Ha új munkahelyre, vagy új pozícióba kerülsz és nagyobb mértékű fizetésemelést kapsz, vagy épp megszabadulsz egy  komoly összegű fizetési kötelezettségtől (pl. lejár a lakáskölcsönöd) vagy csak elkezdtél pénzügyileg tudatosan élni és havonta félre tudsz tenni akár 1-200 ezer forintot is, akkor szokott felmerülni a kérdés: „Hova tegyem ezt a pénzt? „. Az így keletkezett havi akárhányezer forint jóval többet ér annál, minthogy elköltsd, vagy a folyószámládon parkoljon szinte 0 kamatért és így lemondj jóval többet ígérő lehetőségekről. Ebben a posztban a ezekről a befektetési lehetőségekről van szó.

Mi jut eszedbe, ha befektetésre gondolsz?

Sokaknak általában az jut eszébe, hogy  a befektetés az egyenlő egy többmillió forintos keret valamiféle alapba vagy más eszközbe forgatásával. Keveseknek jut eszébe az, hogy  ugyanígy hasznosítható a fizetésemelésből vagy egy komolyabb költségmegtakarításból „származó” havi 100-200 ezer forintos összeg is. Persze szükség van valamekkora alaptőkére, egy minimum összegre, de az alábbi megoldással biztosítható, hogy ne legyen elherdálva az újonnan keletkezett havi plusztőke.

A legkézenfekvőbb megoldás nagyobb havi megtakarítás befektetéséhez

A legkézenfekvőbb megoldást jelenthetik a vegyes befektetési alapok. Ezek azok a befektetési eszközök, amelyek a  legkülönfélébb eszközfajtákba való befektetéseket foglalják magukba, így ezek keretében befektethetsz pénzpiaci eszközökbe, kötvényekbe, és részvényekbe is. Mindezt úgy, hogy közben meghagyod magadnak az időben történő kiszállás lehetőségét is. A vegyes alap összetétele nagymértékben attól függ, hogy mekkora kockázatot akarsz vállalni egy bizonyos hozamszint elérése érdekében. A vegyes alap kínálatban többféle kockázatvállalási hajlandósághoz illeszthető termék áll rendelkezésedre.

Neked megvan már?

Hozam-túra

Katt a képre, vedd meg most!

Ha eldöntötted, mely vegyes alapba teszed a havi megtakarítást …

Akkor mehet minden a maga útján. No, persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen hátradőlhetsz és már csak a hozamokat kell majd költened. Legalább havi szinten ellenőrizd, hogyan mennek a dolgok a számládon. Ezért nem kell havonta ellátogatnod a bankba, megteheted online vagy akár telefonon is. A havonta befektetésre szánt összeget megbízással vagy utalással is intézheted, a befektetési jegy vásárlását a netbakban is bonyolíthatod. Ráadásul a diverzifikáció miatt, egyes vegyes alapoknál akár 3 napon belül anélkül is  hozzá férhetsz a pénzedhez, hogy komolyabbat buknál ezzel.

A legnagyobb előnye

Az egyik legnagyobb előnye ennek a befektetésnek, hogy bármikor elengedhetsz egy rosszul teljesítő befektetést és belevághatsz valami újba. Az se riasszon vissza, ha magasabb a befizetési minimum a preferált vegyes alapba, mint havonta rendelkezésedre álló 100-200 ezer forint. Ilyen esetben az a megoldás, hogy csak többhavonta fizetsz be a számlára, amikor összeáll a kívánt összeg.

Nagyon fontos!!

Az emberi alaptermészetből kifolyólag tapasztalat híján sokszor hajlamosak vagyunk a rövid távú információk alapján, érzelmi alapon dönteni. Fordulj független pénzügyi tanácsadóhoz, aki nem értékesít semmilyen pénzügyi terméket,  akinek az a szerepe, hogy szaktudásával kiegyensúlyozza az esetleges kilengéseidet, használd ki a tudását! Ezzel együtt igyekezz követni a piaci folyamatok alakulását, tanulj mások hibáiból és sajátjaidból is. 

Ha valódi, objektív pénzügyi tanácsra, segítségre van szükséged, kattints ide!>>

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója, jó(l)lét mentora
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*