Tudtad, hogy a legfontosabb életbölcsességekből sok mindent megtanulhatunk arról is, hogyan bánjunk a pénzünkkel? Sok alapelv az élet különböző területein alkalmazható, beleértve a pénzügyeket is.

Valószínűleg hallottad márt a bölcseletet, hogy az élet olyan, amilyenné teszed. Nos, a pénzügyeid is olyanok, amilyenné teszed őket!

Az életbölcsességek segíthetnek abban, hogy jobb döntéseket hozz a pénzzel kapcsolatban, valamint új perspektívát és jobb életet is élhetsz általuk.

34 Fontos lecke a pénzügyeidhez

Íme 34 fontos életlecke, amelyből sokat tanulhatsz a pénzről, és még az életed is rendbe jöhet!

1.A türelem értékes

Az életbölcsességek között, amelyeket mindannyian megtanulhatunk, ott van a türelem szükségessége. A türelem az, amikor képes vagy nyugodtan várni valamire anélkül, hogy negatívan reagálnál.

Sok olyan dolog van az életben, amire várnunk kell, amihez nagy türelemre van szükség.

Hogyan kapcsolódik a türelem a pénzhez?

Amikor a pénzügyek kezeléséről van szó, ez az erény szintén alapvető fontosságú. Türelmet gyakorolsz, amikor mérlegeled a befektetési lehetőségeidet, amikor vállalkozást indítasz (és időt szánsz arra, hogy sikeressé tedd azt), és türelmet gyakorolhatsz a megtakarítás során is.

Ha megtanulsz türelmesnek lenni a pénzügyeidben, és nem hagyod magad eltántorítani a céljaidtól, akkor igazi pénzügyi sikereket élhetsz át.

2.Tanulj a hibáidból

Mindannyian követünk el hibákat az életben. Egyes hibák nagyobbak, mint mások, de mindegyik tanulási lehetőség, tapasztalatként szolgálhat.

Ahogy haladsz előre a pénzügyi életedben, biztosan követsz el hibákat. A kulcs azonban az, hogy ne hagyd, hogy ezek a hibák határozzák meg a jövődet.

Ehelyett tanulj belőlük, és hozz jobb döntéseket a jövőben. Ha tanulni tudsz a múltbeli kudarcaidból, akkor azokat felhasználhatod az előrelépéshez.

3. Nem szabad törődnöd azzal, hogy mások mit gondolnak

Sajnos könnyen belefeledkezhetünk abba, hogy mások mit gondolnak rólunk. Ha túl sokat törődsz mások véleményével, az hatással van arra, hogyan hozol döntéseket.

Ahelyett, hogy azt tennéd, ami a legjobb neked, a döntéseid azon alapulnak, hogy mások szerint mit kellene tenned.

Amikor a pénzügyeiddel kapcsolatos döntések meghozataláról van szó, annak személyesnek kell lennie. Ez azt jelenti, hogy nem szabadna törődnöd azzal, hogy mások mit gondolnak, amíg pozitív pénzügyi célokért dolgozol.

Az egyik legfontosabb megtanulandó életlecke, amely hatással lehet a pénzügyeidre, az, hogy megtanulod, hogy ne arra koncentrálj, hogy mások mit gondolnak rólad.

4.Lépj ki a komfortzónádból

Ha valami jelentőset akarsz elérni az életben, ki kell lépned a komfortzónádból. Hasonlóképpen, ha nagy dolgokat akarsz elérni a pénzügyeiddel, szintén túl kell lépned a kényelmes dolgokon, és kockázatot kell vállalnod.

Példák a kifizetődő kockázatokra

A pénzügyi komfortzónádból való kilépésre példa lehet, ha valami nagy dolgot teszel a pénzeddel, például elkezdesz befektetni, még ha ez még új is neked. Az új tapasztalatok és a különböző ötletek felfedezése nagyszerű hatással lehet a pénzügyeidre.

Egy másik példa lehet a munkahelyváltás, hogy több jövedelemre tegyél szert. Bár ez nehéz lehet, de jelentős előnyökkel jár a pénzügyeid szempontjából, ami bizonyítja, hogy a komfortzónádon túllépni az egyik értékes életlecke.

Hogy segítsek az elindulásban, nézd meg a komfortzóna-kihívások listáját!

5.Ki korán kel, aranyat lel

Az életben, ha elsőként érkezel vagy fogadsz el valamit, általában előnyben vagy azokkal szemben, akik később érkeznek.

