénz hiányában sokan nem jutnak el megfelelő szakrendelésre. Megoldást jelenthet a egészségpénztári megtakarítás.

[social_warfare]

Fontos a megelőzés

A prevenció fontos eleme a szűrővizsgálatok elvégzése, ahol még időben kiderül és megfelelő odafigyeléssel megelőzhető a nagyobb baj, betegség. Gyakran előfordul sajnos az is, hogy már kialakult betegséggel kell szembenézni. Sok esetben nehézséget jelent az időigényesség, valamint az, hogy a szűrővizsgálattól kezdve egészen a betegség kezeléséig jelentős kiadások merülhetnek fel.

Köztudott, hogy a magán-egészségügyi szolgáltatások igénybevétele nem pénztárcakímélő és a napi kiadások mellett nehezebben finanszírozható a családi kasszából. Jelentős segítséget nyújthat, ha a családban akár egy főnek van egészség- és önsegélyező pénztári tagsága, mellyel az egész család egészségügyi költsége és számos szociális kiadása elszámolható.
A statisztikai adatok azonban azt mutatják, hogy még mindig kevesen élnek az igen kedvező lehetőségekkel. A tavalyi évben 4 millió magyarországi foglalkoztatottból körülbelül cca. 700 ezer fő vett igénybe pénztári adókedvezményt egyéni befizetéssel.

Könnyen le lehet faragni a költségeket

Az Egészségpénztár tagok ügyesen kihasználják – saját és családtagjaik részére – a több mint 15 ezer helyen elérhető széleskörű egészségpénztári szolgáltatásokat. Egyre többen ismerik fel az egészségpénztári megtakarításban rejlő lehetőségeket, és tudatosan figyelnek az egyéb egészséggel és önsegélyezéssel kapcsolatos költségek elszámolására a pénztáron keresztül.

Néhány példa – mire használható fel az egészségpénztári megtakarítás?

 • táppénz miatt kieső jövedelem pótlására,
 • glutén-mentes élelmiszerekre,
 • gyógymasszázsra,
 • gyógytornára,
 • fizioterápiás kezelésekre,
 • szemüvegre,
 • fogászatra,
 • vagy a felsőoktatásban részesülő gyermek lakhatási költségére,
 • az óvódás, iskolás gyermekek beiskolázási támogatására,
 • az idősgondozás költségeire, egészségkárosodás esetén járadékigénylésre,
 • munkanélküliségi ellátásra is fordítható a megtakarítás.

Hatékony megtakarítási forma

Az utóbbi időben köztéma jövőbeli nyugdíjunk ügye, amely mellett a jelenben az egészség megőrzésére is hangsúlyt kellene helyezni. Lényegesen kevesebbe kerülhet mindez, ha pénztártagként az egyéni befizetéseid után járó 20 százalékot is visszaigényled az adódból, és az egészségügyi vagy szociális kiadásaidra fordítod.
Ezen megtakarítási forma segítségével a havi költségeidet is optimalizálhatod. A sokoldalú lehetőségek közül évek óta a gyógyszervásárlás az elsődleges, melyet második helyen követ az egészségügyi szolgáltatások igénybevétele és harmadikként a gyógyászati segédeszközökre történő felhasználás.
Az önsegélyező lehetőségek is egyre népszerűbbek – mint például a gyermekgondozási és – nevelési, illetve a szülési segély…
Ha szeretnéd megismerni hogyan maradhat több pénz a zsebedben, jelentkezz be pénzügyi konzultációra még ma! Segítek a valóban fontos dolgokra összpontosítani a figyelmed és a pénzedet.

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*


5 pénzügyi kudarcra figyelmeztető jel
6 pénztárcabarát tipp őszi lakásdekorációhoz
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.