Ismét a nyugdíjtéma, a lerágott csont!!!
Úton-útfélen azt hallom, hogy nincs pénz arra, hogy a nyugdíjas élet biztonságára megtakarításba kezdjünk, nyugdíjprogramot indítsunk, nyugdíjszámlát nyissunk…

Pedig van!

Lássuk hol találod!

telekommunikacios_koltsegekTermészetesen a költéseid között van az a pénzösszeg, amely akár egy privát nyugdíjszámlára is mehetne, ha hagynád!

Átnézted már valaha a különböző szolgáltatóknak fizetett költségeidet? Vezetsz kimutatást a kiadásaidról és bevételeidről?
A legtöbb pénzed a szolgáltatóknak “adod” víz-, gáz-, villany-, és telekommunikációs havi- vagy átalánydíjas számlák alapján.

Nézzük a telekommunikációt kicsit részletesebben:

 • vezetékes telefon,
 • mobil telefon,
 • internet,
 • mobilinternet,
 • kábeltévé.
 • Tudod-e?

  Egy új szolgáltatási szerződés megkötésekor általában 1 illetve 2 évre szóló hűségnyilatkozatot írsz alá az alapszerződéssel együtt. Ez azt jelenti, hogy a hűség idő alatt nem szünteteted meg a szerződést, nem váltasz díjcsomagot… Persze, ez alatt az idő alatt a szolgáltatók piacra dobnak számos (a Te általad használt/fizetett) szolgáltatási díjnál kedvezőbb csomagokat…Ha váltani akarnál kötbért kellene fizetned, mert szerződést szegsz…(Ezzel eddig nem mondtam újat.)

  Mégis miért mondom, hogy a telekommunikációs díjakban van a nyugdíjra valód?
  Azért, mert a legtöbb ember a hűségidő lejárta után elfejtei átvizsgálni a lehetőségeket, így továbbra is a jóval magasabb díjú szolgáltatást használja.

  Mit tegyél?

  Nézd át:

 • mely szolgáltatónál, milyen szerződéssel rendelkezel, lejárt-e már a hűségidőd,
 • milyen díjcsomagot fizetsz,
 • kihasználod-e a teljes szolgáltatást( pl. internet esetén a sávszélességet, nézed-e a kábeltv előfizetésben foglalt összes csatornát,…).
 • Mindezek után keresd meg az új, telefonálási, tv-zési és internetezési szokásaidhoz legjobban illeszkedő szolgáltatáscsomagot. Ehhez nem kell végig loholnod a város összes szolgáltatási partnerét, vagy végig nézned a weboldalaikat. Egyszerűen nézz körül a Tantuszon. Ez az oldal a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szolgáltatása.

  Lefelezheted a kommunikációs költségeidet!S ez csak a Te költséged. Tedd meg ezt a családtagjaid szerződéseivel és másris spórolsz évi cca. 100.000 forintot, amely jobb helyen lenne a Te nyugdíjszámládon, mint a szolgáltatóknál.

  Ja, s ez a “megszorítás” nem fáj, nem lesz alacsonyabb az életszínvonalad tőle, nem kell sanyargatnod magad, nem kell éhezned sem miatta.

  Biztos pénzügyi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

  Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
  a fegyelmezett, biztos pénzügyi háttérre vágyók öngondoskodási, pénzügyi tanácsadója
  +36 30 737 5074


  Olvasnál még tőlem? Konzultálnál velem a pénzügyeidről?


  “7fői pénzügyi személyes üzenet”Kattints ide és minden héten kapsz egy hasznos, pénzügyi infót tőlem!
  Személyes Pénzügyi Konzultáció – s máris jobbnak látod a pénzügyi helyzeted! – KATT ide érte!!!

  Megosztok hasznos pénzügyi információkat, híreket a Facebookon is! Csatlakozz, kövesd Velem a pénzvilág eseményeit. Nyomj egy lájkot!

  Letöltheted ingyen az anyagaimat a Scribdről is!

  Öngondoskodás II.
  Öngondoskodás I.
  Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.