Ha például korán kelsz, akkor azt tapasztalhatod, hogy többet tudsz tenni a nap során, mint mások.

Korán befektetni

Ez az egyik jó élettapasztalat, amit a pénzügyeidre is átvihetsz – különösen, ha a befektetésekről van szó.

Minél korábban fektetsz be, annál nagyobb előnyre teszel szert. Az is lehet, hogy az elsők között fektetsz be egy olyan vállalatba, amely végül hihetetlenül jól teljesít.

A pénzednek több ideje van arra, hogy növekedjen a piacon, ami azt jelenti, hogy nagyobb vagyont tudsz építeni. Légy tehát “korán kelő”, és kezdj el befektetni minél hamarabb.

6.Nincs, mert nem kérdezel

Többet kapsz az életben, ha valóban azt kéred, amit szeretnél és amire szükséged van. Ugyanez igaz a pénzügyeidre is.

Hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a megtakarítási vagy akár pénzszerzési lehetőségeket, mert egyszerűen nem kérdezünk.

Például néhány dolog, amit kérned kellene, amikor adósságot fizetsz ki, a következő:

  • Lehet-e csökkenteni a kamatlábat?
  • El lehet-e engedni a díjakat?
  • Meg lehet-e szüntetni a kamatot ideiglenesen?

Ezek mind olyan dolgok, amelyeket kihasználhatsz, de nem tudod meg, amíg nem kérdezed. Fogadd meg ezt az életre szóló tanácsot, és kérd, amit szeretnél és amire szükséged van a pénzeddel.

7.Legyél megbarátkozva a kudarccal

Biztosan lesz valami, amiben kudarcot vallasz; ez az élet egyik nagy leckéje. De tudtad, hogy a kudarc valójában a siker része?

Lehet, hogy volt néhány hibás döntésed a pénzeddel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy nem tanulhatsz belőle és nem folytathatod tovább másként. Ráadásul, ha számítasz arra, hogy alkalomadtán kudarcok is előfordulnak, akkor felkészülhetsz a jövőbeli sikerre, és gyorsabban felépülhetsz a kudarcból.

8.Az egyetlen módja a fejlődésnek, ha elkezded

Az egyik legfontosabb életre szóló lecke, amit megtanulhatsz, ami eléggé nyilvánvaló, de mégis érdemes kimondani, hogy haladni kell.

Az egyetlen módja annak, hogy előrelépést érj el az életben, ha valóban teszel valamit. Abszolút nem jelent előrelépést, ha egyszerűen csak tudod, mit kellene tenned, de nem teszel semmit.

Hasonlóképpen nem tudsz előrelépést elérni a pénzügyeidben, ha nem kezded el. Soha nem leszel képes pénzt megtakarítani, ha nem kezded el azonnal, akár kisösszeggel. Soha nem fogod kifizetni az adósságodat, ha soha nem fizeted be az első részletet.

A fejlődés a kezdéssel kezdődik. A kezdésnek nagy része a célok kitűzése. Például szakmai célok, pénzügyi célok kitűzésével tervet készíthetsz a megvalósításukhoz

9. A váratlan helyzetekre való tervezés fontos életre szóló lecke

Az élet tele van meglepetésekkel. Végső soron ezek a meglepetések hatással lehetnek a pénzügyeidre. Ezért fontos, hogy felkészülj a váratlan helyzetekre egy vészhelyzeti alap és a megfelelő biztosítási fedezet segítségével.

Példának okáért senki sem számít arra, hogy elveszíti a munkáját, de előfordul. A munkahely elvesztésének pénzügyi terheit enyhítheted egy vészhelyzeti alap létrehozásával.

Kapcsolódó cikk: A megtakarítási alapokról

Ha pénzügyeidről van szó, mindig rendelkezned kell egy tervvel, amely segít a kockázatok mérséklésében.

10.Ha elsőre nem sikerül, próbáld újra.

Nem szokatlan, hogy a szülők arra bátorítják gyermekeiket, hogy próbálkozzanak tovább, ha nem sikerül elsőre valami.

Annak ellenére, hogy gyerekként belénk ivódott, ez a rugalmasság felnőttként néha elhagy bennünket. Ezért ismét emlékeztetlek – ha elsőre nem sikerül, próbáld meg újra.

Talán nem volt sikeres egy jobban fizető állás megtalálása vagy akár az első lakás megvásárlása. Ne hagyd, hogy egy kisebb kudarc vagy késedelem a fejlődésedben arra késztessen, hogy feladd.

