Folyamatos pénzügyi gondokkal küzdesz, ha nem tartod be az alábbi 8 személyes pénzügyi alapszabályt.

Nem én találtam fel a spanyolviaszt, mert ezeket a szabályokat alkalmazták már a babiloniak is, méghozzá sikerrel. E tudás birtokában lett Babilon anno a leggazdagabb város a világon.
Lássuk:

8

  • Jövedelmed 10 %-át tedd félre (például nyugdíjas korodra) minden körülmények között. A maradék 90 % is elegendő lesz számodra, hogy megélj. Kicsit hátrányosabb helyzetben vagy, ha már van adósságod, mert akkor 20 %-ot a hiteled törlesztésére kell fordítanod, így már csak 70 %-od marad, de ne csüggedj!
  • A félretett pénzedet, megtakarításodat fektesd be. Ha már egy ideje olvasod az itt megjelent írásokat, akkor már vannak ismereteid a befektetési lehetőségekről, de kérhetsz segítséget is. A lényeg, hogy az elkülönített pénzed gyarapodjon!
  • Tervezd meg kiadásaidat. azt szoktam mondani a pénzügyi coachingra jelentkező ügyfeleimnek: Költsd el minden pénzed! Persze ezt nem szó szerint értem.(Az erről szóló írásomat itt tudod elolvasni) Tervezd meg, hogy a valódi szükségleteidre mennyi pénz szükséges, és tartsd magad ehhez a tervhez, feleslegesen ne költekezz. Tipp: a kötelező fizetni valóid teljesítése után a fennmaradt összeget elosztod a hó napjaira.
  • Ne csak az orrodig láss! Gondolkozz előre is, ne csak a mának élj! Készíts magadnak nyugdíjtervet! Ha egyedül nem boldogulsz ezzel a feladattal, akkor kérj segítséget itt.
  • Befektetési stratégiát mindig élethelyzetednek, céljaidnak megfelelően válassz.
  • Ingatlanbefektetés esetén, az ingatlan kiválasztásánál a helyre koncentrálj, mert az nagyon fontos. Az ingatlannak értéke van, amely helytől függően nagyon eltérő is lehet.
  • Képezd magad! Pénzügyileg is! Olvass pénzügyi írásokat, weboldalakat, menj el befektetésekről, tőzsdéről szóló előadásokra, szemináriumokra. Ha valamit nem értesz, bátran kérdezz!
  • Állj több lábon! Légy kreatív! Manapság senkinek sem biztos a munkahelye, nagy esélyed van rá, hogy életed végéig nem ugyanazon a munkahelyen fogsz dolgozni. Tehát, érdeklődési körödet tágítsd és tanulj, keress új lehetőségeket magadnak! Akár vállalkozást is indíthatsz. Teremts magadnak plusz, vagy passzív jövedelmet!

DE!!! A sikerhez nem elég, ha a fenti szabályokat néha alkalmazod, mert akkor semmi sem fog változni az anyagi helyzetedben! Légy kitartó, eltökélt, határozott, eltántoríthatatlan, hogy aztán, majd gondtalanul élhess.

 

 

Ha eddig nem tudatosan kezelted a pénzügyeidet, akkor itt az ideje, hogy változtass ezen.
Jelentkezz egy értékesítés mentes pénzügyi tanácsadásra.


Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
a személyes és családi pénzügyek szakértője, a tudatos családok pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074

 

Hogyan menedzseled pénzügyeidet?
Ha a nyugdíj a megtakarítás célja - II.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.