A pénzügyi tanácsadói, mentori, coach munka a bizalmon alapul. Fontos, hogy tudd, ki vagyok.

Ismerd meg a sztorimat!

Anno, amikor pályaválasztás előtt álltam, egyáltalán nem gondoltam, hogy pénzügyi tanácsadó akarok lenni. Először védőnő, ápolónő akartam lenni, aki gyerekekkel foglalkozik, mert gyerekkoromban szívbeteg voltam és sokat köszönhetek a gondos óvónénijeimnek, s az egészségügyi dolgozóknak. Én is segíteni akartam, akarok… De belegondoltam, hogy ha ápolónő leszek, akkor lesznek éjszakai és hétvégi műszakok…. Ezeket nem akartam. Így aztán maradva a gyermekek szereteténél lettem óvónő, majd tanítónő… Tanítottam kb. 1 tanévet, s megszületett a saját gyermekem, s jött az élethelyzet-változásból adódó újratervezés: lakhely és aztán munkahely váltás.

Így kerültem teljesen szakmán kívüliként az OTP bankba 1994-ben.

Őszinte leszek: a banki alkalmazotti létem előtt annyit tudtam a banki munkáról, amennyit ügyfélként láttam belőle. Persze belülről kicsit másként festett a dolog. Izgalmas volt. Megszerettem és már tudni akartam a szakmát is, így képeztem magam; tanultam, mind banki, mind iskola keretek között. Végig jártam a banki szamárlétrát: ügyintézőből fiókigazgató lettem 4 év alatt.

Banki alkalmazottként is az ügyfélközpontú gondolkodás híve voltam.

Ez nem volt egyszerű. Meg kellett felelni a bank vezetőségének, menedzsmentjének; hozni  a tervszámokat. Rengetek konfliktus helyzet volt, mert a banki értékesítési rendszerben a banki ügyintézők is sokszor csak „jutalék-alapon” ajánlottak terméket az ügyfeleknek.

Ebből lett aztán elég. 2009-ben,  15 év munkaviszony után kiléptem a bankból.

De hiányoztak az ügyfelek.

Kerestem a helyem. Kipróbáltam közvetítőcégnél a „tanácsadást”. Kétszer is nekifutottam, de rájöttem, hogy én nem akarok hideghívásokat csinálni, szűkös termékpalettáról eladni termékeket – jutalékért…

Rengeteg ügyfélnek segítettem ingyen: értékesítés, szerződéskötés nélkül. Sok ügyfelem volt, akinek anyagi gondjai voltak, nemhogy egy biztosítási szerződés éves díjára való 250-300ezer forintja. Sok tanácsadó, illetve üzletkötő náluk összecsapta volna a mappáját és távozott volna: „Majd jöjjön, ha lesz pénze…”.

Ingyen ebéd nincs.

A banki tanácsadás is értékesítés alapú, a közvetítő cégeké pedig még inkább.

E tapasztalatok alapján döntöttem úgy, hogy felszámolom a partneri szerződésem és bankoktól, biztosítóktól függetlenül, óradíjért adott tanácsokkal segítek a pénzügyi döntéshelyzetben lévőknek.

Mentorálom, pénzügyi coachinggal segítem azokat, akiknek – bár szeretnék ha lenne és tennének is érte – nincs vésztartalékuk, megtakarításuk.

Kicsit visszakanyarodtam a tanításhoz. Bár nem iskolai keretek között és nem gyereket, hanem a pénzügyi tanácsadás, coaching, mentorálás során felnőtteket „tanítok” arra, hogy

  • hogyan érjék el, hogy a bevételeikből legyen megtakarításuk,
  • hova tegyék a megtakarításukat, milyen befektetést válasszanak,
  • hogyan tudják elkerülni a túlzott kockázatvállalást,
  • pénzügyeiket tudatosabban kezeljék,
  • tudják melyik pénzügyi terméket miért és meddig birtokolják,
  • stratégiában gondolkozzanak, ne a tuti befektetést keressék,
  • képesek legyenek felismerni az értékesítői „túlkapásokat”…

A visszajelzések pedig mindig boldoggá tesznek.

Van kérdésed? button (7) Pénzügyi döntéshelyzetben vagy? jelentkezz

Biztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com