Menj vissza, és próbáld meg újra! Pénzügyi céljaid azon múlnak, hogy rugalmas maradsz-e, bármi is történjen.

11. A tervezés elmulasztása a kudarc tervezése

Ha nincs terved a céljaid elérésére, az a kudarc receptje. A siker nem csak a szerencsének vagy a véletlennek köszönhető. Segítene, ha lenne egy terved, amely a céljaid eléréséhez szükséges cselekedeteidet irányítja.

A pénzügyi sikered nem fog megtörténni terv nélkül. Kezdd azzal, hogy saját pénzügyi tervet készítesz egy költségvetéssel együtt.

Egy szilárd útitervvel a pénzügyi céljaid eléréséhez szinte elkerülhetetlen, hogy elérd őket.

12.A kapcsolatrendszered határozza meg a nettó értékedet

Van az a hiedelem, hogy a körülötted lévő emberek határozzák meg az életpályádat. Ha olyan barátaid vannak, akik nem jó hatással vannak rád, valószínű, hogy nem fogsz messzire jutni az életben.

Másrészt, ha sikeres emberekkel veszed körül magad, szinte lehetetlen, hogy ne legyél sikeres.

Hogyan befolyásolja a hálózat, kapcsolatrendszer a pénzügyeket?

A baráti hálózatod a pénzedre is hatással lehet. Ha a megfelelő embereket ismered, akkor hozzáférhetsz olyan lehetőségekhez, amelyekkel több pénzt kereshetsz. Ez jelenthet munkalehetőségeket vagy üzleti vállalkozásokat.

Akárhogy is, pénzügyi szempontból szó szerint kifizetődő, ha a megfelelő befolyású körrel veszed körül magad.

13.Légy hálás

Az összes fontos életre szóló lecke közül az elégedettség megtanulása szemléletváltó. Könnyű ránézni azokra a dolgokra, amik nincsenek az életünkben, és könnyű panaszkodni.

Ha azonban megtanulsz hálásnak lenni azért, amid van, meglátod, hogy elégedett leszel.

Lehet, hogy nincs annyi pénzed, amennyit szeretnél, de a jó hír az, hogy van valamid. A valami mindig több, mint a semmi.

Hasonlóképpen, lehet, hogy anyagilag nem vagy ott, ahol szeretnél lenni, de már  nem vagy ott sem, ahol egyszer voltál. Ezek mind olyan dolgok, amelyekért hálás lehetsz.

14.A szavaid teremtik meg a világodat

Tudtad, hogy az egyik legértékesebb életlecke az, hogy képesek vagyunk a kimondott szavakkal alakítani az életünket? Ha azt mondod, hogy negatív dolgok fognak történni, ne lepődj meg, ha megtörténnek!

@papsztkriszta Ha Te is ilyeneket gondolsz, akkor át kell “írni” a gondolkodásmódodat. #pénz #korlátozóhiedelmek #pénzügyifitneszkrisztával ♬ Epic – Joystock

Végső soron az életed a döntéseid és a kimondott szavaid összessége lesz. Bölcs dolog lenne pozitívan beszélni.

Mivel tudjuk, hogy a szavainknak hatalma van, a pénzügyeinkkel kapcsolatban is pozitívan kell beszélnünk. Még ezt is egyszerűvé tettem a számodra!

Elmondhatod ezeket a pénzügyi megerősítéseket, amelyek segítenek abban, hogy elkezdj pozitívan beszélni a pénzügyeidről.

15. Adj, és neked is megadatik

Az életben létezik a kölcsönösség törvénye. Ez azt jelenti, hogy ha te teszel valamit, azt neked is megadják. Tehát ha adsz, mások is adni fognak neked.

Ami nem azt jelenti, hogy csak azért teszel dolgokat, hogy cserébe kapj valamit. Ehelyett inkább szívjóságból teszel dolgokat.

Az elv a pénzeddel is működik. Ha megtanulod, hogyan legyél nagylelkű a pénzeddel, azt fogod tapasztalni, hogy a nagylelkűségnek te is a kedvezményezettje leszel.

Tehát amikor a pénzedet tervezed, hagyj helyet az adakozásnak. Ez lehet egy vallási szervezet, egy emberbaráti cél, vagy akár egy rászoruló idegen is.

