Ha előre gondolkodó tipus vagy, álmodozhatsz arról, hogy miként élvezheted a nyugdíjba vonulást, vagy akár azon is gondolkodhatsz, hogyan érheted el a korai nyugdíjba vonulást. De egy álom terv nélkül csak egy kívánság.

Ahhoz, hogy az álom megvalósulhasson, meg kell vizsgálnod, honnan lehet passzív jövedelmed. Rengeteg különböző passzív jövedelem-opció van. Ha viszont még sosem hallottál a passzív jövedelemről, új az ötlet számodra, akkor kezdjük az elején. Tisztázzuk:

Mi a passzív jövedelem?

A passzív jövedelem olyan pénz, amelyet olyan módon szerezel meg, aminek a napi fenntartáshoz kevés erőfeszítés szükséges. Néhány passzív jövedelem-ötlet – mint a tulajdon bérbeadása vagy a blog létrehozása – munkát igényel. Munkát kell tenned bele, hogy elinduljon és felfuthasson, de végül pénzt kereshetsz vele akkor, ha alszol, ha nyaralsz….

Miért építs passzív jövedelmet?

A jövedelmed a legnagyobb vagyonépítő eszközöd, amelyet úgy szerzel, hogy általában az aktív részvételt igénylő, teljes munkaidőben dolgozol. Tudod, miről beszélek! Még akkor is, ha szereted a munkádat, fogadok, hogy nem bánnád, ha valamilyen extra jövedelmet szereznél anélkül, hogy vérrel, izzadtsággal, és időbeli elkötelezettséggel, munkával járna. Valójában több lehetőséged is van. A passzív jövedelemmel:

  • Gyorsabban haladsz a vagyonépítési terved megvalósításában.
  • Lehetősége kaphatsz a korai nyugdíjba vonulásra.
  • Megvéd a teljes jövedelemveszteségtől, ha elveszíted a munkádat.
  • További jövedelemforrást biztosít, ha már nem tudsz dolgozni, vagy felélted a nyugdíjalapodat.

Mennyi pénzt tudsz keresni?

A passzív jövedelem általában nem tesz gazdaggá egyik napról a másikra, ezért felejtsd el azokat a rendszereket, hálózatokat, amelyek gyors gazdagságot ígérnek. De a stabil, nyereséges passzív jövedelemopciók komoly pénzt tudnak létrehozni hosszú távon. Néhány tízezer forinttól több százezer, vagy akár több millió forintról beszélünk –  jövedeleforrástól függően.

Passzív jövedelem-ötletek 2019-re

A passzív jövedelem sokféleképpen építhető fel, de először nézzük meg, hogy mi valójában és milyen jövedelemforrások állnak rendelkezésre.

Befektetés

Amikor a „passzív jövedelem” szóba kerül, néhány ember a befektetésre gondol, mert úgy gondolják, hogy ez a legkisebb munka mellett a legnagyobb eredményeket hozhatja. De a nyugdíjterved és a passzív jövedelem két külön dolog.

A hosszú távú befektetés a nyugdíjba vonuláshoz szükséges tőke, a nyugdíjas kori  jövedelemed megteremtése. Ha biztosra akarsz menni, készítesz egy nyugdíjtervet és befektetsz valamelyik nyugdíjelőtakarékossági formába,  például egy NYESZ számlára veszel értékpapírokat.

Ezek nagyszerű megoldások egy szilárd nyugdíjtőke megépítéséhez, visszaigényelhetsz vele SZJA-t, de a felhasználása korlátozott, ha megszünteted, szankciókat kell tűrnöd. Nyugdíjelőtakarékossági megoldások arra vannak, hogy a pénzedet hosszú távon növeld, és ne nyúlj hozzá nyugdíjas korodig!

Ezzel szemben a passzív jövedelem egy olyan bevétel, olyan pénzösszeg, amelynek megszerezése kis erőfeszítést igényel és bármikor, bármire elkölthető. Nézz meg az alábbi lehetőségek közül néhányat.

Ingatlan

A passzív jövedelem megteremtésének egyik módja az, ha adósságmentes vagy és a megtakarításaidból vásárolsz egy ingatlant és bérbeadod.

A bérbeadás nagy jövedelemforrást jelenthet, de ez nem a leginkább passzív választás, mivel sok időt és erőfeszítést igényel a vagyonkezelés – kivéve, ha megbízol egy ingatlankezelő vállalkozást.

