Ha megtakarításodnak helyet, befektetést keresel, a lakástakarék neked is nyerő lehet. Minden esetre a hozama kiemelkedik a megtakarítási lehetőségek közül. A piacon megtalálható 4 szolgáltató között hatalmas különbségek nincsenek, de ha a legmagasabb hozamot szeretnéd elérni, arra figyelj, hogy számlanyitási díj nélkül köss szerződést. Ezt a legkönnyebben az Ersténél és az OTP-nél teheted meg.

Sokat írtam már arról (ezt, ezt, meg ezt), hogy ha biztonságos és magas hozamú megtakarítási formát, befektetést keresel, akkor a lakástakarék jusson eszedbe.

Sehol máshol nem érhetsz el 10% feletti hozamot ilyen biztonság mellett.

Igaz ugyan, hogy a lakástakarék felhasználási feltételi korlátozottak, hiszen az ebben a havi megtakarítási típusban összegyűjtött pénzt a megtakarítási idő végén ingatlancélra (hiteltörlesztés,korszerűsítés, felújítás, bővítés, ingatlanvásárlás, stb) kell fordítanod.
A lakástakarék sokaknak csak a Fundamentát jelenti, pedig nem csak náluk lehet lakás-előtakarékossági szerződést kötni. Az Erste és az OTP mellett még az Aegon is ott van a versenyben.

Ha a fent linkelt bejegyzéseimet elolvasod, látni fogod, hogy a 4 szolgáltató között nagy különbség nincs, de egy dologra érdemes figyelni: lehetőleg ne fizess számlanyitási díjat, spórold meg azt a több tízezer forintot.

Az alábbi táblázat a négy legjobb hozammal (EBKM) rendelkező terméket mutatja.

   OTP Start4 Erste EgyOtthon 0149 Fundamenta 3,9 számla 821 Aegon Kamat Fix plusz 4
Összes megtakarítás*  1.172.354 Ft  1 250 600 Ft 1 301 843 Ft  1 172 386 Ft
 Megtakarítási idő (hónap)  45  48  49  45
 EBKM  12,36%  11,47%  10,56%  10,53%
 Számlanyitási díj 0 Ft  0 Ft  32 200 Ft 26 000 Ft

*befizetés+állami támogatás+betéti kamat
Az Erste-nél a legkönnyebb számlanyitási díj nélkül szerződni, de az OTP-nél sem kell sok extra feltételt teljesítened. Az Ageon-nál már nem könnyű és a Fundamentánál sem lehetetlen, de már csak nagyon keveseknek érhető el.

Az Aegon és a Fundamenta esetén a legjobb hozamot biztosító lehetőségeknél kell fizetni számlanyitási díjat, az OTP és az Erste esetén viszont nem.
Érdemes elolvasnod a lakástakarékról írt, fentebb említett cikkeimet, hogy minél több információ alapján dönts. A lényeg, hogy egyik szolgáltatónál sem nyúlsz mellé, ha meg tudod számlanyitási díj nélkül kötni a szerződést.

Hogyan szabadulhatsz meg a számlanyitási díjtól a különböző szolgáltatóknál?

A számlanyitási díj mentes szerződéskötés jellemzően akciók keretében, bizonyos feltételek teljesülése esetén lehetséges. Az akciók természetesen időről időre változnak. Ha konkrét lehetőségeidre vagy kíváncsi, foglalj időpontot, jelentkezz tanácsadásra.
2017. júliustól még kedvezőbb lesz a lakástakarék! Nézd meg, mi változik!

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó,coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*