Az adótörvény módosításának köszönhetően 2016-tól 5-10.000 forinttal több nettó bérre számíthatsz. Mit kezdj ezzel a pénzzel? Ha még nem kezdted el, akár hosszú távú megtakarításba is foghatsz ezzel az összeggel.

Két lényeges pont változik a jövő évi adótörvényben:

  • a személyi jövedelemadó- kulcs 1 százalékponttal csökken,
  • a két gyerek után járó adókedvezmény 25.000 forintra emelkedik.

Remek lehetőség, hogy megalapozd a hosszútávú megtakarításodat.

Milyen eszközöket vehetsz ehhez igénybe?

Növelheted a bankbetétben elhelyezett megtakarításaidat, vásárolhatsz állampapírokat, válogathatsz a befektetési alapok ajánlatai között, vagy elindíthatsz egy lakáscélú  megtakarítást.

Ha lakáscélú megtakarításban gondolkodsz, akkor indíts lakástakarék szerződést. Ezeket írtam erről a konstrukcióról.

Ha nem gondolkodsz lakásfelújításban, vásárlásban…, akkor a havi 5-10.000 forintodat teheted rendszeres megtakarítási program “keretében” befektetési alapokba. (Itt már írtam róla.)

befektetesek.kezdoknekHasználd ki az adótörvényből adódó “fizetés többletet”, alapozd meg anyagi biztonságodat rendszeres megtakarítással.

Hogyan működnek a Rendszeres Megtakarítási Programok?

Többféle Rendszeres Megtakarítási Program (RMP) létezik. Hogy melyiket válaszd, az attól is függ, mekkora időtávban gondolkodsz a megtakarításodat illetően.  De ha már a rendszeres és a hosszú távú megtakarításról beszélünk, akkor preferáld az 5-10 éves megtakarítási időt. Ehhez a befektetési alapokkal “dolgozó” programokat ajánlom, azok a legoptimálisabbak.

Ha ezt a variációt választod, akkor a bankod az általad megadott havi megtakarítási összegből a kockázattűrő képességednek megfelelő befektetési alapot megvásárolja az értékpapírszámládra. A megtakarításod automatikusan, hónapról hónapra gyarapszik ezzel a módszerrel. Ehhez a pénzhez bármikor hozzáférsz, a befektetési jegyek bármikor visszaválthatók. Nincs lekötési idő…

Miért jó az RMP?

  • A banki betétkamatoknál magasabb hozamot érhetsz el,
  • TBSZ, NYESZ “párosítással” megspórolhatod a kamatadót, adójóváírást tudsz igénybe venni,
  • alacsony költségekkel, kényelmesen tudsz megtakarítani hosszú távú céljaid (nyugdíj, gyerek taníttatása…) megvalósításához…

Hasznos volt a poszt? Oszd meg! Van kérdésed? Írd meg, vagy jelentkezz pénzügyi tanácsadásra.

 
Biztos anyagi hátteret, nyugodt életet kívánok Neked!

Papszt_Kriszta Papszt Kriszta
az anyagi biztonságra vágyók pénzügyi tanácsadója
+36 30 737 5074
kapcsolat@papsztkriszta.com
A portfólión múlik
Hitelkiváltás? Ezekre figyelj!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.