16.Kérj tanácsot

Mindig fontos, hogy tanácsot kérj, amikor döntéseket hozol. Bár nem akarsz pusztán mások gondolatai és véleménye alapján élni, a tanácsoknak is megvan a helye és ideje.

Pénzügyi tanácsadók

Ugyanez igaz a pénzzel kapcsolatban is. Végső soron azt kell tenned, ami a legjobb neked. Nem árt azonban tapasztalt pénzügyi tanácsadók tanácsát is kikérni.

Pénzügyi tanácsadót felbérelni akkor nagyszerű, ha elakadtál a pénzed kezelésével kapcsolatban, ha még csak most kezded a pénzügyi jólét útját, vagy ha bonyolult pénzügyi helyzeted van.

Kapcsolódó cikk: 7 kérdés a pénzügyi tanácsadó választásához

Mindenesetre fontos, hogy alaposan tájékozódj, hogy megtaláld a helyzetednek és személyiségednek megfelelő független pénzügyi tanácsadót.

17. Fontos, hogy legyenek határaid

A határok megléte szükséges a békés és produktív élethez, és egyike azoknak a jó életvezetési leckéknek, amelyeket nem szabad elfelejtened. Határok nélkül az emberek úgy bánnak veled, ahogyan ők akarnak. Ez pedig nem egészséges.

Azzal, hogy határokat állítasz fel a barátaiddal, a családoddal és a kollégáiddal szemben, meghatározod, hogyan szeretnéd, hogy veled bánjanak az életben. Azt is megszabod, hogy milyen hozzáférést engedsz másoknak hozzád.

Pénzügyi határok

A munkalap letöltéséhez kattints a képre!!!

Fontos, hogy a pénzügyeidben is legyenek határaid. Néhány példa a pénzügyi határok meghatározására:

  • mennyit költesz bizonyos dolgokra,
  • adsz-e kölcsön a családodnak és a barátaidnak, s ha igen, mennyi pénzt adsz,
  •  mekkora kockázatot vagy hajlandó vállalni a befektetésekkel kapcsolatban.

Ha vannak ilyen határaid, akkor még jobban kontrollálhatod a pénzügyeidet, és úgy kezelheted őket, ahogyan neked kényelmes.

18. Az életben semmi sincs ingyen

Ahogy felnőtté érettél, ez az egy dolog világossá vált számodra: semmi sincs ingyen az életben! Mindennek ára van – legyen az idő vagy pénz. Az élet egyik leckéje, hogy anyagilag felkészülj arra, hogy ki tudd fizetni azokat a dolgokat, amiket szeretnél.

Ennek egyik nagyszerű módja, ha van egy olyan megtakarítási alapod, amely lehetővé teszi, hogy felkészülj a jövőbeli kiadásaidra. Annak megtanulása, hogy az életben semmi sincs ingyen, az egyik legfontosabb életlecke, amit meg kell tanulnod és alkalmaznod kell a pénzügyeidre!

19. Lassan és egyenletesen győz a verseny

Hallottál már a teknősbéka és a nyúl történetéről? Ennek a régi mesének az a tanulsága, hogy „a lassúság és állandóság győz a versenyben”.

Néha lehet, hogy nem érzed úgy, hogy haladsz előre az életben, de végül el fogod érni a célodat, ha kitartasz mellette.

A pénzügyi céljaidon való munka lassú és fáradságos folyamatnak tűnhet, de a teknőshöz hasonlóan Te is el fogod érni a céljaidat, ha kitartasz mellettük. Alkalmazd ezt a fontos életre szóló leckét az adósságok törlesztése, a megtakarítások és akár a befektetések során is.

A lassú, stratégiai lépések elkerülhetetlenül a sikerhez vezetnek.

20. A tudatlanság nem boldogság

Néha boldogságnak tűnhet az élet valóságáról való tudatlanság. Végső soron kifogást arra, hogy ne állítsuk magunkat kihívás elé, hogy jobbak legyünk. Ez nem boldogság.

A tudatlanság a pénzügyek kezelésével kapcsolatban sem boldogság. Valójában az, hogy nem tudod, mit kezdj a pénzeddel, hosszú távon sokba kerülhet.

A pénzügyi oktatáshoz való hozzáférés – mint például a Költségvetési Blueprint kurzus – lehetővé teszi, hogy pontosan tudd, mit kell tenned a pénzeddel, hogy olyan életet építhess és engedhess meg magadnak, amelyet élvezel.