Azt javaslom, hogy a közeledben vásárolj, így személyesen figyelhetsz az ingatlanra. Keress egy ingatlanközvetítőt, aki jól ismeri a piacot, a kínálatot, a lokációkat, így olyan ingatlant vásárolhatsz, amely vonzza a bérlőket.

Végül, mielőtt befektetési céllal, bérbeadásra vennél ingatlant, először fizesd ki a saját otthonodat, és minimum 30-50 % készpénzzel vásárold meg a befektetési ingatlanodat.

Indíts Blogot / YouTube csatornát

Ha van egy ragyogó ötleted, amely egy adott közönségnek érdekes lehet, létrehozhatsz valamit, mint pl. egy oktatási célú blog vagy egy YouTube csatornát. Ha a tartalmak vonzóak, és elegendő számú napi látogató olvassa, akkor hirdetési felületet adhatsz a blogodon vagy a YouTube csatornádon. Miután elvégezted a beüzemelést, mennek a posztok, hirdetési widgeteket elhelyezted a blogodon, leülhetsz, pihenhetsz, és élvezheted a passzív jövedelmet.

Értékesíts digitális termékeket

Ha felfedezted, hogyan hozhatsz létre olyan tartalmat, amely elegendő forgalmat generál a hirdetések fogadásához, akkor készíts egy terméket, amelyet a közönség szeretne megvásárolni. Ez bármi lehet: egy egyszerű e-könyvtől egy összetett alkalmazásig, amely éveken keresztül bevételt generál.

Tárold más emberek cuccát

Az embereknek sok holmijuk van – és mindig olcsó megoldásokat keresnek. Mi lehetne könnyebb, mint ha az emberek fizetnének neked, hogy tárold a cuccaikat? A passzív jövedelem abból keletkezik, hogy megveszel egy raktárt, régi gyáréületet, s ebben raktározod más emberek holmijait. Ez először  nagy beruházást jelenthet. De ha beindul, csak biztosítanod kell, hogy a raktárhelyek biztonságosak és tiszták legyenek.

Hasznos holmik bérbeadása

Van olyan eszközöd, amelyet nem használsz minden alkalommal, amit mások szeretnének kölcsönbe venni? Hasznos tárgyak, mint például egy pótkocsi, egy trambulin, egy kajak, egy fűnyíró, egy fúró … ezekkel is passzív jövedelmet kereshetsz, ha bérbeadod. S még a saját a házad, lakásod helyiségeit is  bérbeadhatod az Airbnb-hoz hasonló weboldalak segítségével. Oszd meg a kedvenc közösségi médiaoldaladon, tölts fel képeket a tárgyakról, állítsd be az árakat, és mondd el a világnak, hogy készen állsz a kiadásra, bérbeadásra.

Passzív jövedelem tippek

A passzív jövedelem-ötletek listája végtelen. A számodra legmegfelelőbb keresése során tartsd szem előtt azokat az ötleteket, amelyek pozitív és hosszú távú eredményeket ígérnek. Ne ragaszkodj olyan passzív jövedelem-ötletekhez, amelyek gyors megtérülést, gyors gazdagságot ígérnek, vagy hatalmas összegű pénzt igényelnek. A többi pénzügyi célodat szabotálhatják. Keresd az állandó, nyereséges és megbízható ötleteket.  És soha ne verd magad adósságba!

Építs tartós vagyont

Ezen ötletek közül bármelyik is érdekel a passzív jövedelem megteremtésében? Egyértelműbb képet szeretnél kapni arról, hogy a különböző jövedelemforrások hogyan illeszkedhetnek az általános vagyonépítési stratégiádba? Ha igen, jelentkezz tanácsadásra, és hozz létre egy tervet, s kezd el a tartós vagyon megteremtését. A pénzügyi tanácsadáson minden jövedelemforrást meg fogunk vizsgálni, és segítek kialakítani egy pénzügyi tervet, amely megfelel az egyéni igényeidnek. Foglalj időpontot most!

[addthis tool=addthis_recommended_horizontal]
3 Black Friday stratégia, amellyel gazdag nyugdíjas lehetsz
Nyugdíjmegtakarítás: 7 lépéses turbo-start - nulláról
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.