Az életmódváltás – legyen az fizikális, vagy szellemi váltás – elkezdésének a legmegfelelőbb időpontja a MOST!!

A 2015. január 2.-i Pénz című TV-műsorban a tervezés, az újévi fogadalmak mellett erről is beszélgettem Szebeni Istvánnal. Nézd meg a felvételt!

Időm jelentős részét töltöm azzal, hogy coaching ügyfeleimet segítem a változásban, változtatásban. A tapasztalataim alapján kialakult bennem az az érzék, amelynek segítségével meg tudom állapítani, meg tudom ítélni, hogy a közös munka sikeres lesz-e, vagy sem. Az ügyfelem, illetve az anyagi helyzete fog-e változni vagy sem.

A legfontosabb tényezők egyike az, hogy milyen időkeretet tűznek ki maguknak!!

Az, aki a változás elkezdését halogatja, az “elvérzik”. Ezért is szoktam azt mondani, hogy a halogatás az egyik leggyakoribb pénzkezelési “betegség”.

Ha Te változtatni akarsz az életeden, az anyagi helyzeteden, de azt mondod, hogy “majd holnaptól…”, “majd a jövő héttől, vagy jövő hónaptól….”, “csütörtökön kezdem csak el….” – pedig azt mondom: “Sosem fogod elkezdeni.”

Amikor változtatásról van szó, a halogatás a bukás biztos jele. Ha csak holnapig tolod a kezdést, már az is rossz jel.

shutterstock_91136852-negotiation1-300x200
A sikeres, anyagi jólétben élő emberek nem halogatnak. Akik valódi, tartós és gyökeres változást akarnak elérni az életükben, nem halogatnak, hanem azonnal hozzálátnak.

Én is így vagyok. Amikor valami újba fogok, nem tolom előttem, hogy majd ekkor vagy akkor, hanem az ötlet kipattanása után tervezek….cselekszem. Az újdonság, hogy valami újat csinálok izgalomba hoz. Miért ne látnék hozzá azonnal?

Ha valamihez nem kezdek hozzá azonnal, azzal valami gond van.

Biztosan Te is voltál már így. Gondolj a saját tapasztalataidra! Hányszor határoztad el az elmúlt évben, években, hogy változtatni fogsz? Hány esetben fordult elő, hogy későbbi, egy “megfelelőbb” időpontra halasztottad el a kezdést? Talán most év elején is megfogadtad magadnak, de még nem kezdtél hozzá….
Itt nem működik a “holnap is lesz nap” elv.

Ha túl sokat vársz arra, hogy legyen egy tökéletes időpont a kezdésre, vagy arra, hogy tökéletesen végezz el valamit, akkor az eredménnyel nem mész sokra. Azt veszed majd észre, hogy jóval előtted járnak azok, akik időközben hezitálás, “majd jövő héten elkezdem” helyett belevágtak a változtatásba.

Készen állsz arra, hogy rendbe hozd a pénzügyeidet, gyarapítsd a megtakarításodat? Most azonnal? Láss hozzá!
start_now_button Ne várj holnapig, csütörtökig, vagy jövő hétig….!
Tedd meg az első lépést most azonnal, s már a jövő hónapban, de leginkább jövő ilyenkor sok mindent tudsz majd, amit most még nem!

Ha valódi, objektív, személyre szóló, céljaidhoz, kockázatvállalási hajlandóságodhoz passzoló pénzügyi tanácsra, segítségre van szükséged, kattints ide!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*