21. Helyezd előtérbe az egészségedet

A jó egészség megőrzésével nemcsak pénzt és időt takaríthatsz meg, hanem segít abban is, hogy hosszú éveken át a lehető legjobban működj.

Koncentrálj a helyes táplálkozásra, igyál sok vizet, és légy következetes a testedzési rutinodban, legyen az akár heti kétszer jóga vagy egy kiadós futás minden reggel.

Az egészségeddel való törődés az életed más területein is jobb fegyelemhez és szokásokhoz vezethet, például a pénzzel kapcsolatban.

22. Vásárolj dolgokat az érték, s ne a kényelem alapján

Az egyik jó módja annak, hogy biztosan bölcsen költsd a pénzed, ha az értékre koncentrálsz. Az, hogy tudod, mennyit ér számodra egy tárgy vagy élmény, az értékes életleckék közé tartozik.

Kezdj el dolgokat vásárolni a számodra való értékük alapján, ne csak a kényelem alapján. Vagy ami még rosszabb, azért veszel meg valamit, mert mindenki más is így tesz.

Az értékalapú vásárlás valóban segíthet abban, hogy ne pazarold a pénzt, és elégedettebb legyél azzal, amit vásárolsz.

23. A szokás a kulcs ahhoz, hogy bármiben győzni tudj

Akár egy új képességet szeretnél elsajátítani, akár sikereket elérni a munkádban, az egészséges szokások segítenek elérni. Jó, ha kitűzöl egy konkrét célt, és azt egy tervvel is követed, majd következetes vagy minden egyes nap.

A jó szokások idővel segíteni fognak abban, hogy olyan dolgokat is elérj, amelyek egy ponton teljesen lehetetlennek tűntek.

Arról nem is beszélve, hogy ez segít a pénzzel kapcsolatban is, mivel segít következetességet építeni az életedbe. A szokásokat és rituálékat a pénzre is alkalmazhatod a költségvetés meghatározott időpontokban történő elkészítésével, rövid távú célok kitűzésével és elérésével, valamint azzal, hogy rutinszerűen több pénzt keresel.

 

24. Mindig feltételezd, hogy van mit tanulnod

Ahelyett, hogy azt gondolnád, hogy mindenre van válaszod az életben, inkább tételezd fel azt, hogy minden helyzetben van mit tanulnod. Ha így teszel, az segíthet a pénzügyeidben és más dolgokban is.

Ha például évek óta takarékoskodsz, de még semmit sem fektettél be belőle, feltételezd, hogy van mit tanulnod, és kezdj el kutatni. Hamarosan rájössz, hogy a megszerzett tudás sokat segít neked!

25. A munka nem minden, de fontos, hogy hatékonyan dolgozz

Ahelyett, hogy folyamatosan dolgoznál, inkább légy hatékony a munkavégzésben. Csoportosítsd a hasonló projekteket, és ne pazarold az időt. Így többet tudsz elvégezni, és a fizetésemelés és az előléptetés esélyeit is növelheted.

Ráadásul úgy találhatod, hogy több szabadidőd marad a számodra fontos dolgokra.

26. Légy jelen ahelyett, hogy a múltban vagy a jövőben élnél.

A jelen pillanatra koncentrálni gyönyörű dolog. Vannak idők, amikor a múlton kell gondolkodni és a jövőt tervezni, de az élet nagy részét ott kell tölteni, ahol éppen vagy – a jelenben.

Így nem maradsz le azokról a csodálatos lehetőségekről és nagyszerű pillanatokról, amelyek minden nap részei.

És mivel olyan keményen dolgozol azért, hogy megfizethesd azokat a dolgokat, amelyekkel rendelkezel, például egy szép otthont vagy az utazás lehetőségét, az egyik legjobb módja az életnek, ha élvezed a pillanatot.

27. Ha azon gondolkodsz, hogy többet kellene-e olvasnod, a válasz igen.

Az olvasás sok mindenhez segíthet bölcsességre szert tenni, beleértve a pénzügyeket, a karriert, az időgazdálkodást és még sok minden mást. Sőt, a nagyszerű könyvek olvasása sokszor ingyenes, és sok fontos életre szóló leckét tanulhatsz belőlük.

Szánj tehát időt az olvasásra, hogy folyamatosan tanulhass.

28. Ha pénzügyekről van szó, gondolkodj hosszú távon

Nem feltétlenül holnap fogsz meggazdagodni. Ehelyett sok évre előre kell tervezned a pénzzel.

