A sikerhez, anyagi biztonsághoz, s anyagi függetlenséghez vezető út egyik legfontosabb “hozzávalója” az eredményes pénzkezelés. A sikeres emberek a pénzkezelési képességüket használják fel az üzleti életben. Az ma már elengedhetetlen, hogy képezd magad, ha sikeresen akarsz megküzdeni az élet kihívásaival. Lássuk, mely pénzügyi alapelveket kell követned!

 Soha ne pazarolj! Ne élj nagy lábon!

A világ leggazdagabb emberei is e szerint élnek. Az eredményes pénzkezelés egyik feltétele, hogy soha ne élj akkora lábon, mint amekkorát valójában megtehetsz magadnak. Ha kísértést érzel arra, hogy úgy élj mintha milliomos lennél, de még nem vagy az, akkor gondolj Warren Buffetre: Ne azt tedd félre, ami költekezés után megmarad. Azt költsd el, ami félrerakás után megmarad.” Ez a módszer azért is hatékony, mert így bevételeid egy részét önfejlesztésre tudod költeni, ami pedig ahhoz kell,, hogy még sikeresebb légy.

 Légy tisztában az érték fontosságával.

A sikeres, vagyonos emberek nem tesznek különbséget egy befektetésbe tett pénz, vagy egy finom étel megvásárlása között. Abban a pillanatban, hogy kiadják a pénzt, fejben már azt realizálják, hogy az egészből mennyi hasznot szerezhetnek majd.

Ne tudjanak a bankok átverni!

Ma már nagyon fontos dolog a bankszámla, a bankkártya, finanszírozási lehetőségek használata. Azonban a szerződések, költségtételek áttanulmányozása nem egyszerű, de fontos. Az elején sok időt vesz igénybe, viszont az idő sokat hozhat a konyhára.

Soha ne felejtsd a költségeidet a megváltozott körülményekhez igazítani!

Tervezel munkahelyváltást? Összeköltözöl a barátoddal/barátnőddel? Gyermeked születik? Vállalkozást akarsz indítani? Ez mind, mind olyan élethelyzet, amely kihatással lesz majd az egész hátralévő életedre! A sikeres emberek, mérlegelnek és fel is készülnek arra, hogyan fogja ez befolyásolni a pénzügyeiket. Tedd Te is ezt. Tervezz!

tanácsadás

Minden nap dolgozz azon, hogy növeld a bevételeidet!

A sikeres emberek soha nem várnak csodára, nem ülnek karba tett kézzel. Minden egyes nap olyan terveket próbálnak kigondolni, kidolgozni, amelyeknek a megvalósítása sikeresebbé, jövedelmezőbbé teszi vállalkozásaikat; ezért fejlesztik önmagukat.

pénzügyi-tervezés

Ne hagyd figyelmen kívül az elemzéseket!

A pénzügyi siker, az anyagi biztonság elérése állandó munkát követel. Egyik ilyen munka a kimutatások, pénzügyi beszámolók elemzése. Minden hónapban szánj időt beszámolók kielemzésére, a kiadás-bevételi nyilvántartás átvizsgálására és ha hiányt, vagy bármiféle problémát észlelsz, nem félj cselekedni!

Soha ne vállalj óriási kockázatokat!

Tanuld meg kezelni a bizonytalanságot, hogy könnyebben lépj előre, ha valamit meg akarsz szerezni. Vállalj kockázatot, de tartsd észben a mondást: „Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor valószínűleg nem is igaz!”. De az üzleti életben viszont egy nagyon fontos  a kockáztatni-tudás. Ha nagy kockázatot rejtő, vagy gyanús ajánlattal találkozol, akkor ne félj kérdezni!

Az első számú szabály: soha sem szabad pénzt veszítened! – Warren Buffet

woman_on_tightrope

Csak az erősségeidre koncentrálj!

A világ rengeteg veszélyt rejt! A sikeres emberek igyekeznek megérteni az egész működését. Ahhoz, hogy egy üzlet, egy vállalkozás sikeres legyen, és pénz álljon a házhoz rengeteg információval kell számolni. A sikeres emberek mindig ismerik határaikat és csak az erősségeikre koncentrálnak.

Ne légy rest mások tanácsát elkérni!

A nagyon sikeres emberek mindig kikérik mások véleményét is, soha sem döntenek azonnal egy adott ügyben. Ha vállalkozó vagy, kell legyen melletted egy olyan könyvelő, aki segít meghozni a helyes döntés. Ha a céljaidhoz hozzásegítő pénzügyi megoldás kiválasztásán gondolkodsz, kell egy objektív, külső szem, aki segít az apróbetűs részek értelmezésében. Az üzletemberek mindig kikérik tanácsadójuk véleményét, amelynek segítségével alapos megfontolás után meg tudják hozni a megfelelő döntést.

pénzügyi-workshop-postit

Soha ne helyezd a sikert, a pénzt fontosabb dolgok elé!

Minden embernek célja, hogy sikeres legyen. De az igazán sikeres emberek felismerik azt, hogy a nem csak a pénzügyi siker kulcsa a teljes sikernek, az csak egy részlet a kirakóban.Gondolj arra, hogy hiába lesz rengeteg pénzed, ha idejekorán felmondja a szolgálatot az egészséged….

Ha valódi, objektív pénzügyi tanácsra, segítségre van szükséged, kattints ide!>>

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*