A banki megtakarítások kamatainak meglátásához nagyító kell! Sőt mikroszkóp!

NAV vizsgálatAz egyre alacsonyabb az MNB alapkamat (most éppen 2,7%) következtében a banki lekötött betétek, betéti konstrukciók kamata (EBKM) a 2,4% és 4,56% százalék között van. Mindezt 1 és 12 havi időszakkal érhetjük el. De, ugye ez nem teljesen igaz.

Mert a pl. 2,4% EBKM az 12 hóra értendő, s ha csak egy hónapra kötöd le a pénzed, akkor máris csak 2,4 1/12 része a kamat, a még abból lejön a 22% kamatadó és EHO. Itt jön a képbe a mikroszkóp. A lekötésed eredményét csak azzal fogod látni. S akkor még nem beszéltünk arról, hogy infláció is van….

Néha azonban találkozhatsz magasabb kamatajánlattal, mint például a K&H MIX megtakarításnál. 7,8%. Ugye, sejted, hogy ez nem csak egy lekötés!
Írtam már a banki trükkökről. Ez a megtakarítás a Nr2. trükk.
Ha ezt a megtakarítást választod, a pénzed kétharmada egy zártvégű befektetési jegybe teszed és csak egyharmada megy az akciós bankbetétbe.

És a betét csak 60 napra akciós. Így az összes kamat, amit majd kapsz a megtakarításodra, az éves 7,8% kamat hatoda, és akkor még abból le kell vonni a kamatadót.

Végeredményként 1 % kamatról beszélünk. Hab a tortán , ha a megtakarításodat egy másik bankból utalod a H&H-ba, mert akkor az átutalás költségén felül még kifizetsz 0,3% tranzakciós adót is. S ugyanezek a költségek játszanak akkor is ha a lejárat után ismét tovább utalod a megtakarításodat.

Mindezeket összevetve, már az 1%-ot sem éri el a kamat.

De térjünk vissza oda, hogy ez a megtakarítás egy 2az1ben.

A „magas kamatért” cserébe vásárolsz zártvégű alapokat. Mivel zártvégűek s ezeknek nincs napi eladása/vétele, nem tudod eladni lejárat előtt, csak vesztességgel, a másodpiacon.

S Hab a tortán, hogy ezek tőke vagy hozamvédett alapok, ami azt jelenti, alig fog hozni valami nyereséget.

A másik éppen futó akció, az OTP Befutó! Ez is 2in1! Csak éppen biztosítással spékelve! Értékesítési duma, hogy abszolút hozamú befektetésbe teszed a pénzed 6 vagy 10 évre…. Itt is tessék kinyitni a szemed!

Ha abszolút hozamot akarsz, akkor ahhoz nem kell kombinált megtakarítás!

Van kérdésed? button (7) Pénzügyi döntéshelyzetben vagy? jelentkezz

Biztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds