Ismét a nyugdíjtéma, a lerágott csont!!!
Úton-útfélen azt hallom, hogy nincs pénz arra, hogy a nyugdíjas élet biztonságára megtakarításba kezdjünk, nyugdíjprogramot indítsunk, nyugdíjszámlát nyissunk…

Pedig van!

Lássuk hol találod!

 

Természetesen a költéseid között van az a pénzösszeg, amely akár egy privát nyugdíjszámlára is mehetne, ha hagynád!

Átnézted már valaha a különböző szolgáltatóknak fizetett költségeidet? Vezetsz kimutatást a kiadásaidról és bevételeidről?
A legtöbb pénzed a szolgáltatóknak „adod” víz-, gáz-, villany-, és telekommunikációs havi- vagy átalánydíjas számlák alapján.

Nézzük a telekommunikációt kicsit részletesebben:

  • vezetékes telefon,
  • mobil telefon,
  • internet,
  • mobilinternet,
  • kábeltévé.

Tudod-e?

Egy új szolgáltatási szerződés megkötésekor általában 1 illetve 2 évre szóló hűségnyilatkozatot írsz alá az alapszerződéssel együtt. Ez azt jelenti, hogy a hűség idő alatt nem szünteteted meg a szerződést, nem váltasz díjcsomagot… Persze, ez alatt az idő alatt a szolgáltatók piacra dobnak számos (a Te általad használt/fizetett) szolgáltatási díjnál kedvezőbb csomagokat…Ha váltani akarnál kötbért kellene fizetned, mert szerződést szegsz…(Ezzel eddig nem mondtam újat.)

Mégis miért mondom, hogy a telekommunikációs díjakban van a nyugdíjra valód?
Azért, mert a legtöbb ember a hűségidő lejárta után elfejtei átvizsgálni a lehetőségeket, így továbbra is a jóval magasabb díjú szolgáltatást használja.

Mit tegyél?

Nézd át:

  • mely szolgáltatónál, milyen szerződéssel rendelkezel, lejárt-e már a hűségidőd,
  • milyen díjcsomagot fizetsz,
  • kihasználod-e a teljes szolgáltatást( pl. internet esetén a sávszélességet, nézed-e a kábeltv előfizetésben foglalt összes csatornát,…).

Mindezek után keresd meg az új, telefonálási, tv-zési és internetezési szokásaidhoz legjobban illeszkedő szolgáltatáscsomagot.

Lefelezheted a kommunikációs költségeidet! S ez csak a Te költséged. Tedd meg ezt a családtagjaid szerződéseivel és máris spórolsz évi cca. 100.000 forintot, amely jobb helyen lenne a Te nyugdíjszámládon, mint a szolgáltatóknál.

Ez a „megszorítás” nem fáj, nem lesz alacsonyabb az életszínvonalad tőle, nem kell sanyargatnod magad, nem kell éhezned sem miatta.