Ma az okostelefonok korában szinte mindenki használ több-kevesebb applikációt. Van, aki az egészsége megőrzéséhez; van aki a napi teendőihez, rendszerezéshez…; van aki csak szórakozásból. Most viszont ahhoz mutatok pár applikációt, hogy az okostelefonodat a pénzügyeid kezeléséhez, befektetéseid menedzseléséhez tudd használni.

Ezeket az appokat a pénzügyi szakemberek is szívesen használják

Szinte az összes szoftver- illetve applikációfejlesztő nagyobb cég készített már valamilyen pénzügyekkel kapcsolatos applikációt, így akár a Google Play felületen, akár az Apple Storeban keresgélsz, találsz olyan alkalmazásokat, amelyek segítenek a spórolásban, a bevételeid és a kiadásaid rendszerezésére, figyelésére használhatsz, de vannak olyanok is, amelyekkel elméletileg pénzt is tudsz keresni. Ebben a posztban olyanokat mutatok, amelyeket mi, pénzügyi szakemberek is szívesen használunk.

Yahoo Finance

Ennek az applikációnak egyik legnagyobb előnye, hogy egy helyről tudsz informálódni minden olyan piaci mozgásról és hírről, ami a részvényeinkkel kapcsolatban érdekelhet. Használatával könnyen szemmel tarthatod a portfóliód teljesítménye. Arra is használhatod, hogy valós időben figyeld a részvények árfolyamalakulását. Nincsenek részvényeid? Sebaj! A részvények mellett kötvényekről, különböző valuták árfolyamáról valamint indexekről és határidős tevékenységekről is szerezhetsz adatokat. A befektetési döntéseket teljes képernyős chartok, elemzések könnyítik.

Ezt olvastad már? Így tudsz jó befektetési döntést hozni

OptionsHouse

Ez az alkalmazás elvileg lehetővé teszi, hogy kereskedhess, a számládat ebben kezelhesd a  és naprakész információd legyenek a piaci mozgásokról. A többi applikációtól az különbözteti meg, hogy ETF-ekben és a befektetési alapokban is érdekelt. Ebbe az alkalmazásban is elérhetők különböző ábrakészítő funkciók, az Exit manager nevű opciónak köszönhetően a nyereségeidet és veszteségeidet is tudod rögzíteni, ez a későbbi következtetések levonásához elengedhetetlen. Bizonyos helyzetekben jól jöhet, hogy az alkalmazás a kockázatosnak számító ügyletekre is próbálja felhívni a figyelmed, hiszen teljesítmény és kockázat mérőszámokat is nyomon lehet követni a segítségével.

Ezt olvastad már? Kockázatvállaló vagy? Ezekbe fektesd a pénzed

Stock Market Simulator Plus

Már vannak olyan appok is, amelyekkel tesztelheted különböző befektetési elméleteidet. Így nem kell élesben, a saját pénzeden megtapasztalnod a negatív eredményeket. Ez a szimulátor alkalmazás inkább akkor való neked, ha kezdő tőzsdéző vagy, hiszen segítségével az alapoktól indulva szerezheted meg a pénzpiaci ismereteket, s kicsiben tudsz játszani. Ha tapasztaltabb vagy, akkor felépítheted virtuális portfoliódat és ugyanezen a platformon követheted annak alakulását is.

StockTouch

Ez az alkalmazás az adatvirtualizációra épít és csak iOS-on működik, egyenlőre Androidos változata nincs.

A naprakész pénzpiaci információkat alakítja át egyszerűbben elemezhető ábrákká, amelyek rávilágítanak a különböző szektorok, vagy vállalatok múltbeli trendjeire és aktuális helyzetére. Egyik izgalmas funkciója, hogy egy hőtérképen kiemel 100 olyan részvényt, amelyek aktuálisan vonzóak lehetnek számodra és hőtérképes elemzést készít a részvény árfolyamokról és a felhasználók által összeállított részvénycsomagokból is.

 

Külső, szakmai vélemény befektetési döntésekhez. Érdekel? Kattints ide!>>

Biztos anyagi hátteret, nyugodt és boldog életet kívánok!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
pénzügyi  és vállalkozásfejlesztési tanácsadó,coach, jó(l)lét mentor
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com

 

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*
Elfogadom az Adatkezelési nyilatkozatot*


Ezt láttad már??

Ha még nem élsz pénzügyi stabilitásban, akkor van egy ajánlatom a számodra!

Töltsd le az INGYENES Útmutató a pénzügyi stabilitáshoz című e-bookomat!

 

Kattints IDE!!

This will close in 20 seconds