Igen, a költségvetés jó kiindulópont, de olyan dolgokat is vegyél figyelembe, mint a befektetés, a nyugdíj, és hogy hol szeretnél lenni anyagilag húsz vagy harminc év múlva.

29. Ismerd fel, hogy a céljaitól való elvonatkoztatás mire való

Még akkor is, ha úgy tűnik, hogy mindenki más, akit ismersz, csak az időt pazarolod, vagy csak a szórakozásra koncentrálsz, ragaszkodj a céljaidhoz.

Ha tudod, hogy mit akarsz a karriered és a pénzügyeid terén, akkor a helyes irányba fogsz haladni. A szabadidőnek és az élet élvezetének is megvan a helye és ideje, de ne felejts el okosan dolgozni is!

30. Az érzelmi intelligencia nagyon alulértékelt

Sok ember okos, de ha hiányzik belőlük az empátia vagy az önismeret, akkor nehezen tudnak másokkal együtt dolgozni és barátkozni.

Szánj időt arra, hogy valóban meghallgass másokat, és próbáld megérteni az érzéseiket és motivációikat. Akkor sikerrel járhatsz, és lehet, hogy Te is úgy találod, hogy jól alakul a karriered, és az anyagi lehetőségeid is megnőnek.

31. Ne hagyd, hogy a tulajdonod irányítson téged

Jobb, ha kevesebb cuccod és kevesebb adósságod van, mintha folyamatosan nagyon keményen kellene dolgoznod azért, hogy a tulajdonodban lévő dolgokat ki tudd fizetni.

Nem akarod, hogy folyamatosan törleszteni kelljen a dolgokat, és a birtoklás miatt soha ne juss előre pénzügyileg. Ehelyett figyelj oda a kiadásokra és a megtakarításokra, hogy ne az irányítson téged, amid van.

32. Éld az életedet aszerint, ami fontos neked

Valószínűleg vannak pénzügyi- és karriercéljaid, amelyeket szeretnél elérni, de ne feledd, hogy az értékeid a legfontosabbak.

Ne köss kompromisszumot arról, amit a legfontosabbnak tartasz, hogy több pénzt keress, például ne mondj le a családoddal töltött időről, hogy évekig extra hosszú órákat dolgozz.

Amikor a pénzügyekkel kapcsolatos döntéseket hozol, mindig aszerint tedd, ami a legfontosabb.

33. A tervhez való ragaszkodás segíthet elérni az álmaidat

Lehet, hogy unalmasan hangzik, de a napod és a heted, vagy akár az egész hónapod megtervezése megváltoztathatja a pénzügyi életedet.

Ha tudod, hogyan fogod eltölteni az idődet minden nap, és hány órát fogsz dolgozni, megtervezheted a költségvetésedet és a céljaidat. Ez segíthet abban, hogy álmaid a lehetetlennek tűnőből a jövőd részévé váljanak.

34. Ha a pénzedről van szó, végezd el a saját kutatásodat.

Mások tanácsai sok helyzetben hasznosak lehetnek. Rengeteg pénzügyi szakértő van, aki a megfelelő irányba terelhet pénzügyileg.

Azonban még ha az emberek jót is akarnak, te vagy az, akire a leginkább hatással van a pénzügyi jövőd.

Soha ne hidd el senkinek, hogy mit tegyél a pénzügyeiddel. Ehelyett inkább kutass, és kérj választ minden kérdésedre, mielőtt beruházást eszközölnél, vagy valami fontos dologra költenél.

Alkalmazd ezeket a fontos életre szóló leckéket a pénzügyeidre!

Mint láthatod, az élet néhány legfontosabb leckéje a pénzügyeidre is alkalmazható. Egyszerűen csak meg kell nézned az egyes leckékben szereplő elvet, és látni fogod, hogyan segíthetnek abban, hogy jobban bánj a pénzeddel és a céljaiddal.

Nemcsak alkalmaznod kell ezeket a fontos életleckéket, hanem fontos, hogy olyan forrásokat is találj, amelyek segíthetnek a pénzügyi utadon.

Növeld pénzügyi motivációdat azzal, hogy többet tudsz meg a befektetésről és a megtakarításról, emellett pedig a pénzzel kapcsolatos gondolkodásmódodat is.

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Lájkold, oszd meg, kövess a Facebookon, és látogass vissza máskor is, vagy…

Ne maradj le a pénzügyi tippekről, iratkozz fel hírlevelemre! Katt IDE!